Augt un mācīties

Augt un mācīties

24. Jan 2019, 17:37 Olīša mamma Olīša mamma

Tagad atskatoties uz iepriekšējo mēnesi. Es secinu, ka šis vienlaicīgi ir bijis mans mīļākais un reizē trakākais mēnesis kopš esam trijatā. 

Šis mēnesis ir bijis pārpildīts ar tik daudz emocijām! 

Manam mazulim jau ir seši zobiņi, kaut kur jau briest nākamie, jo atkal paliek kašķīgāks un sākušās siekalu jūras. Katrs zobs mums nāk ar čīkstēšanu, nemierīgām naktīm. Bet paldies Dievam kopumā diezgan mierīgi- bez temperatūras. 

Pāris dienas pirms deviņiem mēnešiem iemācījās kārtīgi rāpot. Tagad dragā pa māju kā “turbomens”. 

Ļoti daudz runā savā valodiņā. Un smaida! Ļoti daudz SMAIDA! Visu dienu varētu skatīties kā viņš smaida! 

Esam iemācījušies iekāpt un izkāpt no lielās gultas. 

Es varētu uzskaitīt un uzskaitīt visas nereāli foršās lietas, ko mans mazais ir apguvis un prot izdarīt. 

Es ļoti priecājos, ka pašlaik ir jau tas posms, kad vairs nav garlaicīgi! Nav vairs mazais zīdainītis, kas tikai guļ un ēd! 

Liels čalis jau! Tagad jau liekas, ka saprot pilnīgi visu ko viņam saka. Reaģē arī uz aizrādījumiem. 

Kopā ar visu jauno, foršo, mazais Auniņš sāk mums parādīt arī savu raksturiņu. 

Oi, oi, kas būs tālāk! Ha.

Nezinu no kurienes ir dzimusi šī ideja. Bet nu tik ļoti pārbauda nervu šūnas. 

Ēdot ir pasācis sist ar roku pa karoti. Nē, viņš nesit, jo vairs negrib ēst, vai viņam negaršo. Viņš vienkārši, es nezinu- aiz neko darīt?! Vai kāpēc- sit ar roku pa karoti. 

Nu jau esmu iemācijusies noreaģēt un zināt kurā brīdi viņš sitīs pa karoti. Bet pirmā nedēļa bija drausmīga. Pēc katras ēšanas bija jāpārģērbjas man, Oliveram, vēl jānotīra krēsliņš un jāuzmazgā grīda! 

Tas tik ļoti uzvelk... ka gribas kliegt! Jo vairāk Tu sāc uz viņa dusmoties, jo briesmīgāk viņš uzvedas pretī. Vēl vairāk sāk mētāties ar rokām un pabarot paliek neiespējami! 

Ir sācies arī memmīša periods. Nekur vairs nevēlas palikt viens. Spēlēties arī vienam īsti negribas. Kad spēlējas, tad ātri apnīk. 

Pamperi un ģērbšanās - joprojām diezgan bieži rada skandālu. 

Es protams saprotu, ka visi šie ir normāli bērna attīstības posmi. Bet man kā jaunajai māmiņai šis viss ir jaunums! Viss iepriekš nebijis un nepieredzēts! 

Mēs abi kopā mācāmies. Vairāk jau mācos es. Mācos izprast savu mazo pelēnu, mācos audzēt pacietību. 

Dažreiz ir grūti, ļoti grūti! Bet viņam atliek tikai pasmaidīt, apķērt mani ar savām mazajām rociņām un pieglauzt galviņu man pie pleca- visa pasaule apstājas! Ietu visam cauri vēl miljoniem reižu, jo tas ir tā vērts! Katra kopā pavadītā diena - ir tā vērta! ❤️ #tothemoonandback