Es tevi mīlu.. kā sāli

Es tevi mīlu.. kā sāli

13. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja ēdīsi daudz sāls, ar laiku parādīsies skleroze, sāpes sirds rajonā, un locītavām sāls ir īpaši kaitīga. Tāpat tā ietekmē arī nieres. Vēl no sāls veidojas akmeņi. Un vēl.. Un vēl.. Katra no mums ir dzirdējusi kaut ko no šī visa no saviem ārstiem vai paziņām, kaut kas ir lasīts arī internetā, redzēts TV vai dzirdēts vēl kaut kur. Un tomēr homeopāte Inguna Vecvagare uzskata, ka viss ir labs - ar mēru. Arī sāls.

Nātrija hlorīds jeb vārāmā sāls ir pamats, viens no svarīgākajiem elementiem, kas atbild par ūdens balansu organismā. Tas svarīgs nieru darbībai un normālai sirds un asinsvadu funkcionēšanai, kā arī muskuļu audiem. Bez sāls neiztikt. Tāpat ar nātrija hlorīda palīdzību notiek arī vairāku saslimšanu ārstēšana.

Daudzās tautās ir pasakas, kas norāda uz sāls vērtīgumu. Vienu no tām mums pastāstīja arī homeopāte Inguna Vecvagare:"Reiz karalis nolēma sadalīt mantu starp trim meitām un pajautāja katrai no tām, kā viņas viņu mīl. Vecākā meita atbildēja - "mīlu tevi kā jūru un upes", un ieguva daļu karaļvalsts ar jūrām un upēm. Vidējā meita teica tēvam, ka mīl viņu kā nebeidzamus mežus ieguva to karaļvalsts daļu, kurā visvairāk mežu. Bet jaunākā teica, ka mīl tēvu kā sāli. Karalis ļoti apvainojās. Pagāja vairāki gadi un karaļvalstī sākās sāls deficīts. Govīm pazuda piens, aitām nebija vilnas, karaļvalstī iestājās bads. Karalis atcerējās jaunākās meitas vārdus. Un tad viņš saprata arī savu kļūdu."

Homeopātes praksē bijuši vairāki gadījumi, kad ārsts iesaka cilvēkiem bezsāls diētu. Vienai pacientei, kas bijusi jau gados pēc tādas diētas pazudusi pat redze. I.Vecvagare ir pārliecināta, ka tās ir sāls deficīta sekas organismā. Cilvēkam, kas jutīgs pret sāli, tādam, kam sāls nepieciešama pēc dabas citādākā veidā, pilnīga atteikšanās no sāls nav tomēr ieteicama.

Vēl viens gadījums ar bezsāls diētu bija saistīts ar jaunu meiteni, kas rezultātā zaudēja diezgan daudz savu garo matu.

Bet viena lieta ir, ja tu ierobežo uzņemamo sāls daudzumu, cita lieta - ja nelieto nemaz. Mēs redzam, kādas sekas tas var izraisīt. Par sāls lietošanu var teikt tā - lai cik dīvaini tas nebūtu, sāls var kļūt arī par zālēm. Jā, jā. Tā, kā stāsta Inga Vecvagare, viņai zināms cilvēks, kas bērnībā neauga, neņēmās svarā, bija aizdomas uz kādu nopietnu saslimšanu. Bet reiz mamma šim cilvēkam nopirka siļķi, atstāja to uz galda. Bērns visu apēda. Pēc tam mediķi uzsvēra, ka bērns sācis augt un attīstīteis. Tas ir - viņš beidzot saņēma tieši viņa organismam nepieciešamo sāls devu.

Vai zinat, ka tautas medicīnā nakts enurēzes gadījumā jau sen tiek izmantota tāda parasta metode kā sāls maize uz nakti? Tiek uzskatīts, ka tad bērns visu nakti izguļ sauss. "Kādam varbūt, ka sāls sviestmaize palīdzēs, kādam - ne, jo uz šādu metodi var reaģēt cilvēks, kas jutīgs pret sāli", - uzsver speciāliste.

Pastāv dažādi homeopātiskie preparāti, kas satur sāli. Tos izvēlēties palīdzēs individuālā kārtā tikai un vienīgi speciālists.

"Jā, ir cilvēki, kas var iztikt ar nelielu sāls daudzumu, ir tādi, kas asi reaģē uz lielu sāls daudzumu, un tādiem bezmaz nieres pārstāj darboties, ja uzņemts vairāk sāls, bet tik un tā - jārīkojas ir bez galējībām"- uzsver homeopāte atgādinot, ka pavisam no sāls atteikties nevajadzētu.

 

Māmiņu Klubs