VIDEO: Veselīgs bērna miegs- ieguldījums nākotnē

06. Feb 2013, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu esi aizdomājusies, ka bērna miegs uztur bērnus veselīgus gan no iekšienes, gan ārienes? Ieskaties!

Laimīgākas domas

Pus stundiņa mazāk miega dienā var nešķist daudz, bet regulāra miega zaudēšana paaugstina nomāktības sajūtu un samazina bērna pašapziņu, salīdzinot 8 klašu skolēnus, vēsta Masačūsetas universitātes pētījums. Mazāk miega ir normāli tad, kad bērns kļūst par pieaugušo, tomēr ir vērts labi izgulēties, jo pārāk daudz miega zuduma atstāj ietekmi uz bērnu garīgo veselību.

Veselāka sirds

Bērns, kurš krāc, var nodarīt kaitējumu savai sirdij. Salīdzinot ar „klusajiem” gulētājiem, pat neliela krākšana paaugstina asinsspiedienu un sirds pukstus, kad bērns ir aizmidzis un nomoda laikā, vēsta Austrālijas pētījumi. Pētnieki lēš, ka pie vainas varētu būt biežā mošanās naktīs un mazāka skābekļa uzņemšana. Ja Tavs mazulis krāc, iespējams, ir laiks doties pie ārsta!

Veselīgāks svars

Bērni, kuri diennaktī guļ mazāk par 12 stundām, ir lielāka iespējamība uz aptaukošanos 3 gadu vecumā, salīdzinot ar bērniem, kuri gulējuši vairāk. Pie šāda secinājuma nonākuši Hārvardas Medicīnas skolas pētnieki. Citā pētījuma noskaidrots, ka katra papildus stunda, kas pavadīta miegā, samazina lielā svara risku par 9%.

Asāks prāts

Tie bērni, kuri ir izgulējušies, lieto 3 vai četras smadzeņu daļas, lai izpildītu uzdevumu, stāsta Deniss Molfese, kurš pētīja miega režīmu un tā ietekmi uz bērniem starp 4 un 8 gadu vecumam. Par maz miega bērniem neļauj strādāt efektīvi un koordinēti. Pat tikai vienas nakts miega stundas izlaišana nedēļā atstāj būtisku ietekmi uz bērna spēju koncentrēties.

Stiprāka imunitāte

Vairāk miega un mazais mazāk saaukstēsies. Pētījumi rāda, ka bērni, kuri naktī guļ tikai 8 stundas, ir 3 reizes lielāka iespējamība saķert iesnas. Tāpēc ja Tavs mazais bieži slimo, noliec viņu gulēt agrāk!

Kāds ir Tava bērna miegs?

20130111075743-16793.jpg