Intervija ar Natāliju Panteļejevu: jautājiet visu par bērnu apaviem

Intervija ar Natāliju Panteļejevu: jautājiet visu par bērnu apaviem

17. May 2016, 22:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienās preču daudzums dažkārt biedē, mūsu vecāki un vecvecāki par ko tādu varēja tikai sapņot, bet mēs - apjūkam izvēlē. Pārdošanā ir milzīgs skaits bērnu preču, bet - kā izvēlēties kvalitatīvas lietas, neapdedzinoties un bez vilšanās? Kā atrast un nopirkt labāko?

Nedomāju, ka daudzi veikali vispār var padižoties vai pat lepoties, ka viņu veikalā ir tikai kvalitatīvas lietas, vēlreiz jāuzsver - TIKAI un vienīgi VISAS kvalitatīvas lietas, sākot ar apģērbu, apaviem, beidzot ar skolai nepieciešamām precēm un rotaļlietām.

Es zinu, un lepojos ar to, ka es tiešām vienu tādu internetveikalu zinu. Tas ir veikals, kur var iegādāties visu svarīgāko bērnam - virsdrēbes, apavus, skolas somu un arī visu pārējo. Pie tam, viss tiešām kvalitatīvs, un kā gan citādāk, jo tas, kas nav kvalitatīvs, var bēdīgi ietekmēt ne tikai dzīves kvalitāti, bet arī bērna un pieaugušā veselību. Mēs visi zinām, ka nekvalitatīvi apavi ietekmē mūsu dzīvi, un, ja tie bijuši dārgi apavi, tas ietekmē arī maka saturu. Kaķi maisā apavu izskatā nevienam nevajag. Ne mazāk svarīgs ir arī apģērbs.

Šodien pasaucu uz sarunu internet-veikala Liberi saimnieci Natāliju Panteļejevu, lai viņa pastāstītu mums par apģērbu izvēli, kā arī par to, kādas preces atrodamas un iegādājamas viņas veikalā.

         20160510204651-87742.jpg

Labdien, Natālija!

- Latvijas tirgū pieejams daudz lietu - gan lētākas, gan dārgākas; un man šķiet, ka - jo vairāk lietu, jo lielāka iespējamība, ka konkrētais cilvēks no veikala iznāks ārā ar pirkumu, bet jūsu veikalā ir citādāk - jums nav pavisam lētu lietu, un cilvēks vai nu iziet ārā no veikala bez pirkuma, vai arī - ar kvalitatīvu pirkumu. Kāpēc sevi nenodrošināt un nepiedāvāt dažādas kvalitātes preces atšķirīgu maku satura īpašniekiem?

- Diemžēl, ar cenu diapozonu viss ir sarežģīti. Nereti lētāki apavi un apģērbs tomēr nav tik kvalitatīvi, ja kvalitāte ir tas, ko es saucu par kvalitāti. Apavi ir smagi, neliecas, to izpildījums ir nekvalitatīvs, un tie darināti no nekvalitatīviem materiāliem. Jā, apavi tad nebūs dārgi, bet man ir tāds punktiņš - ja nevaru pāņemt konkrētos apavus savam bērnam, tad tos nepiedāvāšu arī veikalā. Mēs vienmēr atbildam par pārdodamo apavu kvalitāti, un godīgi skatāmies klientam acīs, kad stāstam par kādu mūsu produkcijas jaunumu.

Mums tas nav vienkārši bizness, galvenā veikala atvēršanas ideja bija tieši rūpes par bērniem, un vajadzība pēc kvalitatīva piedāvājuma ērtu apavu izskatā.

20160511232306-68567.jpg

Pēc tam sākām papildināt mūsu sortimentu ar virsdrēbēm. Un pavisam nesenā pagātnē pie mums parādījās arī trikotāžas apģērbu sortiments.

Pie tam, manuprāt, pārāk lētas produkcijas tirgus ir pārsātināts. Daudz citu veikalu piedāvā labākas preces par demokrātiskām cenām.

