Ikdiena ar bēbīti: krūts kā knupis naktīs

Ikdiena ar bēbīti: krūts kā knupis naktīs

16. Jan 2019, 11:03 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Šoreiz ar krūts barošanu man vedas ļoti labi, jo pastarīte manu pienu ir saņēmusi visvairāk no visiem maniem četriem bērniem. Neesmu no tām mammām, kuras par katru cenu ir tikai un vienīgi par krūts barošanu, bet, ja man tas padodas un meitiņa ir apmierināta, labprāt, baroju viņu ar krūti. Pa dienu ir arī dažas ēdienreizes, kad krūti papildinu ar piena maisījumu, jo jūtu, ka viņa ir ļoti nemierīga un vēlas kārtīgi paēst.

Zinu, ka būs daudzi, kas pamācīs, krūts nevar būt par maz, vai par liesu, mazulis paēd tik, cik viņam gribas un jāliek pie krūts tad biežāk. Mēģināju un šādi spīdzināju gan sevi, gan viņu. Liku pie krūts viņa to satver, pazīž, saprot, ka tur nekā nav, saspiež krūts galu starp smaganām un velk uz sāniem, sāpes šausmīgas. Asaras acīs gan man, gan viņai, man no sāpēm, viņai no tā, ka tur nekā nav. Tā mēs mocījāmies vairākas dienas, tad sapratu, ka pa dienu viņu piebarošu arī ar maisījumu un maisījumu neatmetīšu, savos četros mēnešos dienas laikā viņa izēd aptuveni 600ml piena maisījuma, pārējais ir krūts piens. Vislielākais trakums, nu jau 3 nedēļu garumā mums ir pa nakti, kad pamostoties pirmo reiz viņu paņemu sev blakām, pielieku pie krūts, smuki paēd un iemieg, tiesa gan uz 20-30minūtēm, kad atkal prasa krūti, ja jūt, ka tur galīgi nekā nav, protestē un griežas ar visu krūti projām, šādi, pieļauju, ka prasot otru krūti. Tā nu mēs abas šādi no vienas uz otru krūti dzīvojamies līdz pat agram rītam, kad rīta pusē viņa iemieg ciešākā miegā uz divām stundām ( no pl: 6-8ņiem).

Viss šis mums sākās pēc slimošanas starp svētkiem, tad gan liku viņu visu laiku pēc pieprasījuma pie krūts, tiklīdz raudāja, tā pie krūts un lūk rezultāts - mans bērns, kurš iepriekš gulēja ar vienu ēšanu pa nakti ( iemiga no 21-22iem, pamodām 2-3naktī, paēda, nogulēja līdz 6-7ņiem rītā). Tagad viņa iemieg arī no 21-22iem, tad mostas laika posmā no pusē vieniem, līdz pusē diviem un tad mums sākas jautrība līdz pat sešiem no rīta. Mēģināju vienā naktī piedāvāt pudelīti, nekā! Tracis vēl lielāks, griež galvu projām, spļauj ārā... 

Pa dienu viņa neraud, bet visu laiku nepieciešama uzmanība - vingrojam, spēlējamies, viņu masēju, labākajā gadījumā dienā viņa paguļ līdz 2 stundām, bet pārsvarā šī gulēšana ir 3 reizes pa 15-20minūtēm. Kad viņa labi gulēja naktī, šī dienas negulēšana nakts ciešo miegu kompensēja un es nejutos tik ļoti pārgurusi, bet nu ir par traku...

Droši vien tās mammas, kuras to ir piedzīvojušas, zina, ka manas rezerves lēnām izsīkst, šorīt pamodos jau ar reiboņiem, pagājušo nedēļ mocījos ar zemo asinsspiedienu un šausmīgām galvassāpēm, kā arī vienu veģetatīvās distonijas lēkmi. 

Pieļauju, ka ir kāda mamma, kurai ir bijis līdzīgi un šī tautā sauktā "pupā karāšanās" ir bijusi. Kā Jūs to izdzīvojāt un, kādēļ tas tā varētu būt? Protams, bērni ir dažādi un nevar gribēt, lai guļ tā kā pēc grāmatas, bet nu jūtu, ka šis kļūst par traku.

Baibada Baibada 16. Jan 2019, 18:13

Kā es šo saprotu, man mazais ar pa nakti visu laiku pupojas, ja nedodu , acis kā pogas un sāk raudāt, tik piens vairumà! Vienu vakaru noņēmos līdz pus vieniem naktī , lai aizmieg bez krūts, nākamajā vīrs palīdzēja, un trešajā jau tik viegli - pabaroju, uztaisam atraudziņu , nolieku, papaijāju , padziedu un aizmieg! Bet tas uz stundu, tad atkal augšā un pie pupa guļ un es ar ! Bet vismaz ejot gulēt vairs nevajag pupu un tas jau kā zelta maliņa šitajā pupošanās laikā ! Citreiz šķiet - kaut vienu nakti atpūsties - Arī reiboņi , galvassāpes utt - ielienu vannā un domāju, laikam jau labāk , lai pupojas un var pagulēt līdzās , zobi nàk , nekā raud visu nakti un nepalīdz nekas! Un es ar to esmu samierinājusies , jo tas pats bij ar pirmo ! Kamēr neapnika man ( 1,2 g) un nenoņēmu pa visam krūti, tikmēr tas nebeidzās- bet tas ātri aizmirstas , nogurums aizmirstas un Tu priecājies par savu bērnu!

Mamm.mamm Mamm.mamm 16. Jan 2019, 14:18

Vecākais pupojās (jeb izmantoja krūti kā knupi). Mums gan bija viss kārtībā ar piena pietiekamību. Es pat nepieļāvu domu par pretējo. Tad nu devu krūti teju visu dienu. Pupošanās notika pa dienām. Naktīs abi bērni ļauj man gulēt. Pa dienu principā ar 10-30 min. pārtraukumiem dupša notīrīšanai, pārģērbšanai visu laiku zīda krūti. Ap 3 mēnešiem tas nedaudz mazinājās.
Varbūt varat pupoties pa dienu - varbūt tad naktīs čučēs? Varbūt pa dienu cīnaties ar krūtīm, bet uz nakti tad dodat pudelīti?
Piebildei - arī vecākais ap gadu apslima. Kopš tās reizes naktī ceļās. Tās apslimšanas kaut kā īpaši ietekmē nakts gulēšanas.

Patimamma Patimamma 16. Jan 2019, 12:55

Man abi bērni tā darīja(viens no tiem to dara tagad).Tas sākās tieši pēc 3 mēneša vecuma,ir dienas labāk,dienas sliktāk.Knupi naktī neatzīst.Dodu krūti ntas reizes,paveicas,ja iemieg un var noņemt no krūts,gadās,ka pamostās un nekas nelīdz.Attīstības krīzes,zobi tomēr jau šajā laikā meklē sev ceļu(kaut reāli izlīda 8.5mēnešos) un tas viss ir jāpārdzīvo un pēc gada kļūs vieglāk.Izturību