KOMENTĀRU konkurss: Cik daudz laika jūs veltāt pastaigām ar mazuļiem? Piedalies diskusijā un laimē termosomu garākām pastaigām!

KOMENTĀRU konkurss: Cik daudz laika jūs veltāt pastaigām ar mazuļiem? Piedalies diskusijā un laimē termosomu garākām pastaigām!

19. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņš un pastaigas- tās ir divas neatraujamas lietas. Mēs, Māmiņu Klubs, aicinām visas māmiņas izbaudīt dzestro rudens laiku, kad aiz loga spīd saulīte, zem kājām čab krāsainās rudens lapas un piedalīties mūsu KOMENTĀRU konkursā ar superīgu balvu!

Komentāros tepat zem konkursa pieteikuma pastāsti:

- Cik daudz laika dienā velti pastaigām?

- Cik kilometru, Tavuprāt, dienā Tu velti pastaigām?

- Nosauc 3 vērtīgākos ieguvumus, ko Tavuprāt sniedz pastaigas ar bēbīti svaigā gaisā!

Priecāsimies arī par kādu foto no Tavām pastaigām ar mazulīti :) 

BALVĀ Tommee Tippee dubultā termosoma, lai pastaigas rudenī un ziemā būtu dubultjaukas!

20140916134604-20717.jpg

Komentāru konkurss ilgst līdz 21.septembrim.

cecii cecii 18. Sep 2014, 12:23

Vēlos piedalīties konkursā par lielisko termosomu, jo līdz šim burciņu ar bēbīša ēdienu siltu glabāju ....vilnas zeķē. Esam lieli ceļotāji un tāda soma mums noderētu.
Tā kā dzīvojam laukos, tādu pastaigu klasiskā izpratnē mums nav. Tā vietā bērni pārsvarā visu brīvo laiku pavada ārā. Esam iekārtojuši piemērotu vidi, lai visiem būtu interesanti - smilšukaste, šūpoles, velosipēdi, stumjamās mašīnas, traktors, āra baseins vasarā. Siltajā laikā pat ēdienreizes ieturam laukā dārzā. Tāpat bērni palīdz darbiņos - ar lielajām šķērēm dārzā apgriež košumkrūmus, palīdz tētim garāžā ķīlēt mocīti, lasa ābolus, pļauj zāli ar traktoriņu utt.
Brīvdienās, tad gan tētis un vecākais bērns ņem riteņus, vidējais tiek sēdināts velo krēsliņā, es lieku bēbi ratos, velku savas sporta kurpes un dodamies braucienā/skrējienā. Puiši brauc 5km, jo tālākus gabalus 4gadnieks vēl patstāvīgi nevar nobraukt. Mēs ar bēbi 6mēn. skrienam 🤓10km., cik nu ir spēks un duka tai dienā skriet.
Tātad, pastaigu mums nav, bet laukā pavadām vismaz 4h katru dienu, ziemā nedaudz mazāk.
Parasti ar ratiem nestaigāju, bet skrienu, ik pārdienas 🤓10km.
Ieguvumi no pastaigām (ne tikai bēbīšiem)
1) svaigs gaiss, kas tāpat kā tīrs ūdens ir veselības pamatā;
2) būšana kopā ar bērnu te un tagad, respektīvi, varam veltīt visu uzmanību bērnam. Ja lielāks bērns, varam vērot un pārrunāt norises dabā, gadalaikus, dabas parādības utt.
3) esmu pamanījusi, ka pēc āra aktivitātēm bērniem ir gan labāks miegs naktī, gan labāka apetīte dienā.😃

18. Sep 2014, 00:46

Sveiki!
Šobrīd veltām 2-4h pastaigām. Dažreiz vairāk, dažreiz mazāk, tas atkarīgs no laika apstākļiem. Parasti pastaigas ir 2x dienā(<2h - pie mājām, , otra tālāk un ilgāk). Ejam ārā arī lietus laikā, ratiem lieku virsū lietus plēvi un nekas netraucē. Pagaidām no pastaigas ir atturējis tikai negaiss un stiprs vējšs.
Par km nemācēšu teikt, jo neskaitu 😀 , bet aptuveni varētu būt ka 10 līdz 15km, iespējams, ka arī vairāk citreiz.

