Dabīgi un droši produkti elpceļu veselībai - uzzini vairāk!

23. Nov 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudentiņš bagāts vīrs, bet, kad raža novākta, tad klusiņām, ik dienas pie mums piezogas kāds lielāks vai mazāks vīruss – kāds iesnu izskatā, kāds sāk kņudināt kaklu, kāds nogurdina un neļauj celties no gultas, prasot vēl pāris stundas miegam. Un ja vēl bērnudārzs – kur daudz mazu draiskuļu, kurā ir kāds mazulis ar iesnām, cits ar klepu – tad nu visi vīrusi un baktērijas satiekas, un mazo draiskuļu infekcijas ceļo no viena pie otra – un tā visu laiku – uz riņķi vien. Vai vispār ir iespējams izvairīties no saaukstēšanās un augšējo elpceļu saslimšanas – par to runājām ar Dairu Brenču - sertificētu ārsti – pediatri.

Kas tad īsti ir iesnas, kā tās rodas?

Taisnība ir, neviens nav izaudzis bez iesnām, un, ja ir iesnas, visai loģiski ir, ka rodas arī klepus, jo pavisam maziņi cilvēciņi vēl nevar attīrīt degunu, tāpēc šīs iesnas kairina kakla gļotādu un kā aizsargreflekss būs klepus. Katram gadalaikam ir jāpielāgojas, un, jo bērniņš ir mazāks, jo to ir grūtāk izdarīt.

Iesnas pielīp un rada nepatikšanas gan lieliem, gan maziem, arī, ja ir gaisa temperatūras svārstības.

Kā pareizi rīkoties, lai nesaslimtu ar elpceļu saslimšanām, kā sevi un savus bērnus pasargāt?

Pirmais, kas jādara - vispārēji jāstiprina organisms. Jāpriecājas par to, kas notiek, neskumstot par lietu un vēju. Jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem, lai bērns nepārkarstu, nenosaltu. Neierobežot pastaigas, ja ārā nav saules. Jāvēdina telpas, nevajag baidīties no svaiga gaisa, no emocijām. Jāmazgā rokas, jāizvērtē kritiski bērna veselības stāvoklis. Ja reiz mazulis ir jau ar kaut ko sasirdzis, jāpaliek mājās, jāstiprina bērna organisms un jācīnās ar vīrusu, nevis jālaiž uz dārziņu, skolu vai jādodas uz sabiedriskām vietām. Bērniņam ir vajadzīga palīdzība veselības atgūšanā.

 

Ko darīt, ja tomēr ir saaukstēšanās pazīmes?

Pie pirmajām saaukstēšanās pazīmēm, ja ir iespējams, mazuli būtu ieteicams paturēt mājās, uzsākot palīdzību ar dabas līdzekļiem. Tas ir stāsts par to, ka no klepus un iesnām jāatbrīvojas pareizi. Sākam ar to, ko mums piedāvā daba, jo tā piedāvā unikālas lietas, par kurām nevajadzētu aizmirst. Varbūt uzreiz nevajadzētu sākt ar ķīmiskiem preparātiem.  Ja mēs runājam par maziem bērniņiem, kuriem jātiek galā ar iesnām, tad labāk izvēlēties lietas, kas palīdz stiprināt visu  organismu kopumā,  nevis ārstē lokāli tikai degunu.

Viens no dabīgajiem produktiem, kas palīdzēs tikt galā ar iesnām, ir Sinunorm, kas pieejams balzama un kapsulu veidā. Savā ziņā Sinunorm ir unikāls produkts, jo satur apiņu sauso ekstraktu, kas palīdz ne tikai  mazināt deguna gļotādas tūsku, bet arī palīdz atvairīt komplikācijas, ko var radīt iesnas. Balzams  palīdzēs sekrētam dalīties laukā no deguna un deguna blakus dobumiem, tādā veidā izvairoties no komplikācijām. Tam ir arī pretiekaisuma un organisma aizsargspēju veicinoša iedarbība. Svarīgākais - produkts ir Latvijā ražots un satur dabīgas vielas.

Tā kā Sinunorm ir uz  augu bāzes veidots  produkts,  balzama veidā to droši var lietot bērni no gada vecuma,  arī grūtnieces un barojošās māmiņas.

Lielāki bērni, apmēram no 6 gadu vecuma, kas prot norīt kapsulas, var droši to lietot kapsulu veidā.

