Ikdiena ar bēbīti: izaugam no drēbītēm, izmēri pa mēnešiem

Ikdiena ar bēbīti: izaugam no drēbītēm, izmēri pa mēnešiem

05. Jan 2019, 11:36 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Bieži vien dzirdam, ka izvēloties drēbītes, vecāki izvēlas lielākas, nekā ierasts un novērtots katram vecumam, piemēram, piedzimstot ierasts ir 50-56.izmērs, līdz 3 mēnešu vecumam - 62.izmērs, no 3-6mēneši 68.izmērs, no 6-9mēnešiem 74.izmērs un no 9-12mēnešiem 80.izmērs. Protams, daudz kas ir atkarīgs individuāli no katra bērniņa un katrs aug citādāk, cits vairāk padodas garumā, savukārt citam ar katru mēnesi svars ir lielāks un lielāks. Cits piedzimst jau 58cm un tuvu pieciem kilogramiem. Bet, vai nav tā, ka vecāki drebītes izvēloties ņem vēra faktu - tas uz izaugšanu, ja nu kas atlocīsim... labāk lielāks, nekā par mazu. 

Mūsu māsiņa piedzima standartiņš 51cm un 3340g, viņai vilkām 50-56.izmēra drēbītes. Protams, drēbītes ļoti atšķiras dažādiem ražotājiem, kur vienam tās ir šaurākas, citiem platākas, citiem rociņas īsākas utt. Ar šiem 50./56.izmēriem stabili dzīvojāmies pirmo mēnesi, jo pirmajā mēnesī māsiņa bija pastiepusies tikai par 1cm un pieņēmusies svarā 1100g, kad otrajā mēnesī mazā sāka stiepties jau par 4cm 30dienu laikā un svarā pieņēmās 600g, drēbītēm sākām izvēlēties jau 62.izmēru, bet tās bija ar rezervīti, ļoti brīvas un derēja no lielākām 56.izmēra drēbītēm arī vēl dažas. 

Kārtīgi mums 62.izmērs derēja 3 mēnešos un sākām lūkot jau pēc 68.izmēra dažām drēbītēm, paralēli velkot gan 62.izmēru, gan 68.izmēru, kurš bija ļoti brīvs. Četros mēnešos ļoti strauji izaugām no 62.izmēra drēbītēm un uzvilkt tās nebija vairs iespējams, it kā likās vēl vakar derēja, bet šodien nu nekā,līdz ar to četros mēnešos mums der 68.izmērs un arī vairs ne brīvs, bet tieši laikā, ja pieļauj, ka mazulis līdz pus gadam pieņemas svarā ļoti strauji, tad nu jādomā, ka uz pus gadu mums varētu būt jau 74.izmērs.

Gudrās grāmatās rakstīts, ka pus gada laikā bērniņam ir jāsver dubultā no piedzimšanas svara, bet gada vecumā - trīskārši.

Varētu teikt, ka mēs augam nedaudz virs noteiktajiem cipariem, vai arī pievelkot ar astīti - normas robežās, vai arī, kā noteikts standartos. Atceros, ka Emīlijai 3 mēnešos vēl derēja 56.izmēra drēbītes, jo viņa mums piedzima nedaudz ātrāk un bija dikti, dikti maziņa.

Ar mazāko māsiņu, Kristiānu, noteiktos reiz divi esam sasnieguši jau 4 mēnešos, sasniedzot 6600g un pastiepusies jau ir 63cm. Pieļauju, ka mēroties un sveroties uz pieciem mēnešiem cipari nebūs krasi auguši, jo nedēļu noslimojām, kas ietekmēja arī meitiņas ēšanu.

Kā Jums mazulīši aug? Vai drēbītes jāpērk lielākas, nekā noteikts pieņemtajos standartos atbilstoši vecumam, vai arī lielākas/mazākas? Katrs bērniņš taču ir citādāks, aug viņi katrs savādāk. Padalieties ar saviem novērojumiem, cik ātri drēbītes "saraujas" Jūsu mazulītim un nākas iegādāties jaunas.