Brīvdienas svaigā gaisā: arī ziemā ir ko darīt Rīgas Zoo!

Brīvdienas svaigā gaisā: arī ziemā ir ko darīt Rīgas Zoo!

04. Mar 2019, 20:14 zaneee zaneee

Šajā nedēļas nogalē mēs bijām Rīgas zooloģiskajā dārzā. Tā kā manai jaunākai meitai hobijs ir gulēšana, tad viņa arī šo hobiju piekopa un lika lietā visu pastaigas laiku ko bijām Zooloģiskajā dārzā viņa nogulēja. Bet mana vecākā meita  pirmo reiz vienuviet redzēja tik daudz un dažādus zvērus. No dažiem viņai bija bail, bet par dažiem bija tādā sajusmā, ka spiedza un kliedza. Tā pat es arī sen nebiju bijusi Rīgas zooloģiskajā dārza un man arī bija ļoti interesanti pastaigāt un apskatīt visu, teikšu godīgi man ļoti patik. Ņemot vērā to ka ir ziema un daudzi dzīvnieki nebija un bija devušies ziemas miegā, es arī biju sajūsmā. Kad gājām prom pat abas ar meitu lielajam roņu tēviņam teicām uzredzēšanos un vasarā noteikti atgriezīsimies, lai apskatītu pilnīgi visus zvērus ko piedāvā Rīgas zooloģiskais dārzs. Ko ieteiktu apskatīt, kas mums ar meitu ļoti abam patika bija kamieļi, baltais lācis ( cerējām satikt brūnos lāčus, bet viņi laikam guļ ziemas miegu) un protams žirafes. Žirafes mājā mēs pavadījām vis ilgāk laika, viņas bija ļoti interesanti vērot gan man, gan manai vecākai meitai. Tā stāja, koptais kažoks un garais, tievais kakls kas var noturēt lielo galvu. Mums paveicās, jo mēs trāpijam uz pusdienas laiku, kad tieši gandrīz visi zvēri pusdienoja. Zvēri bija redzami un neviens nebija paslēpies un bija ļoti izglītojoši vērot kā viņi ēd un ko viņi ēd, tieši bērniem man liekas.

Kad braucām mājās, iebraucām lielajā Dīno Zoo veikalā, kas atrodas pie krastmalas. Un tur iekšā ir arī mazs zooloģiskais dārzs ar zvēriņiem un zivtiņām kuras var iegādāties. Tur bija milzīgs akvārijs ar jūras zilu udeni un krāsainām zivtiņām, izskatījās kā no televīzora izkāpušas. Manai vecākai meitai tā iepatikās akvārijs viņa bija tādā sajūsmā ka kliedza aiz laimes. Viņa tā priecājās un skatījās, ka mēs diezgan ilgi nostāvējām pie akvārija un vērojām zivtiņas. Tas bija tik relaksējoši un hipnotizējoši.

Pagājušonedēļ manai jaunākai meitai bija pirmās potes. To dienu gaidīju ar lielām bažām kā viņa pārcietīs potes. Jo manai vecākai meitai nebija problēmas ar potēm tikai mazliet niķīgāka nekā parasti. Biju dzirdējusi ka citiem ir traki ar aukstām temperatūrām un vecāku izmisumu. Tad mums par laimi arī jaunākā meita pirmās potes pārcieta ļoti labi un bez problēmām. Vienīgās atšķirības ko ievēroju bija mazliet niķīgāka un vairāk gulēja nekā citās dienās.