Esat izmēģinājuši/ lietojuši Baha ziedus? Kāds efekts sasniegts?

01. Oct 2015, 13:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu veselība un emocionālā labsajūta ir ļoti svarīgas, lai mēs būt emocionāli noturīgas gaidību laikā, sajust sevī spēku laist bērniņu pasaulē un varētu pilnvērtīgi rūpēties par saviem mazuļiem. Taču ļoti bieži mūsu iekšējais līdzsvars ir izjaukts, mūsos valda apjukums, neziņa, bailes un ir vēlme, lai tas viss izzustu un mēs atkar varētu būt pārliecinātas par to, kādas esam. Iespējams, šādā gadījumā mums var palīdzēt Baha ziedu terapija.

Baha ziedu terapijā izmanto no savvaļas augiem iegūtas esences, pavisam tās ir 38. Izvēloties, kura no augu esencēm mums būtu piemērotākā, ļoti lielu uzmanību pievērš cilvēka individualitātei un tam, kāds ir mūsu emocionālais stāvoklis.

Daba ir pārsteidzoša, tā spēj mums dot ļoti daudz, taču tas, kas mums ir jāmācās – smelties dabas gudrības un izmantot mums dotās iepsējas. Angļu ārsts Edvards Bahs, kurš ir Baha ziedu terapijas radītājs, atklāja, ka augi spēj būt ļoti dziedinoši ne tikai mūsu fiziskajam ķermenim, tie var labvēlīgi ietekmēt mūsu emocionālo stāvokli, jo bija pārliecināts, ka mūsu imunitāte ir tik stipra, cik stiprs ir mūsu iekšējais līdsvars.

Lietojot Baha ziedus, nav iespējams tos pārdozēt, kā arī nav iespējams nodarīt sev kaitējumu, ja būs izvēlēta ziedu esence, kas nav atbilstoša tieši man, tā neizraisīs pretēju efektu. Baha ziedu esences mēs varam lietot pāris pilienus iepilinot ūdens krūzē, kuru izdzeram dienas laikā, jo efekts ir tikai tad, ja ievērojam regularitāti, nevis vienā piegājienā izdzeram krūzi un gaidām brīnumu. Tāpat mēs varam jaukt esences mazākā ūdens daudzumā un pilināt uz mēles.

Iedarbība Baha ziediem var būt dažāda, ir situācijas, kad tie darbojas uzreiz, taču ir emocijas, kuras prasa ilgāku laiku, lai tās atkal tiktu sakārtotas.

Vai esat izmēģinājuši Baha ziedu terapiju? Kā tā ietekmēja pašsajūtu un veselību?

Tiekamies jau svētdien Māmiņu Kluba raidījumā kanālā TV3 plkst.8:50, lai uzzinātu vairāk par Baha ziediem!