Aicina ziedot Bērnu slimnīcas 20.Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai

29. Nov 2012, 07:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1989.gadā Bērnu slimnīcā tika atklāta bērnu onkoloģijas nodaļa un uzsākta ļaundabīgu audzēju kompleksa ārstēšana. Bērnu slimnīcas 20.nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar šādām saslimšanām. Šobrīd hematoonkoloģijas pacienti ārstējas 1999.gadā izremontētā korpusā, kas nav sasaistīts ar centrālajām izmeklējumu telpām. Katru gadu Latvijā vidēji 40-50 bērniem tiek diagnosticēta hematoonkoloģiska saslimšana.

Ārstēšanās bieži vien ir nepieciešama atkārtoti, līdz ar to gadā notiek aptuveni 900 pacientu ārstēšanas epizodes. Mazajiem pacientiem slimnīcā jāpavada vismaz 1-2 mēneši, taču nereti slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt arī pusgadu un vairāk.

Labdarības akcijas mērķis ir rekonstruēt slimnīcas vēsturiskā korpusa pirmo stāvu atbilstoši hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām, lai mazajiem pacientiem neatkarīgi no laika apstākļiem nevajadzētu mērot ceļu no vienas ēkas, kur atrodas palātas, uz citu, kur atrodas procedūru kabineti. Ņemot vērā smago un ilgstošo ārstēšanās procesu, nodaļā tiks plānotas atsevišķa tipa palātas, kurās kopā ar bērnu varēs uzturēties kāds no vecākiem. Jaunajās telpās tiks izbūvēta arī speciāla tieši šīs nodaļas pacientiem piemērota ventilācijas sistēma.

Mērķa īstenošanai – telpu rekonstrukcijai un iekārtošanai – kopumā nepieciešami aptuveni 700 000 latu.

Akcijā jau ir iesaistījušies Rimi un Supernetto klienti, kuriem kopš septembra sākuma ir iespēja ziedot 20.nodaļas remontam. Ziedojuma kastītes veikalos būs līdz novembra sākumam, kā arī nākamā gada pavasarī. Akciju atbalsta arī radio Skonto, lidosta Rīga, JCDeceaux, Ziedot.lv, reklāmas aģentūra TBWA, Rīgas Dome. Vēlēšanos iesaistīties akcijā ir izteicis arī veikals www.lelle.lv - pircēji akcijas norises laikā varēs ziedot arī visos piecos www.lelle.lv veikalos!

Ziedojumi tiek vākti arī ar ziedojuma tālruņa palīdzību – zvanot pa tālruni  90006681tiks ziedots 1 ls. 

Ziedot var arī uz Bērnu slimnīcas fonda kontiem SEB bankā un Swedbankā:

AS SEB banka:  UNLALV2X, konta Nr. LV84UNLA0050012160326

A/S Swedbank : HABA LV22, konta Nr. LV02HABA0551000377020

Bērnu slimnīcas fonda rekvizīti:

Nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds"

Vienības gatve 45, Rīga, LV1004
Reģ.nr. LV40008057120

maksājuma mērķis: Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

Bērnu slimnīcas fonds no sirds pateicas tiem, kas jau ziedojuši šim mērķim!