Kā noteikt optimālo vannošanās temperatūru?

Kā noteikt optimālo vannošanās temperatūru?

13. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Silts ūdens, maigie mammas pieskārieni, smaids un mierīgi vārdi - lūk, kas patīk jaundzimušajiem vannošanās laikā. Bet nereti vannošanās prieku var sabojāt tieši vannošanās brīdim nepiemērota ūdens temperatūra. Kā to mērīt, un kādai tai vajadzētu būt, pastāstīs ģimenes ārste Vizma Meikšāne.

Ūdens temperatūrai jābūt mazliet augstākai par ķermeņa temperatūru. Jaundzimušā ķermeņa temperatūra ir apmēram 3,2-37,4 grādi, attiecīgi, ūdenim jābūt 37,5 grādus siltam.

Pieauguša cilvēka ķermeņa temperatūra ir aptuveni 37 grādi, tāpēc tieši šī temperatūra ir viņam piemērota ūdens temperatūra vannošanās procedūrām.

Kā pastāstīja ģimenes ārste, ūdens ļoti ātri atdziest.

Turklāt, mamma var arī pati, pēc mazuļa uzvedības, noteikt, vai viņam ir par vēsu, vai par siltu.

Ja vannošanās process ieilgts, ūdens atdziest, tāpēc vannošanās laikā jāuztur visu laiku vajadzīgā ūdens temperatūra, periodiski vanniņa jāpapildina ar siltu ūdeni. Arī istabas temperatūrai uz vannošanās brīdi jābūt vismaz 21 grādu augstai.

Kā noteikt, vai ūdens temperatūra ir 37 grādi vai tomēr - augstāka?

Var izmantot īpašu paņēmienu, iemērcot savu elkoni ar ūdeni pildītā vanniņā. ūdenim jābūt patīkami siltam. Bet precīzāku mērījumu iespējams iegūt, izmantojot speciālu ūdens termometru.

Lai vannošanās procedūras mazulim sagādā prieku un baudu!

Māmiņu Klubs

Eksperts