Vai bērnam, zobu nākšanas laikā, drīkst dot bērnu paracetamolu?

Vai bērnam, zobu nākšanas laikā, drīkst dot bērnu paracetamolu?

20. Sep 2012, 10:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja Jūsu bērnam ir mazāk kā 3 mēneši, bērnu paracetamolu drīkst dot tikai ar ārsta atļauju. Par laimi, lielākai daļai bērnu zobiņi sāk šķilties pēc 3 mēnešu vecuma. Ja nekas cits nelīdz, bet bērns joprojām jūtas slikti, viņam var dot bērnu paracetamolu, ievērojot uz iepakojuma norādīto, vecumam atbilstošo devu. 



Katrā gadījumā, pirms jebkuru zāļu lietošanas, ir jāpārliecinās par bērna sliktās pašsajūtas cēloņiem, lai zinātu – vai tiešām bērns slikti jūtas, jo viņam nāk zobiņi, vai arī sliktajai pašsajūtai ir cits iemesls. Arī ausu infekciju simptomi var būt līdzīgi zobu nākšanas simptomiem. Bez tam, ja bērnam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, un bērnu nekādi nevar nomierināt, ir jāvēršas pie ārsta pēc palīdzības.

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.