Izkāpt no ekrāniem

Izkāpt no ekrāniem

25. May 2019, 14:03 Mamm.mamm Mamm.mamm

"Mans mazais" žunālu abonēju jau vismaz 3 vai 4 gadus. Ļoti reti, bet gadās, ka kāds raksts mani iedvesmo. Un tā arī šoreiz raksts par viedtālruņa lietošanu mani mudināja pārdomāt savu ikdienu.

Ar pirmo bērnu barošanas laikā skatījos TV. Ļoti iecienīju Viasat History kanālu man interesējošā satura un titru dēļ. Saprotams, TV skatījos bez skaņas. Arī LTV1 un LTV7 ir dažādi raidījumi ar titriem, kas man patīk. Nesen padomāju, diez, cik grāmatas es būtu izlasījusi, ja subtitrus saliktu grāmatās. :) 

Godīgi sakot, TV skatīšanās zīdīšanas laikā mani patiesi neuztrauca un tas man šķita normāli. Tā kā viedtālrunim reti lietoju viedās funkcijas un ar Facebook'u vēl nebiju aizrāvusies, telefons nebija man aktuāls.

Ar otro bērnu ir citādi. TV nevar "iet" teju visu, jo lielais tad skatās to. Arī barot netraucēti nevaru vienā istabā ar lielo bērnu. Tad, lai vienmuļā un, manuprāt, garlaicīgā barošana kļūtu nedaudz interesantāka, esmu sākusi plaši izmantot viedtālruņa "fīčas". Un, jā, dažkārt arī nebarojot bērnu, "iegrimstu" virtuālajā pasaulē.

Izlasījusi žurnāla rakstiņu, nolēmu, ka no šodienas telefons jāatstāj uz biroja galda vai viesistabas plauktiņā, vairāk uzmanības veltot mazajam bērnam. Un ziniet - tas ir tā vērts! "Izkāpjot" no virtuālās realitātes arī vienas dienas laikā attiecības ar bērniem ir uzlabojušās, īpaši ar jaunāko.

Ja arī Tu mēdz "iegrimt" viedtālruņa sniegtajā izklaidē, pamēģini vienu dienu telefonu nolikt plauktiņā! ;)

 

Attēls: theonlinemom.com

Mamm.mamm Mamm.mamm 26. May 2019, 13:14

Mamma88 - tā ir MANA izvēle skatīties TV netraucējot bērnam!

mamma88 mamma88 26. May 2019, 09:15

Nesaprotu kapec ir jaskatas bez skanas? Vai tad mamma pat tv nevar paskatities?