Mes, savukārt, vēlamies piedāvāt bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem kvalitatīvas lietas par pieņemamu cenu.

- Kā jūs izvēlaties preces savam veikalam, un kāpēc izvēlaties tieši šādas?

- Detalizētāk pastāstīšu par apaviem, jo tieši ar apaviem mēs sākām, un tas ir mūsu pamata sortiments.

Divas reizes gadā mēs dodamies uz apavu izstādēm, kurās ražotāji atrāda savas produkcijas jaunās kolekcijas. Tur ir visi paraugi un visi modeļi. Izstādē izvēlamies veiksmīgākos modeļus, un tādus, kas iepatīkas. Tāpat ņemam vērā mūsu pircēju pieprasījumu, kā arī tirgus īpatnības. Jo to, ko pērk, piemēram, Vācijā, nepērk pie mums un otrādi. Ir ļoti daudz ļoti interesantu modeļu, kas personīgi man ļoti patīk, un ir ļoti veiksmīgi citās Eiropas valstīs, bet pie mums nez kāpēc netiek pirkti. Mēs esam izmēģinājuši pirkt nelielos daudzumos tādus modeļus un pārbaudīt, vai tos pērk, bet esam pārliecinājušies par to, ka tos neizvēlas.

20160510213040-79893.jpg

Ja runājam par zīmoliem, tad tie ir vadošie Eiropas ražotāji. Tie ir tādi, kas jau ir ar labām atsauksmēm Eiropas tirgū. Izvēloties kādu no zīmoliem, mēs pirmkārt, skatāmies uz kvalitāti, un tāpat arī uz cenu diapozonu un tad - izvēlamies zelta vidusceļu. Ir arī daudz citu kvalitatīvu, labu zīmolu, bet tie ir dārgāki. Tādus mēs neapskatām pat, jo vienmēr ir laba alternatīva arī par vidēji augstām cenām.

Tāpat cenšamies ņemt nelielos daudzumos, bet tā, lai ir daudzveidība gan modeļu, gan zīmolu ziņā, lai pircējam būtu labas izvēles iespējas. Veikali tirdzniecības centros tādu greznību atļauties nevar, jo tādu modeļu daudzumu vienkārši nav, kur likt veikalā. Bet tā kā mums ir ne tikai reāls veikals, bet arī internet-veikals, tad mūsu pamats, kur var redzēt visu, kas mums pieejams ir tieši internet-veikals. Atnākot uz reālu veikalu mēs, pirmkārt, piedāvājam klientam datorā izvēlēties kādu no modeļiem, lai saprastu, kas cilvēkam principā patīk, un tad arī nesam apavus no noliktavas. Tā ir pārāk liela krāsu un modeļu daudzveidība, lai to visu savietotu vienā veikalā.

- Kā jūs pārbaudat preces, pirms tās nonāk pārdošanā?

- Jaunajām kolekcijām preces izvēlos vai nu izstādē uz vietas, vai arī pie ražotāja. Tātad - iepazīstamies ar jauno produkciju vēl labo laiku pirms tā ir pieejama un nonāk pārdošanā. Un tā ir jau pamata izvēle.

Kad prece nonāk noliktavā, tad arī tā tiek pārbaudīta. Protams, līdz katram sīkumam nav iespējams visu pārbaudīt, bet nav arī nepieciešamības, jo preces tomēr ir kvalitatīvas un šādos gadījumos ražošanas brāķu iespējamība ir ļoti reta.  Ja tomēr tāds trāpās, tas uzreiz tiek izņemts ārā no pārdošanas.

-  Vai sekojat modei un mūsdienīgām tendencēm? Kā tas izdodas?

Modes tendencēm pamatā seko līdzi ražotāja dizaineri. Mēs vairāk orientējamies uz mūsu tirgus modes tendencēm. Tāpat bērnu apavi un apģērbi nav pārāk atkarīgi no pasaules modes, kā pretēji tas ir ar pieaugušo apģērbu un apaviem. Bet dažkārt paralēles var novērot arī bērnu apģērbā.

