Vai saldie dzērieni tiešām bojā bērna zobus?

Vai saldie dzērieni tiešām bojā bērna zobus?

22. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tu arī noteikti esi dzirdējusi kaut ko par saldināto dzērienu ietekmi uz bērnu zobiņiem, bet kam vēl ir būtiska nozīme zobu bojāšanās jautājumā? Atbildi uz šo jautājumu sniedz uztura speciāliste Inese Siksna.

JAUTĀJUMS

Vai zobi bojājas tikai no saldinātiem ēdieniem un dzērieniem? Kas tieši sekmē zobu bojāšanos?

Atbild uztura speciāliste Inese Siksna:

Zobu bojājumi saldo dzērienu ietekmē biežāk rodas, ja bērns visu laiku tur pudelīti mutē, tādējādi cukurs uz zobiem ir visu laiku. 
Ja dzērienus tik padzeras un tiek rūpīgi ievērota zobu higiēna, tad problēmām no tā nevajadzētu būt. Var būt arī, ja bērnam ir nosliece uz zobu bojāšanos, tad pastiprināta cukuru saturošu produktu lietošana var veicināt zobu bojāšanos. Bet te tiešām būtiska ir tieši mutes higiēna.

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.