Izveido bērna rudens garderobi ar Huppa

Izveido bērna rudens garderobi ar Huppa

11. Sep 2014, 13:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara beigusies un līdz ar dāžādiem rudens vēstnešiem jāsāk domāt par rudens garderobi.  Mammām jāmēģina saviem mazuļiem iestāstīt, ka vairs nevar staigāk tik plikiņi kā vasarā un šajā situācijā siltas un ērtas drēbes ir sevišķi noderīgas. Arī mums pieaugušajiem ir patīkami, ka nav jātuntuļo bērni kā sīpoli, un, ka zinam- kombinzons, vai cimdi  aizkavēs gan aukstos vējus, gan mitrumu un sildīs  mūsu mazulīšus.    

Viens no šādiem kvalitatīviem apģerbiem uz kuru varam paļauties ir ir mūsu kaimiņvalsts Igaunijas zīmols, Huppa, kas Latvijā pieejams jau astoto gadu, un tas apģērbj bērnus un pusaudžus augumā līdz 170 cm. Huppa virsdrēbes vislabāk raksturo materiāls, kas īpaši izstrādāts, piemērojot to mūsu mainīgajiem laika apstākļiem: no kreisās puses tas pārklāts ar poliuretāna membrānas kārtu – tā ir plēvīte ar mikro porām, kas aizkavē ūdens iekļūšanu izstrādājumā, aiztur vēju, saglabā siltumu, taču vienlaicīgi ļauj iztvaikot mitrumam, tādējādi nodrošinot ķermeņa termoregulāciju. Jo lielāks uz apģērba norādītais skaitlis, jo tās ir drošākas pret samirkšanu (poliuretāna membrānas ūdensnecaurlaidību norāda ar cipariem, piemēram, 5 000 vai 10 000). Tas ir tehnoloģiski dārgs process, tāpēc Huppa apģērbs ir dārgāks, nekā vidēji tirgū, taču tas garantē kvalitāti – augstie tehniskie rādītāji nodrošina bērnam bezrūpīgas rotaļas jebkuros laika apstākļos, pasargājot viņu no iespējamās svīšana un saaukstēšanās riska. Turklāt visus Huppa apģērbus ir ļoti ērti kopt un tīrīt.

20140902133035-88387.jpg

Ļoti ērti valkāšanai

Vispopulārākie Huppa apģērbi ir bikses, vējjakas un kombinezoni bērniem un pusaudžiem augumā līdz 170 centimetriem; tāpat Huppa piedāvā arī cepures, cimdus un šalles, flīsa termoveļu, bet pavisam maziņiem – apģērbu no kokvilnas trikotāžas. Vējjakas, bikses un kombinezoni ir viegli, jo pildījumam tiek izmantots dubultais presētais sintepons, tie nav biezi un paliek sausi pat lietus un slapja sniega laikā. Ar tiem droši var uzturēties ārā pat mitrā un vējainā laikā, jo, piemēram, biksēm visas vīles ir aizlīmētas, lai caur adatas dūrienu atstātajiem caurumiņiem nevar iekļūt ūdens. 

Zem vējjakām nav nepieciešams vilk vilnas džemperi vai jaku – jo vilna silda bērna ķermeni un var izraisīt svīšanu. Tad labāk izvēlēties flīsa termoveļu, kas der arī sportam un aktīvām rotaļām.

Huppa devīze ir drošība, tādēļ gan jakām, gan biksēm ir daudz atstarojošas uzlīmes un aplikācijas; biksēs ir iešūtas atstarojoša materiāla lentas, līdz ar to gada tumšajā laikā bērns šai apģērbā uz ielas ir labi redzams. Katram modelim uz pleca ir speciāla cilpa atstarotāja piestiprināšanai. Tāpat kolekcijā ir arī speciālas atstarojošas vestes mazajiem riteņbraucējiem.

Bikšu galos ir divu veidu gumijas: no silikona ražotā gumija velkama pāri zābakiem vai nomaināma ar mīksto gumiju, kas ļauj bikses valkāt arī zābakos. Savukārt mazuļu biksēm ir paaugstināta jostas vieta ar ērtu rāvējslēdzēju un bikšturiem, kas ir noņemami un regulējami. Bet apģērbu iekšpusē ir uzšuve, kur ierakstīt bērna vārdu, adresi un telefona numuru.

