Psihoterapeites Diānas Zandes VIDEOieteikumi podiņmācības apguvē

15. Jun 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Podiņmācības apgūšana var kļūt par īstu izaicinājumu gan bērnam, gan vecākiem, ja mēs to nolemsim darīt neīstajā laikā. Protams, jaunu prasmju apgūšana ir individuāls notikums, tāpēc salīdzināt savu bērnu ar citiem nevajadzētu un vēl mazāk būtu jāklausās citu komentāros vai neadekvātos padomos. Visticamāk teju katra no mums ir dzirdējusi jautājumu no kāda sava paziņas vai radinieka: “Kā, tavs bērns vēl lieto autiņbiksītes?!” Taču var būt arī gluži pretēji jautājumi, piemēram, kādam var šķist, ka ar podiņmācību esam pasteigušies. Vai šajā jautājumā pastāv zelta vidusceļš? Kadā vecumā bērnam noteikti ir jāpgūst prasmes pašam iet uz podiņa?

Skaties VIDEO un:

  • uzzini psihoterapeites, psiholoģes Diānas Zandes viedokli par vecumu, kādā mazulis būtu jāiepazīstina ar podiņu
  • satiec arī divus mazus šī stāsta varoņus ar pilnīgi atšķirīgām podiņmācības pieredzēm
  • sapratīsi arī, kādā gadījumā podiņmācība ir vecāku sasniegums, un kādā tomēr  - bērniņa paša
  • uzzini arī par prasmēm, kas jāapgūst pirms podiņmācības

Ir vēl vairāki ieteikumi, kas var atvieglot podiņmācības apgūšanu mūsu mazuļiem.

Iegādājamies visparastāko podiņu, lūkojam, lai tas mazajam ir ērts un būtu stabils, mūzikai sakām nē, tāpāt kā citām dažādām ekstrā, jo vēlams,lai nekas nenovērstu mazuļa uzmanību no galvenā uzdevuma – podiņa pareiza pielietojuma apgūšanas.

Atceramies, ka Podiņmācības laikā mazuļa drebēm vēlams būt pēc iespējas  ērtākām. Laikā, kamēr tiek apgūta podiņmācība, bērnam noteikti noderēs autiņbiksītes biksītes, kas ir viegli uzvelkamas un ātri novelkamas!

Māmiņu Klubs

20140506104203-54768.jpg