Apčī!

Apčī!

13. Jan 2019, 01:00 Madaras mamma Madaras mamma

Tie puņķi piezagās nemanot! Goda vārds! Es pat nesapratu, kur, no kurienes, kad?!
Naktī tik dzirdēju, ka mana mazulīte rūc kā lācītis. Rrrr! Rrrr! Pirmajā mirklī šķita, ka opā! Būs no tēta mantojusi diženo krākšanas prasmi. Bet nē! No rīta pamodās mana Madariņa ar puņķi, apčī un temperatūru 38,5! Pirmā slimošana bija klāt!

Pirmais, ko darīju, zvanīju ģimenes ārstam! Telefoniski pateica lietot Paracetamol svecīti. Un pēcpusdienā atvest Madariņu atrādīt.

Sasedzu savu mazulīti, ievilku sev azotē, un abas gulšņājām. Un tas puņķis!!! Tas riebīgais puņķis! Visu laiku braukāja pa degunteli-iekšā un ārā, iekšā un ārā! Un rūc mana Madariņa. Rrrr! Rrrr! Grūti elpot! Skaidrs, ka tas puņķis jādabū ārā! Mājās mums bija tikai tāds pūslis, ar kuru neko nevarēja dabūt ārā. Madariņa tikai brēca, saraudājās un kļuva vēl sliktāk.

Biju jau kādu laiku Facebook pamanījusi un piesekojusi Nosiboo deguna aspiratoram. Nu bija tas brīdis, kad bija jāmeklē, kas tas īsti ir, ko tas dara? Pirmais šoks, ka šos netirgo Latvijā, jāsūta no Igaunijas. Bet todien bija ceturtdiena. Cena paliela – 135 euro naudiņas. Bet ar vīru izlēmām, ka pirksim, jo ieguldījums tomēr uz vairāk kā pāris reizēm. Sazinājos ar izplatītāju, kurš patiešām operatīvi atbildēja, ka tajā pašā dienā (ceturtdienā) mūsu Nosiboo būs ceļā pie mums ar Omnivas starpniecību. Tā patiešām arī bija. Piektdien Nosiboo jau bija Rīgā, mūsu piemājas Omnivas pakomātā.

Atpakojām savu Nosiboo Lāčuku, izpētījām, ka lietošana ir patiešām vienkārša un ērta. Tā sūkšanas jauda ir regulējama, tas neļauj mammām un tētiem aizrauties ar puņķu atsūkšanu, jo tas pēc kādām 2 darbības minūtēm pats izslēdzas un nav ieslēdzams nākamās 50 minūtes. Tas patiešām ir ērts palīgs vecākiem. Sīkāku aprakstu var iegūt www.kidsmed.lv mājaslapā.

Es nevarētu teikt, ka Nosiboo ir Madariņas lielais draugs. Lielais mīnuss noteikti ir tas, ka viņš skan kā mazs putekļusūcējs. Un, protams, šobrīd Nosiboo lietošana mums beidzas ar pāris asariņām. Tomēr laiks, kas tiek pavadīts puņķu atsūkšanai ar Nosiboo ir ievērojami īsāks, un process ir daudz efektīvāks, salīdzinot ar manuālajiem aspiratoriem. Rezultātā tiek saīsināts bļaušanas laiks bērnam, bet deguntelis tiek atbrīvots no puņķiem.