Huppa izstrādātie modeļi ir ļoti ērti valkāšanai: rāvējslēdzēju gali ir īpaši paslēpjami; piedurkņu gali, kapuces, apkakles un kabatu iekšpuses šūtas no mīksta flīsa materiāla; kapuces ir atsevišķi piepogājamas ar spiedpogām.

Pareizi iegādājoties Huppa apģērbu, bērns/pusaudzis to var valkāt divas sezonas: nopērkot vienu izmēru lielāku apģērbu, to var atlocīt un tad tas derēs arī nākamajā sezonā. Protams, pavisam mazam bērnam, kurš tikko iemācījies staigāt, kombinezonu nevar pirkt divus izmērus par lielu – viņš nevarēs tajā paiet. 

 20140902133044-14158.jpg

ŪDENS NECAURLAIDĪGA MEMBRĀNA. Visi Huppa virsapģērbi ir izgatavoti no elpojoša un ūdensnecaurlaidīga auduma, kas nozīmē, ka bērns šādā apģērbā nesvīst un lietus vai slapja sniega laikā arī neizmirkst. Virsaudums no iekšpuses pārklāts ar īpašu poliuretāna membrānu, kas aizkavē ūdens iekļūšanu izstrādājumā, aiztur vēju, saglabā siltumu, taču vienlaicīgi ļauj iztvaikot mitrumam, tādējādi nodrošinot ķermeņa termoregulāciju. Huppa virsdrēbju materiāls ir patīkami mīksts, viegls, un tas paliek sauss arī lietus un slapja sniega apstākļos

 IZVĒLOTIES mitrumizturīgu apģērbu, pievērsiet uzmanību, cik liela ir membrānu ūdenscaurlaidība. To norāda ar cipariem: 5 000 – 10 000. Jo lielāks skaitlis, jo drošākas drēbes ir pret samirkšanu 

20140902133054-98347.jpg

Sezonas aktualitātes

Jauno – 2014./2015. gada rudens/ziemas sezonas – kolekciju var iedalīt trijās daļās. Pirmā (cenas ziņā lētākā) ir bāzes classic kolekcija ar nedaudz vienkāršākiem modeļiem (ar vienkāršākiem piegriezumiem, piemēram, bez rāvējslēdzējiem kabatās, kas sadārdzina šūšanas procesu), bet auduma kvalitāte (virsaudums un pildījums) ir tas pats, kas citām kolekcijām. Otrā ir modernā jeb fashion kolekcija, kurā ir jau interesantāki griezumi. Tajā ietilpst arī Huppa Tech apģērbs, kas īpaši radīts aktīvam sportam – lai nodrošinātu izstrādājuma maksimālu ūdens necaurlaidību, visas bikšu un kombinezona (zem jostas vietas) vīles ir no iekšpuses nošūtas ar speciālu lentu. Un trešā ir šīs sezonas karstākā aktualitāte – īpašā kolekcija Hello Kitty, kas ir pirmā šī pasaulslavenā zīmola bērnu ziemas kolekcija pasaulē!

Aksesuāros šīs sezonas aktualitāte ir neona krāsa – dzeltenais, oranžais un rozā. Tas ir cimdos, šallēs un cepurēs.

  20140902113458-16960.jpg

JAUNKUNDZĪTĒM jaunajā rudens kolekcijā ir viegli un gaumīgi krāsaini mētelīši. Starp citu, Huppa piedāvā apģērbt ne vien bērnus un pusaudžus, bet arī augumā mazākas mammas, jo apģērbu pieejamie izmēri ir līdz 170 cm. Jaunajā kolekcijā šī modeļa mētelīši pieejami divu veidu: vieni ir vieglāki, plānāki, ar poliestera pildījumu (116-170 cm, EUR 77), otri ir siltāki, ar dūnu pildījumu, ar dabīgo kažokādu gar kapuci (116-170 cm, EUR 139)

20140902113441-63240.jpg