Autokrēsls un ziemas apģērbs var būt bīstama kombinācija!

Autokrēsls un ziemas apģērbs var būt bīstama kombinācija!

30. Nov 2016, 10:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Autokrēslu lietošana un ražošana ir noteikta ar likumu, lai aizsargātu mūsu bērnu veselību. Turklāt svarīga ir arī pareiza autokrēsliņa lietošanu, lai autokrēsla lences netiktu piesprādzētas pavirši un pārāk vaļīgi. Un tiešām tā arī ir. Kā rāda pētījumi, arī pārlieku biezs vai polsterēts apģērbs var būt nozīmīgs drošības risks un biežākā kļūda, piespraudzējot bērnu ir pārļieku vaļīgas plecu siksnas.

Ja bērnam vai pieaugušajam mugurā ir bieza jaka vai kombinezons, lences nevar tikt piestiprinātas pietiekami cieši, tādējādi samazinot drošību, tāpēc ieteicams ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, braucot automašīnā, ziemas apģērbu novilkt.

Ir pavisam vienkāršs tests, kā noteikt, vai konkrētais apģērbs ir piemērots braukšanai autokrēslā vai tomēr to vajadzētu novilkt.

- Uzvelc bērnam konkrēto ziemas apģērba gabalu- jaku vai kombinezonu.

- Ieliec viņu autosēdeklītī un piesprādē.

- Ataisot drošības jostas, izņem bērnu no krēsliņa.

- Novelc uzvilkto ziemas apģērbu.

- Ieliec bērnu atpakaļ autosēdeklītī un piesprādzē bez drošības siksnu regulēšanas.

- Izmēri attālumu starp bērn krūtīm un plecu siksnām uz krūtīm. Ja šajā vietā starp bērna krūtīm un plecu siksnām ir vairāk kā 2 pirkstu attālums, tad šis ziemas apģērbs NAV DROŠS, lai to vilktu, sēžot autokrēsliņā.

Protams, ir tik ērti iesēsties automāšinā ar silto ziemas jaku, kad ārā ir ziemas spelgonis, bet,domājams, ka drošība ir svarīgāka! Tāpat jāatceras, ka braukšana ziemas apģērbā, var radīt pārkaršanas risku. Ja sākotnēji automašīna ir vēsa, tad brauciena laikā tā sasilst.

Alternatīvas?

 

Autokrēsliņi  un guļammaisiņi jaundzimušajiem

Ar jaundzimušajiem un pavisam maziem bēbīšiem ir daudz vienkāršāk! Mūsdienu izgudrojumi bērnu preču tirgū parāda, ka ir dažādas alternatīvas, lai bērnam būtu gan silti, gan droši! Piemēram, šāda tipa guļammaisiņi, kuriem ir atveres, lai ērti piesprādzētu autokrēsliņā. Atliek tik uzlikt cepurīti galvā un šādā krēsliņā bērnu var likt istabā valkājamā apģērbā.

Šādu guļammaisu var viegli un ērti uzlikt jebkuram krēsliņam un tas derēs bērniem līdz pat 12 mēnešiem!

20161130093811-37839.jpg

Autokrēsli bērniem no 1 gada vecuma

Ar bērniem, kuri brauc 9+ kg autokrēslos ir sarežģītāk. Viens variants ir uzsildīt automašīnu,bet diemžēl ne vienmēr tas ir iespējams. Tāpat ir pieejami lielāki kāju pārsegi, lai bērniem būtu silti tāpat kā iepriekš minētajos guļammaisos, bet aktuāls paliek jautājums par ceļu no mājām līdz automašīnai.

Bērniem no 1 gada vecuma automašīnā vajadzētu novilkt ziemas jaku vai kombinezonu, droši piesprādzēties un pēc nepieciešamības uzsegt šo jaku vai kādu citu siltu plediņu.

Kā vecāki mēs vienmēr bērniem gribam to labāko! Mēs novēršam iespējamos drošības riskus mājās un apkārtējā vidē un ir tikai dabiski, ka vēlamies viņus pasargāt arī automāšīnās. 

Sekojiet autokrēslu ražotāju instrukcijām un pārliecinieties, ka ziemas apģērbs nav iespējamais drauds bērnam, braucot automašīnā!

Lai droši braucieni arī ziemas laikā!