Kā izvēlēties savam dzīvesstilam un Latvijas apstākļiem piemērotus ratiņus

Kā izvēlēties savam dzīvesstilam un Latvijas apstākļiem piemērotus ratiņus

20. Jan 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmie rati ir svarīgs un atbildīgs pirkums. Šis transportlīdzeklis mazulītim kalpos vairākus gadus. Ratiem ir jābūt drošiem un ērtiem, tā arī parocīgiem un viegli manevrējamiem. Pareizie rati ne tikai nodrošina mazulim drošu vietu, kur sēdēt vai snaust, bet arī nodrošina vietu, kur jūs varat novietot mazuļa aprūpei nepieciešamās lietas, sākot no maiņas autiņbiksītēm, salvetēm līdz pat apģērbam, pudelēm, pārtikas kārbām u.c.

Izvēloties ratiņus savam mazulim, ir būtiski saprast, kā aizrit jūsu ikdiena, kādā vidē dzīvojat  un vai esat aktīva dzīvesveida piekritēji.

Pirmkārt, divi noteicošie faktori ir vide un dzīvesstils.  No tā tad arī izriet kritēriju uzskaite, pēc kuriem tiek izvēlēti rati. Izvērtējiet savu mājokli, kur tas atrodas - 7.stāvā vai privātmājā. Ja rati būs jānes pa kāpnēm, vai kāds varēs palīdzēt, ja rati būs ļoti smagi? Izvērtējiet uzglabāšanas dažādās iespējas. Nomēriet, cik plats ir lifts un balkona/terases durvju ailes platums, ja gadījumā kādreiz ratus velēsieties izstumt ārā. Kāds ceļa segums ir jūsu dzīvesvietas apkārtnē: asfalts, zemes ceļš, grants, bruģis. Tas uzreiz norāda, ka jāpievērš uzmanība ratu riteņiem, to diametram. Ar lielāka diametra riteņiem būs iespējams labi izbraukt pa reljefainu segumu. Lai ratiņi neiestrēgtu smiltīs, sniegā un būtu viegli manevrējami pāri apmalēm, noteikti jāizvēlas tādi rati, kuru riteņu diametrs ir vismaz 25 cm. Ar gaisu piepumpējamas riepas labāk pārvarēs dažādus šķēršļus, taču šobrīd  jau liela daļa no moderniem ratiem ir ar gumiju pildītās riepas, kas nav pārduramas. Principā riteņa pildījumam nevajadzētu ietekmēt ratu riteņu veiktspēju. Ratiem ar maziem riteņiem būs lielāks izaicinājums gludi izbraukt pa ceļu pludmalē, mežā, taču pilsētās, pa ielām tikai ar līdzenu virsmu un lielveikaliem, tas ir ērti un parocīgi.

Otrkārt, izvērtējiet savu dzīvesstilu. Cik bieži izmantosiet ratus? Kādi ir jūsu pārvietošanās paradumi, vai plānojat ceļot ar mazulīti? Vai rati ar kulbiņu ietilps jūsu auto bagāžas nodalījumā, neaizņemot papildu sēdvietu? Varbūt mīlat sportot, skriet, doties garās pastaigās. Iespējams, ka esat praktiski tālredzīgi domājoši un plānojot nākamos bērniņus, vēlētos kvalitatīvus un ilglaicīgus ratus, ko lietos vairāki bērni.

Kad jaunie ir vecāki ir apjautuši vidi un dzīvesstilu, tad var sākt skatīties un konkrētiem modeļiem, ņemot vērā pirkumam atvēlēto budžetu.  Bērnu ratiņi pieejami gan ar 3, gan 4 riteņiem.  Lai vizinātu bērniņu ratos  no dzimšanas, būs nepieciešama kulbiņa, kas uzliekama uz ratu rāmja. Pēc tam, no 6 mēnešu vecuma, bērniņš ir jāliek sēžamajā jeb sporta daļā, kura  regulējama gan guļus, gan sēdus pozīcijā. Uzliekot speciālus adapterus, ratu rāmi var savienot ar autokrēsliņu, ievērojot ražotāja rekomendācijas par konkrētu modeļu saderību. Šis ērtais risinājums ir paredzēts tikai īsām pastaigām vai braucienam uz veikalu.

Vērtējot Latvijas klimatiskos apstākļus un dabisko reljefu, mēs vēlamies iepazīstināt ar 3 dažādām ratu izvēlēm: klasiski , moderni un sporta rati.

