Attīstošās rotaļas ar Klaudiju Hēlu: iepazīšanās nodarbība

Attīstošās rotaļas ar Klaudiju Hēlu: iepazīšanās nodarbība

06. Nov 2012, 13:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku skolā fizioterapeite Klaudija Hēla vada rotaļu nodarbības mazuļiem no 4 līdz 12 mēnešu vecumam. Nu arī jaunajā sezonā aicinām atnākt, iepazīties un apmeklēt šīs noderīgās nodarbības!

Mazuļu attīstība tiek pētīta un izzināta, lai mēs saprastu, kas mūsu mazulim ir vislabākais. Pedagoģiskā metode, kuru piekopj arī Klaudija Hēla savās rotaļu nodarbībās, ir viens no veidiem kā veidot attiecības ar savu bērniņu un ļaut viņam kļūt par patstāvīgu personību. 

Šīs metodes pamatā ir telpas iekārtojums atbilstoši bērna attīstībai. Fizioterapeite Klaudija Hēla, kura ir šo nodarbību vadītāja, uzsver, ka rotaļlietām nav jābūt sarežģītām, nereti visvienkāršākie priekšmeti šķiet visinteresantākie – bļodiņas, kausiņi, kastes un dažādu faktūru materiāli.

Tātad pieaugušajiem, lai nodrošinātu bērna patstāvīgu mācīšanos, jāveido vide, kas atbilstu bērna konkrētam attīstības posmam. Galvenais, lai viss, kas atrodas telpā būtu vērsts uz bērna attīstību – tur var būt mantas, kuras bērniņš jau ir izpētījis, rotaļlietas, kuras šobrīd ir aktuālas un priekšmeti, kas ar laiku var kļūt saistoši, piemēram, kastes pie, kurām pieturoties, celties kājās.

Ja arī Tevi esam ieinteresējuši ar attīstošajām rotaļu nodarbībām un vēlies ar savu mazulīti tajās piedalīties, aicinām uz iepazīšanās nodarbību!

Iepazīšanās lekciju pasniegs Līga Barone – Tamoviča, Mg.sc.sal., praktizēt un apmācīt tiesīga fizioterapeite Pikler pedagoģijas speciāliste (3 gadīgas apmācības Budapeštā un Berlīnē), biedrības “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” valdes locekle, M.Aly grāmatas “Mana bērna attīstības ceļš”, Jumava, Rīga 2009, viena no latviešu izdevuma autorēm, E.Kālo, Ģ.Bālogas grāmatas “Brīvas spēlēšanās sākums” latviešu izdevuma zinātniskā redaktore.

Iepazīšanās lekcijā runāsim:

- Kādi ir Emmijas Pikleres pedagoģijas 7 pamatprincipi;

- Uz ko orientējas Piklera nodarbības;

- Kā šos principus varētu atdzīvīnāt katrās mājās;

- Kā izvēlēties rotaļlietas bērnam un kā iekārtot vidi;

- Kāpēc ir tik būtiskas nodarbības Attīstošās rotaļas ar mazuli;

- Kas šajās nodarbībās sagaida.

Kā notiks nodarbības "Attīstošās rotaļas ar mazuli"?

Pēc iepazīšanās lekcijas tik veidotas grupiņas- ne vairāk kā 4-6 bērni ar vecākiem vienā grupiņā un bērni tiks iedalīti pēc vecuma posmiem.

Vienā grupiņā būs bērni no 4 līdz 7 mēnešiem, savukārt otrā bērniņi no 7 līdz 12 mēnešiem.

Regulārās nodarbības sāksies 14. decembrī.

Nodarbības notiks reizi nedēļā - piektdienās - 8 nedēļas

Samaksa par iepazīšanās lekciju: Ls 5

Samaksa par regulārajām nodarbībām: Nākot uz pirmo Klaudijas Hēlas praktisko nodarbību, būs jāiegādājas abonements uz visām 8 nodarbībām - Ls 48.

Iepazīšanās lekcija notiks: 27. novembrī plkst 18.00,  Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā ieeja no Elizabetes ielas

PIEZĪME

Lai pilnvērtīgi uztvertu informāciju, uz iepazīšanās lekciju lūdzam mazos līdzi neņemt, ja šāda iespēja nav, gaidīsim ar mazajiem.

PIESAKIES IEPAZĪŠANĀS NODARBĪBAI ŠEIT!

mamma27 mamma27 06. Nov 2012, 19:17

Baigi gribas vest Denīzi uz skoliņu.Adrians gāja Līnā. bet nu jāparēķina kā sanāks ar naudām. Tā jau šķiet ,ka pie Hēlas ļoti noderīgas tās nodarbības un mazajiem komunikācija. Denīzei jau būs septiņi mēneši decembrī😀