Man tā ir izkustēšanās svaigā gaisā-(formas atgūšanai ,tas tik ir pluss), tāpat arī meitiņai svaigā gaisā labāks miedziņš un nomoda laikā apkārtnes iepazīšana kļūst arvien interesantāka.

Liene Krúza Liene Krúza 17. Sep 2014, 18:19 Selina12

ehhhhhhhhhhhhhh,nekads dele. bet ar savu 6menesu veco delenu😀😀😀

kintijad kintijad 17. Sep 2014, 12:09

Šī bilde nepievienojās manam komentāram, tā kā ir atsevišķi 😉

kintijad kintijad 17. Sep 2014, 12:08

Bieži vien mums pastaigas sanāk 2 reizes dienā . Pirmā apmēram 1 - 2 h , t.i. , 2 - 8 km un otrā pašā vakarā , ja mazajam ir niķis , tad tepat gar māju pastaigājamies kādas 15 - 30 min kamēr viņš aizmieg.
Ieguvums no pastaigām ir gan man , gan mazulim. Man sportiņš un svaigs gaiss , un bebim arī svaigs gaiss , labs miedziņš un apskatīt apkār ko interesantu. 😀

Liene Krúza Liene Krúza 17. Sep 2014, 11:36

Vai,kad meita bija zidainu vecuma,majas vina neguleja gandriz vispar.ja guleja,tad uz 20min,bet ara,svaiga gaisa nocuc ap 3stundam.ziema,pasiem auksti,bet ar bernu vienmer gajam pastaigas,lai galigi nenosaltu,nemam lidz termosu ar karstu teju,Bija reizes,ka berns neiemieg uz nakti,tad gerbam,bet ne biezi,labak ar siltu sedzinu apsedzam,likam autobenkiti un gajam ara pastaigaties. Lauka vajaga 5minutes un berns iemieg ciesa miedzina. kad jau pargajam uz sezamajiem ratiem,meita vienmer visas pastaigas noguleja.vinai svaigs gaiss bija miega zales.Ari tagad savo 4gados,vina ara var dzivoties stundam,ejam garas pataigas,nenogurst............
Ari 6menesus vecais dele ir pieradis gulet ,baudit svaigu gaisu,un neliedzam so prieku. Lauka dzivojamies cik vien biezi varam. Diena kopuma pastaigas aiznem vairakas stundas

17. Sep 2014, 10:57

Sveiki,manam bēbim ir 4 mēneši.
Ta kā mazais ir pupa bebis,tad izejam uz 2 h ārā,tad ieejam iekšā paēst un tad atkal ārā,vidēji 4 stundiņas staigājam pa āru,ļoti paveicies,ka mums pie mājas ir parks nu tad tas ir izstaigāts krustu šķersu.
Diena noejam apmēram 7km.
Tagad cenšos šo jauko laiku baudīt cik vien var,mazulim,svaigs gaiss,viņam ļoti patīk vērot kokus,nu tad tas viņam tāds prieciņš,un man noteikti šīs pastaigas arī ir liels guvums,lai atgūtu formu.
Ceram ka rudens turēsies tikpat ilgi kā pagājušo gad😀)

nosiguldas nosiguldas 17. Sep 2014, 09:47

Pats galvenais šajā procesā ir svaigs gaiss un mazuļa norūdīšana. Tā kā mēs dzīvojam privātmājā, tad pirmo laiku, kamēr mazulis nekāpa ārā no ratiem, lielāko dienas daļu viņš pavadīja laukā ratos, arī ziemā, cieši ietīts guļammaisā pat līdz -12, gulēja saldā miedziņā. Kad nu sākām ķepuroties un gribējām izkļūt no ratiem, tad pastaigas organizēju divas reizes dienā, bet pusdienas gulēšanu tāpat turpinājām ārā ratos. Laikam ejot, pastaigās devāmies jau ar kājiņām, kaut nelielu gabalu, bet paši, lai mazā mācītos staigāt un stiprinātu kājiņas. Kad mums palika 2. gadiņi, naski soļojām sēņot, atpakaļ, gan bija jānes gan Katrīne, gan viņas draugs kaķis, kas pastaigās gāja kopā ar mums.

