Dabiska attīstība ar koka rotaļlietām

Dabiska attīstība ar koka rotaļlietām

05. Aug 2019, 00:00 ToysCity ToysCity

Sākot ar grūtniecību un piedzimšanas brīdi bērns caur mammu veido attiecības ar pasauli. Kādas sajūtas māmiņai, ko redz, saož, satausta un dzird, uzreiz tiek nodots bērniņam caur māmiņas emocionālo stāvokli, balsi, skatienu.

Viss, kas veido māmiņas labvēlīgo vidi, veido  arī bērna labvēlīgo vidi, kas īpaši sekmē bērna psiholoģisko un fizisko attīstību. Jo vairāk māmiņa ir stresā vai uzvilkta, jo vairāk bērns “atspoguļo” to un, arī var būt viegli uzbudināms, nemierīgs un bieži raudošs. Piedzimstot bērnam, dabiski notiek, ka mammas vairāk laika sāk pavadīt mājās kopā ar bērnu, tāpēc, ka jau iepriekš minējām, patīkamai, drošai un ekoloģiskai apkārtējai videi ir pirmkārtēja nozīme.

Daudzi pētījumi, ņemts no Case Study: Herrington Recovery Center; Milwaukee, Wisconsin pētījumiem, ir pierādījuši, ka vizuālā koka materiālu un lietu esamība interjerā automātiski ietekmē un atslābina cilvēka autonomo nervu sistēmu, pazeminot asinsspiedienu un stresa līmeni.

Saskaņā ar pētījumu koksne var palīdzēt sasniegt šādus ieguvumus veselībai:

• Zemāks stresa līmenis
• Uzlabota uzmanība un fokuss
• Lielākais radošums
• Ātrāka atveseļošanās
• Samazināta sāpju uztvere

Mēs, Toyscity.eu, kā koka rotaļlietu tirgotājs, vēlāmies veltīt īpašu uzmanību ekoloģiskās vides un atmosfēras izveidei mājās, it īpaši bērnu istabā, kur mamma pavadā daudz laika ar savu bērnu. Mammu vieglākām un mierīgākām psiholoģiskām atkāpšanām no dzemdībām, ir vērts izvēlēties ekoloģiski tīrus un dabīgus materiālus ne tikai interjerā, bet arī izvēloties pareizas bērnu mantas un rotaļlietas. 

Cilvēku zemapziņā koks ir saistīts ar siltumu, sauli, vēju un mieru, ko katrs no mums sajūt, atrodoties pie dabas. Skatoties uz skaistām un kvalitatīvi veidotām koka lietām, taustot un radot bērnam tieši koka rotaļlietas mamma nodod to “dabisko”, kas mums visiem ir iekšā, pati paliekot mierīgāka. Eko materiāli un krāsas uz ūdens bāzes, kam jātiek lietotām ražojot koka rotaļlietas, ļauj mammai rādīt bērnam drošu un tīru vidi, ko viņš var pētīt, taustīt, grauzt un laizīt, izzināt un apskatīt, nākotnē jau labāk atpazīstot un atšķiršot dažādas formas un krāsas. 

Gan pats materiāls - koks, gan tās sajūtas, ko tas dod, to taustot un skatoties uz to, veido nepieciešamo veselīgu un emocionāli labvēlīgo saikni starp māti, bērnu un vietu, kur viņi visi uzsāk kopā dzīvoties, audzināt - ne tikai bērnu, bet arī vecāku, veidojot un lolojot jaunās un mierpilnās attiecības.

ToysCity attīstošās koka rotaļlietas un puzles ->>>

Māmiņu kluba attīstošās nodarbības mammām un mazuļiem, piesakies ŠEIT->>>