Piemēram, jaunajā rudens sezonā būs ļoti daudz modernu krāsu - tādas kā tumši bordo un bērza krāsas. Bet nesen lasīju rakstu tieši par jaunajām modes tendenču krāsām. Un pēc tam jau arī pievērsu uzmanību tam, ka visas jaunās kolekcijas ir burtiski kā apbērtas ar tieši pieminētajām krāsu gammām.

- Kādas preču grupas jums ir veikalā, un kāpēc tieši tādas?

-Pirmkārt, tie ir bērnu un pusaudžu apavi. Tieši ar apaviem arī sākām, un tā ir mūsu pamatvājība.

Tāpat piedāvājam arī bērnu virsdrēbes un pieskaņotus aksesuārus. Pirmkārt tas ir tāds virsējais apģērbs, kam ir jau atpazīstami zīmoli kā Reima, Huppa, LegoWear, Lenne. Tehnoloģiskās virsdrēbes vērstas uz to, lai saglabāts tiktu paša ķermeņa siltums. Un tas tiek panākts pateicoties jaunajām izstrādēm un mūsdienīgajām tehnoloģijām, ar kuru palīdzību ražo, piemēram, termo apģērbu. Pēc būtības tas ir elpojošs, ūdens necaurlaidīgs vai mitrumu atgrūdošs. Tāds apģērbs ir ideāli piemērots mūsu mainīgajiem laikapstākļiem.

No pēdējiem jaunumiem mums ir atpazīstamā spāņu zīmola Mayoral trikotāža.

Tāpat ir arī attīstošās rotaļlietas un spēles, kā, piemēram, kinētiskās smiltis, konstruktori, puzles un mūsu superjaunums - attīstošās spēles no Gudrīšu Bandas. Lieliskas, aizraujošas spēles, kuru laikā bērns nemanot apgūst matemātikas pamatus, tiek darbināta viņa loģiskā domāšana, viņš mācās ātri skaitīt utt. Šī spēle arī pie mums ienāca tīšām, tas nebija nejauši. Mani bērni to atklāja pagājušā gadā atvaļinājuma laikā, kad iepazināmies ar kādu ģimeni no Maskavas. Viņiem arī bija divi bērni, kas bija apmēram tādā vecumā kā mūsu bērni, un viņi ļoti iedraudzējās. Viņiem bija līdzi šīs Gudrīšu Bandas spēles, un arī mēs ar tām iepazināmies. Manus bērnus no tām vienkārši atraut nevarēja, visu laiku vakarā prasījās iet pie jaunajiem draugiem, lai varētu parotaļāties. Pēc tam atgriezāmies Rīgā un bērni man sāka prasīt, lai atrodu tādu spēli. Spēles tiek ražotas Pēterburgā. Es atradu to mājaslapu internetā un pasūtīju, un ar paziņām saņēmu Rīgā. Vēl nevienu attīstošo spēli mani bērni nav spēlējuši ar tādu prieku, pie tam - tik ilgi, jo parasti viņiem viss ātri apnīk.

Tieši tāpēc es nolēmu sazināties ar ražotāju un interesējos par piegādēm pārdošanai mūsu reģionā. Nu lūk, un trīs spēles pie mums ir jau pārdošanā. 

Drīz mums būs arī papildinājums - spēles par krāsām un arī par stāviem.

- Kāpēc jūsu veikalam nosaukums ir - Liberi?

20160510204724-75830.jpg

Labs jautājums. Tādu man daudzi uzdod. Kad ar vīru izvēlējāmies sava uzņēmuma nosaukumu, izskatījām dažādus variantus, kas saistīti ar bērnu tematiku. Bet nosaukumam bija jābūt universālam, diemžēl, daudz interesantu nosaukumu jau bija aizņemti, un nolēmām ieskatīties latīņu vārdnīcā. Izrādās, ka bērni latīņu valodā ir Liberi. Mūsu valstij tas ir vienkārši "liberi" un daudzi nezina, kāpēc tas viss ir tieši tā, bet realitātē tie ir bērni, tikai - latīņu valodā.