Jo mazāks bērns, jo arī pret iesnām jāizturas kā pret slimību, sniedzot pēc iespējas ātrāku palīdzību, neļaujot bērnam iztērēt savus resursus. Jautājums ir gana diskutabls, jo daudzi uzskata, ka  bērnam jāļauj cīnīties pašam, tomēr, ja runājam par maziem bērniem, tad dakteres ieteikums māmiņām būtu, ja iesnas ir jau sākušās - palīdzam!

Sākumā varam palīdzēt ar dabīgiem preparātiem, kas mazuļa organismam dos spēku, palīdzēs cīnieties  un mazinās komplikāciju rašanās risku.

Ja komplikācijas ir attīstījušās, tad, protams, ir jādodas pie ārstā un šeit piemērojama cita terapijas taktika. 

 

 

 

Vai sausa un mitra klepus ārstēšanai jāizvēlas dažādi klepus balzāmi?

Māmiņām dažkārt sagādā grūtības saprast, vai klepus ir sauss, vai mitrs, bet, ko gan darīt vienā vai otrā gadījumā? Vai pie katra klepus veida jālieto atšķirīgi klepus līdzekļi? Šādos gadījumos var izvēlēties dabīgo Bronchonorm balzamu, kuru var lietot dažāda vecuma bērni, arī no viena gadiņa vecuma, jo tā unikālais sastāvs piemērots gan sausam, gan mitram klepum. Šo balzamu var lietot visa ģimene, arī vecāki - māmiņas un tēti.

Pēc garšas balzams ir ļoti garšīgs, un tas ir būtiski maziem bērniem, kam ne vienmēr viegli var iemānīt kaut ko, kas bērnam negaršo.

Kā tikt galā ar kakla sāpēm un kņudināšanu?

Var lietot sūkājamās pastilas uz kociņa - Faringo Chups. Šīm pastilām ir ļoti veiksmīga zāļu forma, tās ir kā "konfektes uz kociņa". Atšķirībā no konfektēm Faringo  Chups pastilām ir ārstnieciska iedarbība. Tās satur salviju, alteju, timiānu un C vitamīnu.  Kamēr bērniņš sūkā šo pastilu,  aktīvās vielas darbojas mutes dobumā uz kairinājumiem, kakla sāpēm un kakla iekaisumu, arī vienlaikus palīdz iesnu gadījumā, kad iesnas tek uz iekšu un ir nepieciešams attīrīt kaklu. Lietojot Faringo Chups, pastiprināti izdalīsies siekalas, tādējādi veicot dezinfekciju.

Savukārt nedaudz lielākiem bērniem, kuri māk sūkāt tablešu formas, var piedāvāt jaunās Faringo Tabs pastilas, kurām ir mīksta struktūra un   kas satur tādas dabas vielas kā propolisu, medu, alteju un C vitamīnu. Tās ir īpašas ar to, ka neskrāpēs kaklu, būs saudzīgas mutes gļotādai.

Faringo Chups un Faringo Tabs pastilas var lietot 2-3 reizes dienā. Parasti akūtās vīrusa izpausmes ir 4-5 dienas, līdz ar to šie augu preparāti noderēs, lai paātrinātu atveseļošanās procesu.

Vai atsevišķus dabas preparātus savā starpā var kombinēt?

Iepriekš minētos dabas līdzekļus mēs varam droši kombinēt. Iesnu gadījumā var izvēlēties  Sinunorm, ja sākās klepus, kasīšanās, parādās sauss, vēlāk mitrs klepus, mēs varam droši piedāvāt Bronchonorm, papildus palīdzību kakliņam nodrošināt ar Faringo Chups vai Faringo Tabs pastilām.

Kā var zināt, vai mazam bērnam (kurš vēl nerunā) sāp kakls?

Pamanīsiet bērna pašsajūtas izmaiņas, būs diskomforta sajūta, bērns var negribēt ēst tik bieži, tik daudz, būs izvēlīgs dzērienu izvēlē, būs kašķīgāks. Temperatūras reakcijas arī var būt. Kakls ir jāpaskatās, ja tas ir iekaisis, ir jārīkojas. Ap 2 gadu vecumu bērns Faringo Chups nosūkās, bet mazākam bērnam var lietot kādus pūšamus preparātus, līdz gada vecumam labāk padomu jautāt ārstam, kas ieteiks piemērotāko terapijas veidu, ņemot vērā tieši individuālo gadījumu.

Esiet veseli!