Kā uzrunāt cilvēku, kam ir divi vārdi: izmantot pirmo vai lietot abus?

Kā uzrunāt cilvēku, kam ir divi vārdi: izmantot pirmo vai lietot abus?

05. Sep 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējos gados novērojama tendence, kuras ietvaros jaundzimušajiem tiek doti divi vai vairāki vārdiņi. Numeroloģe Dita Blūma stāsta, ka labāk dot vienu, piemērotu vārdiņu, nekā vairākus savā starpā nesaistītus vārdiņus, kurus uzrunājot vēlāk šo personu, tāpat neizmantos visus. Kāpēc tā?

"Dodot mazulim vienu vārdiņu, vecāki viņam dod vienu likteni. Savukārt, ja dzimšanas apliecībā vai pasē ir vairāki vārdi, varētu teikt, ka vecāki mazulim dod divus likteņus, kas var būt pilnīgā disharmonijā viens ar otru. Tādā gadījumā cilvēku mētā pa dzīvi no vienas situācijas otrā, un viņš tā arī var nesasniegt savus mērķus. Labāk izvēlēties vienu vārdiņu, kas saskan arī ar bērna dzimšanas datumu. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka, pat, ja dosiet bērniņam vārdu ar pozitīvu nozīmi, var gadīties, ka konkrētajai dzimšanas dienai konkrētā bērna vārdiņš nav piemērots", - skaidro Dita Blūma.

Negatīva ietekme uz cilvēku ar vairākiem vārdiem var rasties arī tāpēc, ka pie viņa vēršas, izmantojot tikai vienu no vārdiem.

"Tāpēc gadījumā, kad vecāki izlēmuši dot divus vārdiņus, būtu bērniņš tomēr vēlāk arī jāuzrunā abos šajos vārdos. Pretējā gadījumā no diviem vārdiem vienkārši nav jēgas. Protams, mūsdienās cilvēkiem ir iespējams izvēlēties - paturēt abus vārdus, vai tikai vienu. Bet tad jāņem vērā arī numeroloģija, kas palīdzēs izvēlēties pēc iespējas labāku vārdiņu un pateiks priekšā, no kā atteikties. Vai arī kad abi vārdi rada labvēlīgu kombināciju, ir vērts abus vārdus paturēt un lietot tos katru dienu. Tas ir svarīgi, jo, kad tiekam galā ar savu vārdu vai vārdiem, kas ierakstīti pasē, ko dzirdam katru dienu, mūsu dzīve kļūst vienkāršāka, ne tik haotiska", - pārliecināta ir numeroloģijas speciāliste.

Tavam bērniņam ir viens vai vairāki vārdiņi?

Vai uzrunā viņu abos vārdos?

Vai ņēmi vērā bērniņa vārda nozīmi un numeroloģiju, izvēloties vārdiņu?