UZMANĪBU! Gaisa atsvaidzinātāji - kaitīgi bērna degunam

UZMANĪBU! Gaisa atsvaidzinātāji - kaitīgi bērna degunam

17. Sep 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paaugstinātā riska zonā ietilpst pavisam mazi bērniņi, kas ir īpaši jutīgi pret ķīmijām.

Visbīstamākie gaisa atsvaidzinātāji ir tie, kas ir izsmidzināmi. To sastāvā ir toksiskas, lidojošas vielas, kas viegli iekļūst bērna organismā caur plaušām un ādu. Daudzu sastāvā ir tādas spēcīgas indes kā: nātrija benzoāts un nātrija nitrīts. Tie izraisa cilvēka DNS mutāciju. Pēc regulāras tādu aerosolu lietošanas cilvēkā sāk attīstīties mazasinība jeb anēmija.

Gaisa atsvaidzinātāju kaitīgums, ja runājam par gēla veida atsvaidzinātājiem, ir mazliet mazāks - to mākslīgais aromāts un krāsvielas to sastāvā var izraisīt alerģisku reakciju vai astmu.

Saskaņā ar Amerikā veiktajiem pētījumiem, 2008.gadā, cilvēki, kas izmanto gaisa atsvaidzinātājus, saslimst ar onkoloģiskajām saslimšanām 130% biežāk par tiem, kas priekšroku dod dabīgiem atsvaidzinātājiem.

Māmiņu Klubs

Vai Tavās mājās izmanto gaisa atsvaidzinātājus? Ja neizmantojat, kā ienesat svaigu gaisu telpās?

cecii cecii 17. Sep 2013, 09:10

Labi, ka šāds raksts parādās. Principā kaitīguma ziņā var likt vienlīdzības zīmi starp gaisa atsvaidzinātājiem un veļas mīkstinātājiem, abi ir ārkārtīgi draņķi. Un sastāvā esošie nātrija benzoāts un nātrija nitrīts ir praktiski visos saldinātajos dzērienos un gaļas/desu izstrādājumos. Vnk jādomā līdzi un jālasa uz iepakojumiem.

lauvinja lauvinja 17. Sep 2013, 08:56

Ar atsvaidzinātāju diez vai var ienest svaigu gaisu telpās.

Ar vēdināšanu gan 😉 + lietoju dabīgās ēteriskās eļļas un smaržīgas zālītes buntītēs un spilventiņos.

nosiguldas nosiguldas 16. Sep 2013, 11:04

nē neizmantoju, bieži vēdinu telpas.