Auto sēdeklīša ietekme uz mazuļa veselību

Auto sēdeklīša ietekme uz mazuļa veselību

19. Feb 2014, 08:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, māmiņas! :)

Droši vien, ka es neesmu vienīgā mamma, kura nav iegādājusies bērnu barošanas krēsliņu, un mazo atvasīti sēdinu auto krēsliņā..

Varbūt kāda zin cik labi vai slikti tas ir. Cik ļoti sēdēšana auto sēdeklītī kaitē mazuļa veselībai?

zacc zacc 19. Feb 2014, 13:49

Tad mazuli vispār nekad uz grīdas neliksi, vai? Tā tak nevar...

Turot tādā pusguļus pozā, bērns iemācīsies neveselīgo ar vēderpresi celšanās kustību - jo tādā veidā pūlēsies saskatīt ko vairāk (tas pats ar šūpuļkrēsliņiem). Nevis centīsies apvelties uz vēdera, kā vajadzētu. Un tad tik visi diagnosticē tonusu un dzen vingrot... lai gan pietiktu tikai atrisināt bērna novietošanas jautājumu (un arī rokās ņemt apveļot).

Tā citādi barošana jau nav ilgs pasākums, nekas bērnam nenotiks no būšanas autosēdeklītī tik vien. Es gan negribēju to noķēpāt, tāpēc turēju klēpī, kamēr nesēdēja vēl pats.

19. Feb 2014, 12:25 siiiceee

mums suns ļoti sargā bērniņu, taču nav man mājās pagaidām tādi apstākļi, ka varētu bērnu uz grīdas likt.. kā jau tu pati teici - spalvas.. un diemžēl viens kaķis (diezgan pavecs) nekādīgi negrib pieņemt mazuli..

siiiceee siiiceee 19. Feb 2014, 12:04 siiiceee

ak jā,un arī drauga vecākiem ir suns-rotveilers, arī tas ir iepazīstināts ar mazo radinieku un uzvedas godam 😀 vienīgais mīnus ,ko es visā dzīvneku -mazuļu mijiedarbībā saskatu ,tās ir spalvas 😃 pārējais tikai veicina bērna attīstību 😉

siiiceee siiiceee 19. Feb 2014, 12:02

es arī ieteiktu likt mazo uz grīdas,tā ir vislabākā vieta,kur mazais var pilnvērtīgi attīstīties. un kas attiecas uz dzīvniekiem,manuprāt,jau no pirmajām dienām dzīvnieki jāradina pie jaunā mājas iemītnieka. mums pašiem ir suns un dēls,kuram 4,5 mēneši- labākie draugi, pie maniem vecākiem ir divi suņi un kaķis. kaķis klāt neiet vispār,bet suni vienmēr blakus mazajam.bet mēs arī katru reizi suņiem stāstījā m un rādījām,ka šis ir jaunākais ģimenes loceklis utt. 😀

19. Feb 2014, 09:44 cecii

Uz grīdas es bērniņam vietiņu uz grīdas iekārtot nevaru, jo man ir divi kaķi un suns. Baidos, ka kaķi ieskrāpēs vai kā citādi nodarīs pāri.. un mani mājdzīvnieki ir mācīti, ka gultā līst nedrīkst.

cecii cecii 19. Feb 2014, 09:41 jauna-mamma

Gultā liec tad, kad jāguļ, citādi mazais nesapratīs ko kad jādara, ko mamma ir izdomājusi. Ikdienas laika pavadīšanai iekārto stūrīti uz grīdas, mazajam taču ir jākustas, jāatklāj pasaule.

19. Feb 2014, 09:39 cecii

Redz, ir tā, ja gatavoju pusdienas - atrodos virtuvē, a ja mazais ir ielikts gultiņā viņam ir garlaicīgi un viņš raud, tāpēc es viņu ielieku auto sēdeklītī un virtuvē gatavojot ēst varu reizē runāties ar viņu.

cecii cecii 19. Feb 2014, 09:25

Tas jau atkarībā, cik mazulis vecs. Jaundzimušajam labāk mazāk atrasties autokrēsliņā, jo tomēr tā poza ir ļoti neērta. Labāk iekārto bērniņam laukumu uz grīdas, lai darbojas un mācās kustēties. Tāpat nesaprotu, kāpēc uzkopjot māju, bērns būtu kaut kur jāsēdina, lai ir blakus.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 19. Feb 2014, 09:24

Esam pajautājuši fizioterapeites Klaudijas Hēlas viedokli:
Māmiņa nav minējusi mazulīša vecumu. Ja runa ir par barošanu, tad sākot no 6 mēnešu vecuma piebarošanas uzsākšana ir pieļaujama arī autokrēsliņā, tomēr vislabāk, ja nav bērnu barošanas krēsliņa, to darīt turot mazuli klēpī.
Kāpēc? Autosēdeklītis tomēr ir paredzēts,lai brauktu automašīnā, nevis lai tajā ēstu vai rotaļātos. Ja bērniņš būs pieradināts ēst autokrēsliņā, tad arī dodoties ceļā biežāk mazulis izrādīs vēlmi ēst, nevis rātni sēdēt krēsliņā!

Lai veicas!

19. Feb 2014, 09:14 valmora

Visu dienu nesēž, tik brīžos, kad es uzkopju māju un dažreiz, kad gatavoju pusdienas.