- Ar ko lepojaties savā biznesā?

Visvairāk lepojos ar to, ka varam piedāvāt visu pašu labāko un skaistāko bērniem. Lepojamies ar piedāvāto produkciju un lielo sortimentu.

Un tāpat arī par to, ka esam savā ziņā šīs produkcijas eksperti. Es personīgi ļoti daudz lasu un analizēju saistībā ar produkciju, un cenšos ņemt vērā un izprast visas tehnoloģiskās nianses, lai saprastu, kas ir labāks, kas ne tik labs un kāpēc tā. To visu mācam arī saviem pārdevējiem.

Ne visi veikali saprot un zina, ko viņi pārdot, un kāpēc tieši šādus modeļus. Mēs zinām. Es personīgi izvēlos visu produkciju mūsu veikalam un viss iet cauri manam personīgajam filtram.

 - Padalieties ar jaunajām māmiņām, kā izvēlēties mazulim pirmos apavus? Kas jāņem vērā?

Pirmajiem apaviem noteikti jābūt viegliem, tiem jābūt ar stingru šuvumu, un tai pat laikā tiem jābūt viegli saliecamiem vajadzīgajā vietā. Tas nozīmē - nevis vidū, bet tur, kur beidzas pirkstiņi. TĀTAD, tur, kur mums kāja dabīgi saliecas iešanas laikā.

Tāpat ļoti svarīga ir stingra aizmugure, kas fiksē kājiņu, attiecīgi tad tā "nestaigā" pa apavu iekšpusi.

Daudzi raksta par supinatora nepieciešamību, bet kā reiz pēdējās ortopēdiskās normas un pētījumi tieši supinatora sakarā pierāda, ka tas nav obligāts. Ja tas ir, tam nevajadzētu būt izteiktam, kā mūsu bērnībā.

Es, protams, nepretendēju uz ortopēda nosaukumu un visām patiesībām par supinatoru. Bet mani apgalvojumi pamatojas uz pētījumiem un pašu ražotāju rekomendācijām. Tāpat arī jābalstās uz jau atpazīstamiem zīmoliem kā Ecco, Superfit, Primigi u.c. Šie ražotāji atbild par savas produkcijas kvalitāti, sadarbojas ar ortopēdiem un ražo apavus, kas atbilst visām ortopēdiskajām nepieciešamībām, ņemot vērā bērna pēdas pareizu attīstību.

20160516195018-92889.jpg

Tātad, tāpēc neiesaka arī izteiktu supinatoru. Supinators, kā esam pamanījuši, pēc savas būtības ir izteikts izliekums pēdas daļā. Tā ir ortopēdiska zole, ko ieliek standarta apavos pēdas gareniskās velves balstīšanai un noturēšanai nepieciešamā augstumā. Lietojot supinatorus, tiek pacelta pēdas iekšējā mala. Izšķir cietos supinatorus (izgatavo no metāla vai korķa) un elastīgos supinatorus (izgatavo no plastmasas); tos izgatavo protēžu un ortopēdisko apavu rūpnīcās. Supinatorus lieto plakanās pēdas gadījumā pēc ārsta ortopēda norādījuma. Visa problēma tajā, ka dabīgis pēdas izliekums katram bērnam ir citādāks, un, ja pēkšņi viņa izliekums ar supinatora izliekumu nesakrīt - tas ir par lielu, vai par mazu, attiecīgi rodas nepareizs spiediens uz saitēm un bērna pēdas muskuļiem. Tas, savukārt, nodara pat lielāku kaitējumu, nekā labumu. Tāpēc, ja nav nekādu speciālu ārsta ieteikumu attiecībā uz supinatoru, tāds nav nepieciešams.

Bet, ja ortopēds izraksta tieši ortopēdiskos apavus, kas bērnam ir vajadzīgi, tad tos vienmēr labāk ir pasūtīt, jo te tiks ņemti vērā visi konkrētā bērna pēdas uzbūves elementi jeb - individualitāte.

