Abortu pretinieki ies gājienos uz slimnīcām un rīkos aizlūgumus

Abortu pretinieki ies gājienos uz slimnīcām un rīkos aizlūgumus

25. Sep 2014, 10:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā un Rīgā abortu pretinieki ir rīkojuši ne vienu vien pasākumu, bet nu Latvijas kristieši pievienojušies ekumeniskajai akcijai 40 dienas dzīvībai.

Akcijas laikā plānoti gājieni uz slimnīcām, kurās tiek veikti aborti. Rīgā par gājiena mērķi izraudzīta Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca. Taču tur abortus vispār neveic, apliecina slimnīcas preses sekretāre Lāsma Sīle. Paredzēts, ka 27. septembrī, 18. oktobrī un 1. novembrī pēc dievkalpojuma Rīgas Sv. Alberta baznīcā notiks lūgšanu gājiens uz šo slimnīcu, bet akcijas rīkotāji aicina arī citās pilsētās organizēt līdzīgas aktivitātes pie medicīnas iestādēm, kurās veic abortus.

Vakar vairākās luterāņu un katoļu baznīcās akcija 40 dienas dzīvībai tika atklāta ar dievkalpojumiem, bet 1. novembrī notiks ekumeniska dzīvības tematikai veltīta konference. Akcija noslēgsies 2. novembrī. Tās mērķis ir vienot kristiešus lūgšanā, gavēnī un miermīlīgās aktivitātēs, kam vajadzētu novest līdz tam, lai Latvijā pārtrauktu abortus un jebkuras citas cilvēka dzīvību apdraudošas darbības. Cilvēki individuāli vai draudzēs, ģimenēs katru dienu vienosies kopīgā lūgšanā par visā pasaulē vienotu tēmu, kā arī gavēs. Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centrs vēsta, ka vairākās valstīs ārēji redzamākais akcijas elements ir nepārtraukta 24 stundu miermīlīga klātbūtne kādas abortu klīnikas tuvumā vai citās nozīmīgās vietās. Šādi sabiedrība tiek aicināta pievērst uzmanību tam, cik traģiska ir aborta realitāte. Tas ir arī aicinājums abortu klīniku darbiniekiem pārdomāt savu rīcību un tās sekas. Taču akcijas dalībnieki apņemas izvairīties no vārdiem vai rīcības, kuru nolūks ir aizskart citu cilvēku cieņu, iebiedēt vai kurināt naidu. Rīgas domē informē, ka iesniegums par gājienu rīkošanu līdz Stradiņa slimnīcai ir saņemts, bet speciāla pašvaldības atļauja nav nepieciešama, ja vien tai nav iebildumu pret šādu akciju. Rīgas domei iebildumu nav.

Starp citu, Latvijā nebūt ne visi ginekologi piekrīt veikt abortu. Piemēram, 2010. gadā pieci Vidzemes reģionālās slimnīcas ginekologi paziņoja, ka turpmāk to nedarīs. Portāls apriņķis.lv raksta arī par Daugavpils ārsti, kura savulaik bijusi spiesta aiziet no darba, jo atteikusies izdarīt abortus. Viņa uzskata, ka ir jādara viss, lai sieviete līdz abortam nenonāktu. Tomēr, lai kādas bijušas diskusijas par kontracepcijas pieejamību, tajā skaitā bez maksas, Latvijā par to ir jāmaksā. Piemēram, Anglijā sievietēm ginekologs iesaka piemērotākos kontracepcijas līdzekļus un tie visi ir bez maksas.

Rudenī pirms diviem gadiem pretabortu instalācija bija izvietota Vecrīgā pie viesnīcas Hotel de Rome. Uz asfalta bija novietotas 27 mazu bērnu figūriņas ar aprakstu, kāpēc viņu vecāki izvēlējās veikt abortu. Skaits simbolizēja Latvijā ik dienas veikto abortu operācijas. Ne tik sen tika izraisīta diskusija par abortu aizliegumu Latvijā, lai gan nav pazīmju, ka Saeima varētu pieņemt tik kardinālu lēmumu. Sabiedrībā tādas akcijas un viedokļi par vai pret abortiem netiek vērtēti viennozīmīgi un allaž izraisa asas diskusijas, bet statistika apliecina, ka Latvijā samazinās apzināti veikto abortu skaits, pēdējos gados – par vairāk nekā 10%. Tiesa, abortu skaits Latvijā saglabājas augstāks nekā vidēji Eiropā. Ginekologi uzskata, ka izmainīt attieksmi pret abortu var nevis ar kampaņām, bet ilgstošu izglītošanu, un tās pozitīvās sekas Latvijā sākam izjust. Aborts vairs netiek uzskatīts par ikdienišķu kontracepcijas pasākumu.

Interesanti, ka Lietuvas parlamenta deputāti atbalstīja likumprojektu, kas paredzētu abortu aizliegumu valstī, bet Lietuvas valdība nolēma tādu priekšlikumu neatbalstīt. No Eiropas Savienības dalībvalstīm aborti ir aizliegti Īrijā, Maltā un Polijā.

Avots: www.nra.lv

25. Sep 2014, 13:56 lauvinja

vo, vo. 😀

DaceT DaceT 25. Sep 2014, 13:33 lauvinja

👍

lauvinja lauvinja 25. Sep 2014, 12:33

Mīļie abortu pretinieki, beidziet maršēt pa pasauli, bet sāciet rīkoties! Jums ir iespēja izrādīt savu patiesi labo gribu un ikvienam adoptēt pa kādam mazulim, kurš aug bērnu namā, kurš kādam, kurš laidis pasaulē nav bijis vajadzīgs!

Beidziet tēlot un imitēt rīcību, sāciet darboties!