6 ieteikumi, kas ādu pasargās no saules bojājumiem

19. Jun 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arvien pieaugot saulaino dienu skaitam, aktualizējas jautājums par ādas aizsardzību. Kā izvēlēties piemērotākos krēmus un kā tos lietot? Iespējams, tev palīdzēs kāds no sešiem Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas dermatoloģes Līgas Jacēvičas ieteikumiem! 

  • Vasarā jāizvēlas vieglāku sejas krēmu, jo šajā sezonā gaiss ir karstāks, mēs vairāk svīstam un tā ietekmē spēcīgāk darbojas tauku dziedzeri.
  • Krēmiem, ko lietojam ikdienā, noteikti jāsatur saules aizsargfiltru, jo vasarā jāuzmanās ne tikai no tādiem riskiem kā ādas pigmentācija un ādas vēzis, bet arī jāpasargā to no novecošanās! Šim nolūkam ikdienā ieteicams lietot krēmu, kura sastāvā ir arī SPF aizsargfaktors (parasti tas ir SPF 13 līdz 15).
  • Ar saules aizsargfiltru 13 līdz 15 būs gana, ja saulē uzturēsies neilgu brīdi, bet, ja paredzēts sauļoties vai doties laivu braucienā, ādai noteikti vajadzīga spēcīgāka aizsardzība – sauļošanās krēms ar tavam ādas tipam atbilstošu aizsargfiltru.
  • Lietojot saules aizsargkrēmu jāatceras, ka tā kārtu jāatjauno ikreiz pēc peldēšanās vai mazgāšanās dušā!
  • Tāpat krēmu jāuzklāj atkārtoti arī sauļošanās laikā.  
  • Vēl vasaras sezonā saules aizsargkrēmu jāieziež arī no rīta, pirms došanās uz darbu. Turklāt ņemot vērā, ka šobrīd veikalos nopērkamajiem aizsargkrēmiem mēdz būt pievienotas arī tonējošas vielas, tas vienlaikus izmantojams arī pūderkrēma vietā!

Kādus krēmus saulainā laikā, vasaras sezonā lieto Tu? 

1

Altermed Sun Baby SPF50+, 50ml

Ļoti augstas aizsardzības sauļošanās krēms bērniem. Īpaši izveidots sastāvs, kas nekairina bērnu jutīgo ādu.

Sastāvā esošās eļļas un Shea sviests baro un atjauno ādu. Nesatur smaržvielas, parafīnu, konservantus un parabēnus. Dermatoloģiski pārbaudīts.

2

Panthenol forte 6% spray, 150ml.

Aerosols ar augstu D-pantenola saturu un A, E, F vitamīnu kompleksu.

Paredzēts pēc sauļošanās vai citādi kairinātai ādai. Paātrina brūču dzīšanu. Viegli klājas un sniedz patīkamu atvēsinošu sajūtu. Viegli uzklāt jutīgās zonās. Nesatur smaržvielas un parabēnus. Dermatoloģiski pārbaudīts.