Māneklītis: vai tas ir vajadzīgs Tavam mazulim?

Māneklītis: vai tas ir vajadzīgs Tavam mazulim?

28. Feb 2012, 12:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lēmums- lietot vai nelietot māneklīti ir atkarīgs tikai un vienīgi no Tevis. Apsver priekšrocības un trūkumus, lietojot kupīti, izlasot tālākos pediatres Gerdas Lielauses ieteikumus!


Lielākai daļai mazuļu ir ļoti spēcīgs zīšanas reflekss. Daži bēbīši zīž īkšķi vai pirkstus jau māmiņas puncī. Zīšanai ir arī nomierinošs efekts, kas ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi vecāki izvēlas māneklīti kā patiešām vajadzīgu priekšmetu. Vai māneklītis patiešām ir vajadzīgs mazulim? Lai gan šis jautājums ir diskutējams, aicinām pediatri Gerdu Lielausi priekšrocībās un trūkumos, lietojot māneklīti.

 

Priekšrocības

 

Dažiem zīdaiņiem māneklītis ir svarīgs, lai iegūtu apmierinājumu starp barošanas reizēm.

 

  • Māneklītis var nomierināt niķīgu mazuli. Daži mazuļi jūtas vislaimīgāk tad, kad kaut ko zīž.
  • Māneklītis sniedz tūlītēju uzmanību. Kad mazulis ir izsalcis, māneklītis var sniegt pāris minūšu mierinājumu, kamēr sagatavo pudelīti vai izvāri biezenīti. Māneklītis var būt noderīgs arī brīžos, kad jādodas pie ārsta veikt asinsanalīzes vai citas ne īpaši patīkamas procedūras.
  • Māneklītis var palīdzēt Tavam mazulim iemigt. Ja Tavam mazulim ir problēmas iemigt, māneklītis var būt risinājums.
  • Māneklītis var palīdzēt samazināt zīdaiņu pēkšņās nāves sindromu. Pētnieki ārzemēs ir atklājuši, ka māneklīša lietošana miega laikā samazina zīdaiņu pēkšņās nāves sindromu.
  • Māneklīši ir izmetami. Kad ir laiks atmest māneklīša lietošanu, Tu vari to izmest. Ja bērns dod priekšroku īkšķa vai pirkstu zīšanai, no šī netikuma būs daudz grūtāk atbrīvoties.

Trūkumi

 

Jā, māneklīša lietošanai ir arī trūkumi. Tomēr priekšrocību vienalga ir vairāk :)

 

  • Agrāra māneklīša lietošana var ietekmēt krūts barošanu. Krūts zīšana atšķiras no māneklīša vai pudelītes zīšanas. Dažiem mazuļiem ir problēmas vienlaicīgi zīst gan māneklīti, gan krūti.
  • Tavs mazulis var kļūt atkarīgs no māneklīša. Ja Tavs mazulis lieto māneklīti, lai iemigtu, iespējams, ka mazulis var mosties vairākas reizes nakts laikā, kad knupītis ir izkritis no viņa mutes.
  • Māneklīša lietošana var paaugstināt vidusauss iekaisuma risku.
  • Pārāk ilga māneklīša lietošana var novest pie zobu problēmām. Normāla māneklīša lietošana pirmajos dzīves gados neietekmē zobu stāvokli un sakodienu, tomēr pārāk ilga māneklīša lietošana var radīt pamatīgas problēmas vēlākos gados. Ieteicams māneklīša lietošanu pārtraukt no 1,5 gadiņa līdz 2 gadu vecumam.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Tu esi PAR vai PRET māneklīša lietošanu mazulim?

 

Tommee Tippee® Closer to Nature® C-AirTM māneklītis

Ir ļoti līdzīgs mātes krūtsgalam. Tāpēc šo māneklīti var lietot bērna nomierināšanai, gan barojot ar krūti, gan barojot no pudelītes. Silikona māneklīša Tommee Tippee® C-AirTM atklātā areolārā daļa nekairina ādu un ļauj gaisam brīvi cirkulēt ap bērna muti. Turklāt māneklīša dabiskā forma nodrošina bērna aukslēju, zobu un smaganu dabisku, pareizu attīstību. Māneklīši Tommee Tippee® Closer to Nature® C-AirTM ir izgatavoti no 100% dabiskā silikona. Silikona māneklīšiem nav nekādas garšas un smaržas.

 

Tommee Tippee® Closer to Nature® Pure māneklītis

Knupītis veidots tā, lai tā forma veicinātu drošu un veselīgu mutes attīstību. Tommee Tippee® Closer to Nature® Pure TM māneklītim ir pieejami 3 izmēri, lai nodrošinātu atbalstu ikvienā vecuma posmā. Ortodontiskas ortodontālas formas knupīši, kas izgatavoti no dabiska materiāla.

Tommee Tippee® Closer to Nature® Pure māneklītis

 

Košie un krāsainie Tommee Tippee māneklīši patiks ikvienai māmiņai un mazulim, kuriem svarīgs knupīša izskats. Tajā pašā laikā jāatceras, ka Closer to nature sērijā visiem māneklīšiem saglabājas labākā īpašība- māneklīša dabiskā forma nodrošina bērna aukslēju, zobu un smaganu dabisku, pareizu attīstību.

 

 

 

www.babymarket.lv

17. Oct 2011, 11:05

Es neesmu ne par, ne pret - kā bērniņš pats grib. Es saviem 3 bērniem piedāvāju māneklīti, bet neviens neņēma - spļāva ārā un viss. No pudelītes padzerties jā, bet māneklīti nē.