Kā māmiņai emocionāli tikt galā ar bērniņa kolikām

Kā māmiņai emocionāli tikt galā ar bērniņa kolikām

16. Dec 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katra jauna māmiņa, īpaši, ja viņa par māmiņu kļuvusi pirmo reizi, ļoti pārdzīvo mazuļa raudāšanu. Tas ir saprotami, un tas ir dabīgi, tomēr vajag iegaumēt vienmēr un uz visiem laikiem, ka mierīga mamma = mierīgs mazulis. Un lai arī tas šķiet nereāli, un lai arī ne vienmēr tas ir iespējams, atceroties to, jāsaņemas un jāvadās nevis pēc emocijām, bet pēc būtības.

Sajūti mazuli

Ja bērniņš visu laiku raud un kopā ar ārstu izsecinat, ka visdrīzāk tā ir koliku vaina, tad izmēģiniet visus iespējamos veidus mazuļa nomierināšanā. Ja jums kāda metode neiet pie sirds, neizmantojiet to.

Katrai metodei būs savi piekritēji, un tikai ieslēdzot mātes intuīciju, var saprast, vai tā būs efektīva konkrēti tavam bērniņam. Katrā gadījumā var izmantot pašu galveno medicīnisko moto "NEkaitē!".

Piemēram, vieni iesaka bērnam dot diļļu novārījumu, citi neiesaka līdz pusgada vecumam vispār kaut ko neskaitot mammas pienu dot. Diļļu novārījums var vēl vairāk satraukt nenobriedušo zarnu traktu, kas nav gatavs uzņemt kaut ko vēl bez mammas piena. Ja bērniņš dzer tikai mammas pienu, nevis mākslīgā piena maisījumu, tad dzerot papildus šķidrumu no pudelītes viņš var sarīties vēl vairāk gaisa, kas būs vēl sliktāk.

Ēd pilnvērtīgi

Mīļās māmiņas, noteikti esat lasījušas, ka gāzītes var izraisīt arī jūsu uzturs, bet arī tas vēl nav pierādīts. Savam sirdsmieram var izslēgt, protams, no uztura kaitīgos produktus, un produktus, kas veicina gāzu rašanos, piemēram: gāzētie dzērieni, saldumi, svaigi kāposti, pākšaugi, vīnogas, svaigi āboli. Bet tai pat laikā - neatsakieties no ēdiena. Jums jāēd pilnvērtīgi, lai jums būtu piens.

Jūsu uzdevums ir priecāties par katru dienu, nevis ciest kopā ar bērnu, un, ja visā sev atteiksiet, prieka nekāda nebūs.

Ēdiet gaļu, sieru, biezpienu jebkurā veidā, putras, rupjā maluma maizi, vietējās ogas un dārzeņus.

Arī jādzer ir daudz. Labāk dzert parastu, nevis minerālūdeni. Ja ūdeni uzsildīsi, tad tas labvēlīgi ietekmēs arī piena veidošanos.

Lūdz palīdzīgu

Kopā ar bērniņa tēti vai kādu, kas jums palīdz, izveidojiet režīmu, lai saprastu, kas būs kopā ar mazuli laikā, kad mamma atpūšas. Pusstunda atpūtas pilnīgā klusumā vai pastaigā palīdzēs jūsu nerviem nomierināties un noticēt saviem spēkiem. Jūs taču zinat - pavisam drīz bērniņš jūs priecēs ar milzīgu skaitu smaidiņu ik dienu!

Esi mierīga

Lūgt palīdzību nav jākaunas. Nav jākaunas arī no tā, ka lieto nomierinošus preparātus. Palīdzēt var pat piparmētru tēja, ir pat speciāli māmiņām paredzētas tējas, vienīgi pirms to lietošanas jāpārliecinās par to, vai konkrētais dzēriens ir piemērots mammām, kas baro mazuli ar krūti.

Var dzert pat baldriānus. Pajautā ārstam, ko vēl tu varētu lietot, lai būtu mierīgāka, viņš noteikti tev kaut ko ieteiks. Tici, tas nāks par labu ne tikai tev, bet arī visai ģimenei kopumā.

Pastaigas, desmit minūšu gara saruna ar draudzeni pa telefonu, mūzikas klausīšanās, tēja ar cepumiņiem mierīgā atmosfērā, māmiņu forums = tas viss var palīdzēt tev atgūties un atpūsties. Ja nekrāj aizvainojumu, bailes, dusmas un apjukumu, bet katru dienu ļauj sev 10 minūtes atpūsties, izlādēties, turklāt tiešām - regulāri, tad viss būs kārtībā!

JŪS VISU VARAT PAŠAS? JŪS VISU DARAT PAŠAS? - mēs zinam, mēs ticam, nevajag neko pierādīt, vienkārši gribam redzēt jūsu laimīgo smaidu. Laimīgas jaunās māmiņas smaidu.

Māmiņu Klubs

20130919103347-61617.jpg