Audzinām mazo lēdiju!

Audzinām mazo lēdiju!

09. Feb 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribi audzināt mazu lēdiju? Ja jā, tad esi gatava ar viņu sarunāties bez mitas. Jaundzimušas meitenītes biežāk uztur ar vecākiem vizuālo kontaktu kā zēni, sāk ātrāk runāt, un vairāk komunicē ar vecākiem.

Meitenes - īsti atdarinātāji

au 3 stundas pēc dzimšanas meitiņas spēj imitēt kustības. Pētījumi pierādījuši, ka jaundzimušās dāmītes labāk par zēniem atkārto redzētās pirkstu kustības. No agras bērnības meitiņas imitē kādas nodarbes un šajā ziņā pārspēj zēnus. Viņas imitē rūpes par bērniņu, braukšanu ar auto, puķu laistīšanu, praktiski jebkuras darbības, ko ikdienā veic citi cilvēki.

Meitenēm ir labi attīstīta sīkā motorika

Meitenes gandrīz vienmēr apsteidz zēnus uzdevumu pildīšanā, kur iesaistīta sīkā motorika, un tā tas turpinās līdz pat sākumskolai. Meitenēm izdodas ātrāk tikt galā ar rotaļlietām, viņas agrāk sāk lietot galda piederumus, un agrāk sāk rakstīt, turklāt - dara to ļoti rūpīgi.

Meitenes prot klausīties

Pētījumu rezultāti pierāda, ka meitenes ir uzņēmīgākas pret cilvēka balsi, un viņām cilvēku balsis patīk labāk par jebkurām citām skaņām. Pagrabini grabulīti, un, iespējams, nebūs nekādas atšķirības, kā uz to reaģē zēns un meitene, bet, ja sāksi runāt, meitiņa reaģēs ieinteresētāk.

Meitenēm patīk komunikācija

Meitenes biežāk uztur redzes kontaktu, un viņas piesaista sejas, īpaši - sieviešu. Meitenēm vieglāk ir noteikt cilvēka emocionālo stāvokli pēc viņa sejas izteiksmēm. Ja mamma parādīs kādu baisu sejas izteiksmi, bērniņš satrauksies, ja mamma būs laimīga, arī bērniņš būs mierīgs. Lai atpazītu tuvinieku sejas un viņiem raksturīgās sejas izteiksmes, zēniem vajag vairāk laika, un vēl vairāk laika viņiem vajag, lai noteiktu cilvēka emocionālo stāvokli pēc sejas izteiksmes.

Meitenes sāk runāt agrāk

Meitenes vairāk vēro, un ir uzmanīgākas, ar laiku tas noder. Meitenes izmanto žestus, ar kuru palīdzību viņas norāda uz noteiktu lietu vai atvadās, turklāt, viņas to sāk darīt agrāk par saviem brāļiem. Meitiņas sāk saprast, ko viņām saka, agrāk par zēniem, un arī runāt, nereti, viņas sāk agrāk - apmēram 12 mēnešu vecumā, zēniem ierastais, vidējais runāt sākšanas vecums ir 13-14 mēneši. Turklāt, viņas ir komunikablākas visu pirmsskolas vecuma laiku. 16 mēnešu vecumā viņām var būt jau 100 vārdu liels vārdu krājums, un zēniem tai pašā laikā vārdu krājumā var būt tikai 30 vārdiņi. Lai gan jaundzimušās meitenes attīstas ātrāk par zēniem, tas nav ilgi, jo vecumā ap 2-2,5 gadiem abu dzimumu bērniem var būt vārdu krājumā jau ne mazāk par 500 vārdiņiem.

Tā konkrēti nevar dalīt, sakot, ka ir vērtības, kas vairāk piederas zēniem, un ir īpašības, kas vairāk piederētos meitenēm. Meitenes var būt ļoti modernas, bet tai pat laikā viņas var būt cietsirdīgākas par zēniem. Un zēni, savukārt, var būt ļoti jūtīgi brīžos, kad mēs to vismazāk gaidām. Tiesa, ka dzimums ir tikai viena no cilvēkiem raksturīgajām iezīmēm, kas veido patiešām sarežģītu un interesantu personību.

Māmiņu Klubs