Cukini ziemai?

Cukini ziemai?

Sveiki! 

 Vai kāds varētu padalīties ar recepti kā saglabāt cukini ziemai? Dārzā to ir tik daudz, ka apēst nav iespējams.

Mīļš paldies! Žāvētāju nav plāns iegādāties, bet šī saldēšanas metode man tik tiešām nebija ienākusi prātā. Ar steigu jāgādā liela saldētava, jo ļoti vēlos saglabāt dažādus dārzeņus mazulim. Mājās audzēts tomēr ir pats labākais kas var būt. 😀

Paldies! Šis tiešām ir lielisks ieteikums. Saldētavā jau tagad vairs nav vietas, būs jāgādā lielāka!
🤣

cecii cecii 22. Jul 2018, 18:00

Es taisu kabaču miltus, bet tad jābūt mājās žāvētājam un kādam smalcinātājam. Svaigus kabačus sagriež šķēlēs, ieliek žāvēties, pēc tam samaļ miltos. Un miltus tālāk izmantoju visur, kur liek parastos baltos miltus - pankūkās, kēksiņos, plācenīšos, kūkās utt.
Citreiz arī svaigos kabačus sarīvēju uz rupjās rīves un lieku saldēties tāpat. Ziemā jau izdomā kur pelikt - gan pie kotlešu masas, gan sautējumos, gan pie keksiņiem. Kabači ir forši, jo neitrāli pēc garšas un der visur.

Patimamma Patimamma 21. Jul 2018, 22:23

Es sagriežu mazos kubiciņos (apkaisu ar sāli,lai liekais šķidrums iziet)un pa maisiņiem saldētāvā.Ziemā han sautējumos,gan zupās,ga sunim taisu ēdienu varot kopā ar gaļu.