Kā Tu kā Māmiņu Kluba māmiņa sāc savu rītu? Dalies pieredzē!

14. Oct 2013, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Blogu jeb interneta dienasgrāmatu rakstīšana ir kļuvusi ļoti populāra visā pasaulē, ir cilvēki, kuri pateicoties saviem emuāriem tīmeklī, spēj nodrošināt sev diezgan pieklājīgu iztiku – kāds raksta par modi, ceļojumiem, modernajām tehnoloģijām, kāds par savu kulināro mākslu. Savukārt māmiņas lielākoties dalās savās sajūtās, gaidot un audzinot bērnus.

Kā Māmiņu Kluba māmiņas sāk savu ikdienu?

Arī superbēbītes Līnas Grietas māmiņa raksta savu blogu.

Mazā superbēbīte Līna Grieta pasaulē ieradās vairāk kā pirms diviem mēnešiem Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā. Šo pāris mēnešu laikā mazulīte ir gan pastiepusies augumā, gan sākusi vairāk komunicēt ar saviem vecākiem, kā viņas māmiņa Liene saka – nu jau esot liels bērniņš.

Māmiņa Liene patiesi bauda laiku kopā ar savu mazulīti ikvienā nodarbē, arī autiņbiksīšu mainīšana var sagādāt abām prieku, tās nav tikai reizes, kad mazulīte tiek pie sausām biksītēm, māmiņa meitiņai veic arī mazo pēdiņu masāžu.

Taču visjaukākie superbēbītes mājās esot rīta cēlieni, kas sākoties līdzīgi kā daudzās ģimenēs – rīta solis kopā ar mīļajiem, līdz mājās māmiņa ar bērniņu paliek viena. Un tad superbēbītei un viņas māmiņai Lienei ir laiks savām nodarbēm.

“Kad ap 7 vai 8 no rīta visi ir prom, mēs abas mostamies un ērti iekārtojamies uz dīvāna un man tas mirklis tik ārkārtīgi patīk, jo viņa tik ļoti daudz smaida, katram bērnam ir sava misija dzīvē un Līnas misija ir parādīt to, ka vēl joprojām var smaidīt un dzīvesprieks mums ir jāvelk līdzi visu savu dzīvi un to mēs darām, priecājamies,” atklāj Superbēbītes māmiņa Liene.

Taču kopš māmiņas zina par Māmiņu Kluba interneta portālu, viesošanās tajā un jaunumu izlasīšana tieši tāpat pieder pie rīta rituāliem, arī divu bērnu māmiņas Diānas jeb Ululas, kā viņu pazīst mammas mājas lapā maminuklubs.lv.

Par savu rītu stāsta māmiņa Diāna: “Pamostas viens bērns, tad otrs. Tad seko rīta apkopes, kafija un,protams, Māmiņu Klubs! Vispirms es izlasu pirmo lapu, Māmiņu Kluba ziņas, skatos blogus, kas uzrunā, tad bērnu vienaudžu čatiņš.”

Tam, ka mājas lapā ir daudz ko lasīt piekrīt arī Superbēbītes māmiņa Liene: “Kad bērniņš naktī ceļas ēst, es caur telefonu lasu blogus Māmiņu Klubā. Tādējādi no rīta ceļoties un ejot lasīt Māmiņu kluba blogus, sagaidu atkal un atkal ko jaunu. Mani ļoti saista Ululas, Scorpio, Banderoso blogi, jo ir interesants meiteņu rakstīšanas stils un viņas pamanās runāt par jautājumiem, kas satrauc arī mani.”

Arī pašai māmiņai Lienei blogošana ir kā lielisks hobijs, izkāpjot no komforta zonas, rakstot par jautājumiem, kas satrauc pašu Lieni, kas notiek ikdienā.

Savukārt māmiņai Diānai visvairāk patīk iespēja, ka mammas pašas var pievienot savus blogus interneta portālā tad, kad viņas to vēlas no sava personīgā profila, jo arī Diāna ir aizrautīga interneta piezīmju rakstītāja.

“Sākumā tā bija tāda vienvirziena kustība, es rakstīju, jo man to vajadzēja, man tā bija vieglāk, tā es tiku galā ar spriedzi. Blogu rakstīšana ir viens no veidiem, kā saņemt šo sajūtu, ka es runājos ar visām Latvijas mammām, jo atpakaļ es saņemu milzīgu enerģiju, labus vārdus un arī palīdzību,” par savām izjūtām, blogojot Māmiņu Klubā stāsta māmiņa Diāna.

Taču mums – māmiņām, ir svarīga ne tikai citu mammu pieredze, iespēja uzklausīt zinošus speciālistus arī ir zelta vērtē.

Kādam varbūt šķiet, ka internets mūsdienās aizņem pārāk lielu daļu mūsu dzīves, taču bez tā mums savu ikdienu ir diezgan grūti iedomāties, jo visbiežāk daudzas atbildes uz mūsu jautājumiem ir rokas stiepiena jeb pāris klikšķu attālumā. Tāpēc, mīļās māmiņas, laiku, kuru pavadām internetā, tērēsim lietderīgās nodarbēs un sarunās, jo mums taču tāda iespēja ir!

Kas Tev ir Māmiņu Klubs un ikdienas portāls www.maminuklubs.lv? Kā sākas Tavi ikdienas rīti šeit?

 

mamma27 mamma27 14. Oct 2013, 22:49

Lai arī esmu strādājoša mamma,es vēl jo projām no rītiem ieskatos MK.Izskatu jaunākos rakstus, atzīmēju,kas noteikti vēlāk jāizlasa.Cenšos piedalīties konkuros, rakstīt blogus par savu mazo meiteni un lielo puiku.
Mk ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa-tā ir kā pozitīva atkarība!
Paldies ,ka jūs esat!😀

14. Oct 2013, 10:29

kā mēs sākam rītu?
ceļamies veļamies 😀, mazgajamies. pēc kāda laiciņa kaut ko pagatavojam ēst, es palasu kas jauns draugos, facebook un māmiņu klubā un tad spēlējamies.

14. Oct 2013, 10:14

man māmiņu klubs nozīmē daudz, te iegriežos bieži.
lasu dažādus blogus, skatos video, čatoju forumā.