Kā uzsildīt mājās gatavotu biezenīti

Kā uzsildīt mājās gatavotu biezenīti

18. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paņēmieni, kā sasaldēt mājās gatavotu biezenīti ir dažādi- sasaldēt kubiciņos, lai varētu vadīties pēc mazuļa apetītes un atsaldēt tikai tik daudz, cik ir nepieciešams un veidojot dažādas dažādu dārzeņu biezeņu kombinācijas. Var sasaldēt arī gatavus biezenīšus jau lielāka tilpuma iepakojumos. Tas viss atkarīgs no māmiņas un mazuļa vēlmēm. Par to,kā uzsildīt biezenīti, stāsta ārste Irēna Putniņa.

„Galvenais ieteikums māmiņām, kas vēlas uzsildīt biezenīti- atkausēt tik, cik mazulis reāli apēdīs, jo atkārtoti ēdiena pārpalikumus saldēt vai ēst nedrīkst,” stāsta ārste.

Lai kādu metodi neizvēlētos biezenīša uzsildīšanai, vienmēr jāatceras pārbaudīt ēdiena temperatūru pirms to pasniegt mazulim!

Paņēmieni, kā uzsildīt mājās gatavotu biezenīti

Silta ūdens pelde

Izvēloties sildīt biezenīti silta ūdens peldē, jāņem mazs katliņš un jāielej ūdens un tas jāuzsilda. Katliņā jāieliek burciņa/trauciņu ar biezenīti. Sildot biezeni, jāatceras apmaisīt biezenītis, lai tas nepiedegtu un neuzkarstu pārāk daudz.

Nekad nedrīkst uzglabāt uzsildīta ēdiena pārpalikumus, sevišķi, ja bērns ēdis no trauka, kurā sildīji ēdienu. Siekalas var piesārņot pārtiku un ēdiena pārpalikumu uzglabāšana var izraisīt saindēšanos ar pārtiku.

Saldēta biezeņa atkausēšana ledusskapī

Ja māmiņa vēlas pakāpeniskāku biezeņa atsaldēšanu, biezeni no saldētāvas var izņemt jau iepriekšējā vakarā un ielikt ledusskapī. Ja izvēlas šo metodi, traukam, kurā tiek uzglabāts biezenis, jābūt aizvērtam. Šis paņēmiens var prasīt līdz pat 12 stundām, tāpēc jābūt pacietīgām. Pēc tam biezeni var uzsildīt līdz ēšanas temperatūrai silta ūdens peldē vai ēdiena sildītājā.

Biezeņa uzsildīšana ēdiena sildītājā

Veikalu plauktos pieejami dažādi pārtikas un pudeļu sildītāji, kas atvieglo mājas soli, jo pats automātiski uzsilda ēdienu līdz nepieciešamajai temperatūrai atkarībā no ēdiena daudzuma. Mūsdienīgākie ēdiena sildītāji paši arī izslēdzas, kad ir uzsildījuši ēdienu līdz vajadzīgajai temperatūrai, kas nodrošina, ka ēdiens nebūs pārāk karsts.

Cik ilgi var uzglabāt atkausētu biezenīti ledusskapī

Atkausēts biezenītis ir piemērojams ikvienam ēdienam, kas bijis pagatavots, sasaldēts un tad atkausēts. Maksimums, ko atkausēts mājās gatavots biezenītis var tikt uzglabāts ledusskapī, ir 72 stundas. Lai izvairītos no baktēriju nokļūšanas pārtikā, biezenis jāuzglabā cieši noslēgtā traukā.

Māmiņu Klubs

NUK ēdiena sildītājs

 

  • Piemerots vienai pudelītei;
  • Ir uzsildīšanas indikators;
  • Kad ēdiens tiek uzsildīts līdz uzstādītai tempertūrai sildītajs tiek automātiski atslēgts un uztur temperatūru;
  • Kompakts un viegli mazgājams;
  • Komplektā ir turētājs lai izņemt karstas pudeles.