īgLa īgLa 17. Sep 2014, 08:53

Pastaigās pavadam 3-3,5h,no plkst.12.00-15.00. Noejam daudz,~10km,reizēm vairāk. Nu jau abi skrienam-mazais ratos,mamma skrien 😀
Ieguvumi:
1. Tikko pēc dzimšanas tas bija vienīgais veids,kā mazo iemidzināt,un viss ilgāka diendusa vēljoprojām ir tieši ratos.
2.Svaigs gaiss gan mammai,gan mazulim.
3.Sports mammai.

princesemince princesemince 17. Sep 2014, 08:36

Ak, foto vēl, tad man sanāk otru komentāru jau rakstīt 😀 Divvientulīgās pastaigās grūti sevi ar ratiem nofočēt, reāli tikai ratus sanāk iemūžināt 😉

princesemince princesemince 17. Sep 2014, 08:33

Pastaigā dodos vismaz 1x uz 2,5 līdz 3h. Nostaigātie kilometri ir no 5 līdz 15 atkarībā no garastāvokļa un uzvilktajiem apaviem.
Ieguvumi:
1.Laiks pašai ar sevi, savām domām.
2.Redzēt kaut ko vairāk kā 4 sienas, noteikti uzzinu par pilsētu un jaunumiem tajā vairāk nekā sēžot pie datora darbā.
3.Pilsētā par svaigu gaisu mazāk var runāt, varbūt vairāk par to, ka bērnam ir kaut kādas izmaiņas vidē pierašanai pie pasaules, bet man - fiziskās aktivitātes, kurām citkārt laika pamaz atrastos.

17. Sep 2014, 08:14

Kad deliņš piedzima,pec pāris dienām jau devāmies pirmajā pastaigā,sapratu cik viņam tās patīk,tik labi izgulējās bebucis,tad mūsu pastaigas ieilga pakāpeniski no minūtēm līdz stundām,nu jau esam izauguši lieli 8 menesis rit,tad tagad varam kaut visu dienu būt laukā,takā man puikiņš nav pupu bēbis,man atliek sataisīt līdzi maisījumu termosa iekšā un viss.Dienā šķiet nostaigajam līdz pat 5-10 km,jo vienmēr sanāk apmest līkumu ap pilsētu un parku,dēliņš iemācijies smuki sēdet ratos,tad viņam pastaigas ir īpašas,jo visu var vērot tagad.Hmm 3 ieguvumi-1.Pēc pastaigām es un mazulis jūtamies patīkami noguruši,lai pēc tam kopā varētu saldi pagulēt mājās.2.Protams sports,arī pastaigas ar ratiem uzskatu par sporta veidu,jo jāstumj mazais,kurš nemaz nav vairs tik viegls,kājas muskuļi tiek padarbinati.3.ja vel tētis piebiedrojies,tad jauka pavadīta diena kopā ar ģimeni.

Ilvija82 Ilvija82 17. Sep 2014, 07:45

Labrīt Māmiņu klubs! Es pirmā padalīšos ar savu komentāru par pastaigām! 😀
Manam mazajam puisēnam rit nu jau 4. mēnesis un pastaigas un atrašanās svaigā gaisā vispār ir neatņemama mūsus ikdienas sastāvdaļa.
Parasti pastaiga ilgst 3 stundas no plkst. 15:00 - 18:00, kad mazais ir paēdis pilnu punci un mierīgi var baudīt svaigo gaisu.
Kilometrus gan skaitījusi es neesmu, bet kādi 10 km tie noteikti ir.
Pastaigām ar bēbīti svaigā gaisā noteikti ir vairāk kā trīs ieguvumi, bet svarīgākie, manuprāt, ir:
- mazajam ir saldāks miegs, kas ļauj viņam pilnvērtīgāk attīstīties un uzņemt tīru gaisu (nedzīvojam Rīgā);
-mazais, dodoties pastaigā, iepazīst apkārtējo vidi - mans dēliņš ļoti cītīgi vēro debesis, bet visvairāk viņam patīk skatīties un pētīt kokus;
-viens ieguvums noteikti ir arī mammai (pēc tam arī bēbītim) - tā kā mazais ir liels izēdājs un baroju viņu ar krūti, tad pastaigas laikā saražojas svaigs pieniņš un mamma ir arī pasportojusi.
Tā lūk! Pievienoju arī dažas bildītes!