Jauniešu interese par medicīnu aug gadu no gada

Jauniešu interese par medicīnu aug gadu no gada

13. Feb 2013, 11:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad saņēmām 400 pieteikumus no jauniešiem ar lieliem profesionāliem sapņiem un dzīves ambīcijām, augstiem sasniegumiem rajona un valsts olimpiādēs, izcilām zināšanām, drosmi un zinātkāri pieteicās uz Bērnu slimnīcas izsludinātajām 50 Ēnu dienas vakancēm. Vislielāko interesi, sasniedzot 77 pretendentu pieteikumu uz 1 ēnojamo vietu, jaunieši izrāda par kardioķirurgiem, neiroķirurgiem un bērnu ķirurgu.

Šogad bērni bijuši īpaši kreatīvi, rakstot motivācijas vēstules. Protams, teikums par izsapņoto ārsta profesiju kopš bērnu dārza laikiem sastopams ne vienu vien reizi, tāpat kā stāsti par vecmāmiņas vai visas dinastijas izvēlēto profesiju atkārtojas gadu no gada. Bet šogad liela daļa bērnu norāda, ka lasa žurnālu „Ievas Veselība”, seko līdzi dažādu ar medicīnu saistītiem seriāliem, kā arī apgūst medicīnu jauno mediķu kursos, daži pat sev par plusu minēja, ka mācās tai pat skolā, kur kāds no zināmākajiem Bērnu slimnīcas speciālistiem.

Bet dažas ēno gribētāju domas īpaši liek aizdomāties, cik jaunieši nopietni iedziļinās ar šo profesiju saistītās tēmās, piemēram, Valērijs mums uzticēja savus sapņus - „manas dzīves lielais sapnis ir, lai man būtu sava slimnīca, bet manas mazais sapnis – ir būt par ārstu ar savu praksi”. Bet daži no jauniešiem bija ne tik apcerīgi, norādot, ka „galvenais, ko es gribu saņemt ēnu dienā, ir atbilde uz vienu no vissvarīgākajiem jautājumiem manā dzīvē: Vai tas ir tā vērts?”

Bērnu slimnīcas vadītāja Anda Čakša norāda, ka Ēnu diena ir iespēja jauniešiem atbildēt uz jautājumu, vai tas ir tas, ko es vēlos.  Ieraudzīt ikdienas aizkulises profesijai, ko vēlāk gribu saukt par savu. Savukārt slimnīcai tā ir iespēja pārliecināt pusaudžus, ka šis ir viens no skaistākajiem, bet arī grūtākajiem darbiem, jo ar savu veikumu ik dienu palīdzam neskaitāmiem bērniem atgūt veselību. Bērnu slimnīca ir gandarīta par līdz šim augstāko ēnot gribētāju skaitu, kas pierāda, ka jauniešiem Latvijā ir nopietni nākotnes mērķi.

13. Feb 2013, 13:20

Bildē mans Markucis 😀