Tāpat ļoti svarīgi ir pareizi izvēlēties arī pašu apavu izmēru. Apavi nedrīkst spiest, un tie nedrīkst būt par lielu. Optimāla rezerve ir 1cm, ziemas apaviem tie var būt līdz pat 2cm. Bet nekādā gadījumā nevajadzētu pirkt apavus ar rezervi nākošajai sezonai, jo sākumā bērnam šie apavi būs diezgan par lielu, kas traucēs pareizai pēda attīstībai, bet pēc tam apavi var jau spiest. Nedrīkst būt tā, ka bērna pirkstiņi atsperas pret apaviem, pēda tādā gadījumā var deformēties.

Uzlaikojot bērna apavus, vienmēr jāskatās, kāda rezerve paliek, jo praktiski visiem apaviem ir iespējams izņemt pēdiņu un to var viegli pārbaudīt. Lai būtu iespējams noteikt pareizi, bērnam jānostājas uz pēdiņas un jāskatās, jo stāvot pēdiņa pavirzās uz priekšu, sēžot mērīt gan nevajadzētu.

Tālāk jau jāpievērš uzmanība tam, kā bērns pārvietojas šajos apavos. Gaitai jābūt tādai pašai, kāda tā ir bez apaviem. Ja redzi, ka bērns ķeras vai kaut kā neparasti liek pēdas, šis modelis vai izmērs bērnam nav piemērots. Jāizvēlas un jāmēra ir kas cits. Apavu izliekojumiem jābūt pareizā vietā, un pašai pēdiņai arī jāstāv pareizi. Parasti, ja tiek piemērīti vairāki apavu pāri, tad pēc gaitas jau var noteikt, kuri vislabāk pieguļ pēdai. Ja bērns ir jau vecāks, var palūgt paskriet apavos, jo skrienot varēs redzēt, kā bērnam apavi der, un vai viss ir kārtībā. 

Jums ir iespēja uzdot visus jautājumus par pirmo apavu izvēli un arī par dažādām citām preču grupām, kas atrodamas šajā veikalā. Jautājiet tepat, komentāru joslā!

Vai arī rakstiet personīgi - anoli2004@inbox.lv,

Ilona (maminklub.lv)

Par veikalu Liberi

SIA „Liberi” ir jauks ģimenes uzņēmums, kurš 2010.gadā izveidoja interneta veikalu Liberi.lv. Galvenais iedvesmas avots šim solim bija pašu bērni, jo kā zināms, bērniem ir vēlme iegādāties pašu labāko, kvalitatīvāko, veselīgāko utt.
Apavi un apģērbi ir tie, kas ikdienā pavada bērnus visdažādākajās situācijās, nodrošina komfortu, aizsardzību un uztur bērna veselību. Tādēļ, jo īpaši, meklējām Eiropā pārbaudītus, kvalitatīvus zīmolus, kurus jau ir pārbaudījuši un iesaka gan bērnu vecāki, gan eksperti, kā piemēram, ortopēdi...Anatomiski pareizi apavi ir jo īpaši svarīgi bērnu un pusaudžu augšanas periodā, tāpat arī ortopēdiskas un vieglas mugursomas skolēniem, lai jau pašu skolas gaitu sākumā netraumētu bērna mugurkaulu. Tik pat svarīgi ir arī viegli un īpaši funkcionāli apģērbi, kurus piedāvājam Jūsu izvēlei plašā klāstā.
Šis interneta veikals ir paredzēts tiem vecākiem, kuri ar mīlestību un jo rūpīgu attieksmi izturas pret saviem bērniem un pusaudžiem!
Savukārt mūsu darba kritērijs ir Jūsu apmierinātība un novērtējums!

Klientu Apkalpošana:

Adrese: Braslas iela 29a, Rīga

Tel: +371 29406727  

Pirmdiena - Piektdiena 10:00 - 19:00

Sestdiena  11:00 - 16:00

E-pasts: info@liberi.lv

FACEBOOK: Liberi.lv

SPERAM PIRMOS SOLĪŠUS KOPĀ!