Dodamies uz māmiņu kino

Dodamies uz māmiņu kino

09. Mar 2017, 13:37 FejuFeja FejuFeja

Esot bērna kopšanas atvaļinājumā ar vecāko dēlu, uz kino biju tikai vienu reizi. Vēl kā šodien atceros, ka tā bija filma par princesi Diānu. Man tie bija kā mazi svētki, jo varēju izrauties no mājas, nokļūt citā vidē. Tiesa, tobrīd biju tik ļoti aizņemta ar citiem darbiem, ka šis māmiņu seanss tā arī palika vienīgais, kuru apmeklēju. Toreiz nosolījos, ka nākamajā dekrēta laikā... tad gan es baudīšu dzīvi. Būšu daudz vairāk kopā ar bērnu un arī atradīšu kādu prieciņu sev. Jāteic, ka, neskatoties uz šiem solījumiem, dažkārt tomēr uzkāpju uz vecajiem grābekļiem, taču man ir izdevies novilkt tā dēvēto sarkano līniju (tagad tādas modē) un pārāk neiegrimt citos darbos.

Lai gan mazulītei ir tikai trīs mēneši, mēs devāmies uz māmiņu kino. Pirmo reizi. Tāpēc pirms tam bija mazs uztraukums, vai tas nav par ātru, vai vispār aiziesim, jo nekad nevar zināt, kādā noskaņojumā mazā pamodīsies. Tomēr, ņemot vērā, ka kino biļete izmaksā vien 2,50 EUR, nolēmu riskēt, jo, ja meitiņa izrādīs nepatiku, jebkurā brīdī kinoteātri varu pamest.

Iepriekš biju noskatījusi kino repertuāru un nolūkojusi, uz kuru filmu noteikti gribētu aiziet. Un tieši šodien Cinamon kino to piedāvāja noskatīties māmiņu seansa laikā – Suņa dzīves jēga. Grāmata tāda, ka jāraud un, ziniet, arī filma daudz neatpaliek. Ja esi tāda jūtīgāka dvēsele, tad noteikti gabals aizkustinās līdz sirds dziļumiem.

 Bet ne par filmu. Kā gāja mums pirmajā kino apmeklējumā? Lieliski! Mazulīte uzvedās priekšzīmīgi – ar lielu interesi pētīja citus bērnus, kuri dresēja augšā, lejā pa trepēm, vēroja kino griestu gaismiņas un pēdējās desmit minūtes nogulēja. Par spīti tam, ka divas reizes devos mainīt autiņbiksītes, kino apmeklējumu tiešām izbaudīju.

Māmiņu seansā ir par visu padomāts – ir bērniem iespēja parotaļāties, nav pilnīga tumsa un skaņas pieklusinātākas. Tāpat arī pieejams ūdens, pārtinamā virsmiņa, salvetes un, ja pareizi saskatīju, arī speciālas karotītes bērnu barošanai un laikam pat biezenītis (bet varbūt pārskatījos, jo patlaban tas vēl man nav aktuāli).

Pēc šodienas varu teikt, ka, lai arī bērniņš vēl mazs, jau trīs mēnešos var apmeklēt kino.

Mēs noteikti uz kino dosimies vēl kādu reizi!