Biežs viesis mūsu galdā (to man māsa iemācīja pagatavot tieši tā, kā to dara Itālijā), ir risoto. Bet tā kā tur klāt jāliek baltvīns, bērnam tāds neder. Tāpēc es nolēmu padarīt šo ēdienu bērnam draudzīgu.
Divām personām vajadzēs
Arborio rīsi, 125g (pusglāze)
Olīveļļa
Sarkanais sīpols
Dārzeņi
500ml dārzeņu buljons
Provansas garšvielas, zālītes
1,5 tējkarote tomātu pastas (atradu Rimi organiko - bez sāls un piedevām)
Sāls
Cukurs
Pirmais, kas jādara - jānovāra dārzeņu buljons. Man bija šāds: burkāni, selerija, sīpoli, pētersīļi, lauru lapas. Galvenais noslēpums, lai buljons būtu zeltainas krāsas, jāvāra sīpols ar plāno miziņu. Tātad, pirms tam tas kārtīgi jānomazgā.
Dārzeņi un sīpols jāsasmalcina. Apcept sīpolu, lai tas zeltaināks, pievienot dārzeņus un mazliet buljona, lai dārzeņi mazliet apsautējas. Tiklīdz būs dārzeņi mīksti, pievienosim rīsus, tāpat arī nelielu porciju karsta buljona. Galvenais, lai rīsi buljonā nepeldētu, bet sautētos. Jāvāra 15-18 minūtes, periodiski pielejot buljonu klāt, līdz rīsi kļūst krēmīgi. Jāpievieno Provansas garšvielas, mazliet sāls, cukura un tomātu pastas. Beigās pievienojaam saldo krējumu un sieru, sajaucam, uzliekam vāku un ļaujam ievilkties. Pievienojam zaļumus un gatavs!
Visiem labu apetīti!!!!
Jūsu Milana un Saša