Mans divgadīgais bērns negrib tīrīt zobus. Ko darīt?

Mans divgadīgais bērns negrib tīrīt zobus. Ko darīt?

27. Feb 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Kā pierunāt bērnu tīrīt zobus?"jautā Māmiņu Kluba māmiņa. Devāmies pēc atbildes pie pediatres Annas Birkas.

"Tavs bērns vēlēsies tīrīt zobus, ja viss zobu tīrīšanas process tiks pārvērsts rotaļā," iesaka pediatre. "Piemēram, vai iegādāties elektrisko zobu birsti, kas pati par sevi jau paveiks lielu darba daļu, kā arī apburs un pārsteigs mazuli ar dūcošo skaņu."

Ja jūsu ģimenē dodat priekšroku parastām zobu birstēm, dodoties uz veikalu kopīgi to izvēlēties, vai vēl labāk- ļauj viņam pašam to izdarīt! Pat niecīgs multeņu varonis uz zobu birstes viņam iepatiksies un viņš ar nepacietību gaidīs rīta un vakara zobu kopšanu.

Svarīgi atcerēties arī par zobu pastas izvēli- fluoru saturošas zobu pastas bērni nedrīkst lietot līdz 2 gadu vecumam, un arī tad tikai zirņa lieluma daudzumu.

Tā kā zobu kopšana ir daļa no ikdienas higiēnas, labākais veids, kā pieradināt bērnu pie zobu tīrīšanas, sākt zobu kopšanu jau tad, kad parādās pirmie zobiņi. Tas rada mazāku iespējamību, ka bērns atteiksies no zobu tīrīšanas kā tādas vēlākā vecumā.

"Tāpat jūs varat zobu tīrīšanu izveidot par kopīgu ģimenes aktivitātu, tīrot visi kopā zobus," atgādina Anna Birka.

Ja arī Tu pret zobu tīrīšanu neizturies ar vajadzīgo uzmanību un neuzskati to par īpaši aizraujošu nodarbi, maz ticams, ka arī bērnam tas tā šķitīs!

Kādai zobu birstei Tavs mazais dod priekšroku?