Četri mēneši- kūka ir klāt!

Četri mēneši- kūka ir klāt!

19. Jul 2023, 00:00 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Evertiņa ceturtās mēneškūkas recepte ir klāt. Jeb, ātrais un slinkais Napoleons. 

Pieminēšu, ka Napoleonu es gatavoju pirmo reizi, tāpēc nebija ne jausmas kas sanāks, bet izdevās nereāli labs. 100 punkti, ka gatavošu vēl kādu reizi.

 

Kas nepieciešams: 

  • lidl kārtainā mīkla (2gb)
  • nedaudz milti
  • cepamais papīrs 

 

Krēmam: 

  • 2 glāzes piena
  • 5 olas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • vaniļa
  • 200 g saldkrējuma sviesta

 

Pagatavošana:

Sadalīju mīklas plāksni uz pusām. Uz cepamā papīra uzber nedaudz miltus un lieku 1/2 mīklas uz tā. Arī mīklai pa virsu uzbēru nedaudz miltu, lai nelīp pie mīklas ruļļa. Izrulē mīklu ļoti plānu. 

Ar kūkas formu izspiedu formu, cik lielu vēlos pašu kūku. Izvēlējos taisīt apaļas formas, lai izskatās vairāk kā augstā kūka.

Lūkas apļus sadurstīju ar dakšu. Pārējo (lieko) atstāj uz cepampapīra un cep kopā ar kūkas apļiem - tie noderēs beigās kūkas apbēršanai. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr mīkla zeltaini brūna (man sanāca ~ 14min).

Gatavojam krēmu - bļodā liec 5 olas, cukuru un vaniļu. Visu ar mikseri kārtīgi sakul līdz masa paliek bieza un krēmveidīga. Iesijā miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisi.

Kad tas ir izdarīts, katliņā lej abas glāzes piena un to uzsildi  (neuzvāri). Kad piens ir tuvu vārīšanās “stadijai”, nogriez temperatūru, lēnam lej klāt krēma masu un nepārtraukti maisi. Maisi tik ilgi, kamēr masa sabiezē. 

Kad tas ir gatavs, krēmu pārliku atkal traukā, kurā gatavošu krēmu līdz galam, un liku uz palodzes atdzesēties

Kad krēms ir atdzesēts, pievienoju saldkrējuma sviesta paciņu (istabas temperatūrā) un ar miksera palīdzību kārtīgi sakūlu līdz izveidojas gaišs krēms, kas gatavs kūkas galvenajam iznācienam.

Ņemu pa vienai kārtainās mīklas pamatnei, apsmērēju ar krēmu un tā kūku gatavoju no visām 12 kārtām! 

Lad tas ir izdarīts, ar krēmu apsmērēju arī kūkas malas. 

Izceptās mīklas liekās daļas saberzu un dekoreju kūku, kārtīgi apberot ar drupatām no augšas un arī ap malām. Liec kūku nostāvēties uz nakti ledusskapī!

 

No rīta kūku ņēmu ārā no ledusskapja, dekorēju pēc sirds patikas un biju gatava bildēt savu mazāko mīluli kārtējiem mēneša svētkiem!

Video recepte pieejama manā instagrammā - https://instagram.com/__eat_better?igshid=MmIzYWVlNDQ5Yg==

Lai noder recepte arī Taviem svētkiem!