Klasiski rati ir izmēros lielāki, ar lielāku kulbiņu, lieliem riteņiem. Šie rati ir kā maza kariete – droši, komfortabli un uzticami jebkuros apstākļos, braucot pa jebkuru segumu.

Emmaljunga Mondial de Luxe ir izveidoti modi pārzinošajiem pircējiem, kuri vēlas smalkus, ekskluzīvus, klasiskus un reizē elegantus pasaules līmeņa kombinētos ratus.

Komfortabla, liela izmēra kulba, iekšējais garums 79cm. Pagarināms jumtiņš ar arkā iestrādātu ventilācijas lūku optimālai gaisa cirkulācijai. Jumtiņa priekšpusē iestrādāts moskītu tīkls un saules aizsargs. Lai palielinātu komfortu, ir iespēja  regulēt amortizāciju atbilstoši bērna svaram un braukšanas apstākļiem.

Emmaljunga Edge Duo Combi ir vieni no pašiem ietilpīgākajiem, sportiskākajiem un pilnībā aprīkotākajiem kombinētajiem bērnu ratiņiem. Visaugstākās prasības ir apvienotas ar kvalitāti, drošību un funkcionalitāti. Vairāku rāmju izvēles un audumu toņu kombinācijas.

Emmaljunga Mondial De Luxe

Edge Duo Combi

Aktīvai un ceļot mīlošai ģimenei lielisks sabiedrotais būs augstas klases moderns risinājums. Emmaljunga  NXT90 ratu modelis  piedāvā jums un jūsu bērnam lielisku braukšanas komfortu ar regulējamu balstiekārtu. Mūsdienu skandināvu dizains, viegli un kompakti salokāmi rati. Stilīgs un izturīgs NXT90 black ratu rāmis ir izgatavots no zema oglekļa satura alumīnija, tam ir regulējams teleskopisks un ergonomisks rokturis un necaurdurami Solight-Ecco® visu reljefu riteņi. Ērta un praktiska ratu kulba bērniņam no dzimšanas. Sākot no 6 mēnešu vecuma, rāmis savienojams ar atbilstošu divu veidu sēžamo daļu: ERGO vai FLAT. Pēc pašu izvēles - vieglāka un kompaktāka, vai lielāka ar pagarinājumu. Sēžamā daļa ir liekama uz abām pusēm.

Šie rati piedāvā individuāla dizaina komplektācijas iespēju – izvēlēties kādu no 4 dažādiem rāmjiem un 7 dažādu krāsu kulbiņu vai sēžamo daļu.

Emmaljunga NXT90

Esat aktīva ģimene, jūs mīlat kustību un labprāt skrienat? Aktīva dzīvesveida atbalsta ekipējuma ražotājs THULE ir radījis speciālus skriešanas ratus THULE Urban Glide 2, kas būs uzticams sabiedrotais jūsu ģimenes aizraujošajos piedzīvojumos.

Thule Urban Glide2

Šie rati ir ērti manevrējami, pateicoties 16” aizmugurējiem riteņiem un pagriežamajam priekšējam ritenim, kuru iespējams nofiksēt skrienot. Ērta rokas bremze jums atvieglos ratu vadāmību pēkšņas apstāšanās nepieciešamības gadījumā. Visurgājēji ratiņi ar modernu dizainu ir ideāli piemēroti gan pilsētas, gan ārpuspilsētas pastaigām. Izmantojami jau no bērna dzimšanas brīža (ar Thule Bassinet / kulbiņu vai zīdaiņu autokrēsliņu, izmantojot adapterus) ikdienā un aktīvajā atpūtā. Ergonomisks, regulējams rokturis nodrošina maksimālu komfortu. Ātri pamanāmi rati diennakts tumšajā laikā, pateicoties atstarojošajiem elementiem uz visiem riteņiem, auduma malām uz jumta. Lielais jumtiņš ar sānu ventilācijas logiem nodrošina, lai jūsu bērniņam būtu ērti guļot un sēdēt šajos ratos. Vienkārši, kompakti un ātri salokāmi ratiņi, kas nodrošina vieglu uzglabāšanu un ērtu transportēšanu. Liels mantu uzglabāšanas grozs – soma ar aizveramu pārsegu. Ratiņu amortizatori padara braukšanu gludu gan vecākiem, gan bērniem.

Lai arī kā aizrit ģimenes ikdiena, pateicoties mūsdienu plašajam bērnu ratu piedāvājumam, katra ģimene spēs atrast savam dzīvesveidam piemērotus ratus. Vien atceraties sev būtiskāko – vidi un dzīvesstilu.

www.babyvest.lv