Bērnu kosmētika pavasarī

Bērnu kosmētika pavasarī

02. Apr 2015, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ilgi gaidītais pavasaris ir klāt: spīd saulīte, bet gaiss tomēr ir vēl vēss, pūš vējiņš, un jūs dodaties ilgākās, garākās pastaigās kopā ar mazuli. Bet vakarā bērniņam ir apsārtusi seja un sprēgā rociņas.

Pēdējā laikā pie ārstiem aktīvi vēršas māmiņas ar bērniem, kam ir ādas alerģijas. Lūk arī paradokss: kā iemesls var būt pat nepietiekoša, nepiemērota ādas aprūpe, un tāpat arī pārmērīgas, pārspīlētas rūpes par ādu ar nepiemērotiem līdzekļiem.

Bērnu āda atšķiras no pieaugušo ādas, tāpēc tai nepieciešama papildus aizsardzība. Īpaši pavasarī: pēc ziemas organisms ir novājināts, bet bērnam var būt kairinājums, apsārtums pēc pastaigas, āda var sprēgāt un plaisāt.

Parunāsim par biežākajām ādas problēmām, kādas ir bērniem pavasarī un piedāvāsim risinājumu.

Problēma: vēja appūsta, sprēgājoša āda

Iemesls: temperatūras maiņa, vējš, saules stari sausina ādu, tā atūdeņojas.

Risinājums: mitrināt, barot ādu ar speciāliem līdzekļiem. Izmantojiet vieglus krēmus ar dabīgām sastāvdaļām uz ūdens bāzes.

Problēma: iekaisusi āda, pumpiņas, izsitumi

Iemesls: pavasarī aktīvāk strādā vielmaiņas procesi, organismā vieglāk iekļūst putekļi, ziedputekšņi. Pēc ziemas organisms nav tik labi atjaunojies, imunitāte novājināta, un ir grūtāk cīnīties ar infekcijām, iekaisumiem.

Risinājums: iezied bērna ādu ar nomierinošu krēmu. Tāda sastāvā ir kliņģerīšu ekstrakts, nātre, alveja, glicerīns, vitamīni, kas palīdz tikt galā ar kairinājumu un iekaisumu.

Problēma: apsārtums no saules, pigmentācija

Iemesls: pavasarī ādas un arī organisma aizsargfunkcijas ir novājinātas, āda ir ļoti uzņēmīga pret saules stariem.

Risinājums: pirms došanās ārā var lietot saules aizsardzības krēmu ar SPF ne mazāku par 15, krēms jālieto regulāri, pirms katras pastaigas, un, ja esat ārā ilgi, tad krēma kārta jāatjauno ik pēc 3 stundām.

Kā jūs kopjat mazuļu ādu pavasarī?

Māmiņu Klubs

20150330141000-34072.jpg