Vai zīdainim jādzīvo klusumā?

Vai zīdainim jādzīvo klusumā?

05. Nov 2012, 10:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda nozīme ir skaņām bērniņa pirmajos dzīves mēnešos, un vai labāk nav ļaut mazulim baudīt klusumu? Uz šo jautājumu atbildēs fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Ar mūziku mazuli var iepazīstināt jau grūtniecības laikā-grūtniecības laikā klausoties mūziku bērnam tiek dotas plašākas attīstības iespējas.

“Protams, ka bērnam patīk nevis klusums, bet noteikts režīms," uzsver fizioterapeite. "Ja mamma un tētis ir pieraduši, ka skan fonā radio, TV, bērns adaptēsies pie skaņām ātrāk, tomēr jāatceras, ka bērniem nepatīk skaļi un pēkšņi signāli. Labs variants būtu simfoniskā mūzika, kas bērniem starp citu ļoti patīk. Maigāka mūzika vakaros arī bērnus nomierina."

Vai trokšņi bērnam netraucē?

“Ja bērns grib gulēt, viņš ļoti ātri var aizmigt arī spēļu kastē, tāpēc nevajadzētu uztraukties par sarunāšanos bērna naktsmiera laikā,”stāsta fizioterapeite. “Tomēr skanošās, grabošās mantas gan izraisa bērnā uzbudinātību, un tas nav visai labi, bērnā tiek rosināta hiperaktivitāte,”  - ar rotaļlietām uzmanīgām māmiņām iesaka būt Kristīne Stalīdzāne, iesakot skanošās rotaļlietas iegādāties pēc iespējas mazāk, atgādinot, ka skan arī auduma gabaliņi, un bērniņa dzirdes attīstībai tas ir pilnībā pietiekami.

Skanīgu, jauku pasauli bērniem!

Māmiņu Klubs

princesemince princesemince 05. Nov 2012, 10:18

un kur paliek informācija, ka atkarībā no temperamenta bērni var spēt un var nespēt aizmigt apgaismotā, trokšņainā telpā? ka obligāti bērns nav jāradina migt gaišā telpā, kur fonā skan kaut kas, jo jutīgāks bērns vienkārši nespēs aizmigt un pagulēt, ka šī nav prasme, kura obligāti bērnam būtu jāapgūst dzīves laikā 😀