Gandrīz romantisks iepazīšanās stāsts – mēs un sabiedriskais transports

24. Feb 2015, 09:52 kas_tas_tads kas_tas_tads

Mūsu iepazīšanās stāsts sākās šajā vasarā. Sākumā kautrīgi uzmetām aci varenajiem trolejbusiem un tramvajiem, bet pašas (es un meitiņa, kurai nu ir 6 mēneši) jau kā kārtīgas latviešu preilenes pirmās neiesim ar viņiem iepazīties. Mūs sapazīstināja tētis. Kādu dienu bērna ģērbšana un pucēšanās  aizņēma vairāk laika nekā plānots, tāpēc ierastajās dzēlās nepaspētu ar ratiem ar kājiņām aiziet. Nu tad devāmies uz trolejbusu pieturu. Un tur viņš nāca – it kā zināmais, bet tajā pašā laikā nedaudz svešais. Liels un nedaudz biedējošs, bet draudzīgs un izpalīdzīgs. Tētis – hops, hops – iecēla ratus trolejbusā. Mazā neizrādīja ne mazāko nepatiku, gluži ierasti pētīja savu vecāku sejas, kas, satiksmes ritmā viegli šūpojoties, atradās turpat blakus. Mūsu pirmā iepazīšanās bija pavisam īsa – dažas pieturas un tad mūsu ceļi šķīrās. Vien lielais 17. trolejbuss klusi nočukstēja – brum, brum.. Ja es tev patiku, tiekamies atkal kādu citu dienu... brum brum.

Pārnākot mājās domāju, ka Trolīts nemaz tik slikts nebija. Protams, nedaudz oda pēc vīrusiem un nostrādājušos cilvēku ikdienas sviedriem, bet tik jauki un ātri mūs nogādāja vajadzīgajā vietā. Vēl kādas reizes izbraucām kopā ar tēti un likās, ka šo pazīšanos vērts turpināt. Kas zin, varbūt noved pie nopietnām attiecībām. Tomēr, jāsaka godīgi, reizēm Trolīts lika mums arī vilties – gribējām ar to draudzēties, bet šis tik nosaka – ne šodien, foršās – esmu līdz malām pilns! Kur tad jūs te vēl ar ratiem domājat tikt iekša? Pienāc atkal kādu citu dienu, brum brum!

Mūsu īsajā pazīšanās laikā ir gājis visādi – esam bijušas uz randiņu ar Trolīti arī bez tēta. Un nemaz tik grūti nebija ratus iekšā dabūt. Bet tas jau laikam atkarīgs no tā, kāds „eksemplārs” pagadās pretim. Un lai arī šim stāstam varētu būt dažadi turpinājumi, pačukstēšu tomēr, ka līdz galam mēs ar meitiņu Trolītī iemīlējušās neesam. Par laimi dzīvojam centrā un daudz kur varam tikt ar kājiņām (ratiem), bet nedēļas nogales tālajos braucienos izmantot auto.  Ar Trolīti drīzāk mēs paliksim draugi vai paziņas, kas satiekas tikai reizi pa reizei.