Kā izvēlēties pirmo karotīti bēbītim?

Kā izvēlēties pirmo karotīti bēbītim?

27. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulis ir gatavs piebarojumam, laiks izvēlēties mazulim karotīti. Tai jābūt pietiekami mazai, lai tā derētu mazuļa mutei un pietiekami mīkstai, lai nesavainotu jutīgās bēbīša smaganas ēdināšanas laikā. Ieskaties ieteikumos,kā izvēlēties pirmo karotīti bēbītim! 

Apsverot augstāk minētos kritērijus, karotītes izmēram ir ļoti liela loma,lai izvairītos no aizrīšanās riska, sevišķi gadījumos, kad mazulis lieto karotīti bez pieaugušā klātbūtnes.

Kāds ir piemērotākais izmērs bēbīša karotītei?

Izvēloties piemērotāko izmēru karotītei, vissvarīgākais ir saprast,cik lielam jābūt karotītes izmēram. Ja piebarojuma ēšana ir tikko uzsākta, piemērots izmērs karotītei būs aptuveni 2 cm platumā un 2,5 cm garumā. Kad mazulis būs paaudzies, varēsi izvēlēties lielāku karotīti.

Dažām karotītēm ir pagarināts garums karotītes kausiņam, kas nozīmē, ka platums būs šaurāks, padarot karotītes ielikšanu mazuļa mutē daudz vienkāršāku.

Kā izvēlēties karotīti bēbītim 

Kad esi izlēmusi,kāds būs piemērotākais izmērs bēbīša karotītei, nākamais solis ir izvēlēties piemērotāko karotītes dizainu. Lielākā daļa vecāku dod priekšroku mīkstam karotītes galam, lai netraumētu bēbīša smaganas un zobiņus.

Kad mazulis paaugas, vari iegādāties viņam nerūsējoša materiāla galda piederumu komplektu,kas mazulim ļaus justies pieaugušākam un tādējādi daudz vairāk izbaudīt ēšanas laiku.

Mazuļi novērtēs arī gumijoto rokturi, kas padarīs karotītes noturēšanu vieglāku un ērtāku.

 Māmiņu Klubs

20140703104843-84965.jpg
NUK Mācību karotīšu komplekts Soft no silikona materiāla

  • Īpaši mīksta - paredzēta saudzīgai ēdināšanai
  • Ideāli piemērota bērna mutītei
  • Īpaši garš rokturis - lieliski der augstām burciņām
  • Lietošanai no 4 mēnešu vecuma
mamma27 mamma27 27. Jul 2016, 23:05

Man ļoti patika Avent karotītes,bet mazajam ne.šis vislabāk ēd ar parasto.

piicka piicka 27. Jul 2016, 20:44

Pilnīgi un galīgi neiteiktu šitās NUK karotes! Pats karotes gals TiK ļumīgs un tizls, ka vienkārši nav iespējams ne ko paņemt no šķīvja, ne normāli bērnam mutē ielikt! Varu atdot mūsu divreiz lietoto 2 karotīšu komplektu kādam, kurš grib pamocīties 😉