Kā pareizi izvēlēties piena sūknīti?

Kā pareizi izvēlēties piena sūknīti?

10. Aug 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Vairums māmiņu uzdod jautājumu: „Kādu piena sūknīti lai izvēlas, un vai tāds vispār ir vajadzīgs?”. Tāpat daudz ir arī sieviešu, kas barojot ar krūti savu bērniņu, ne reizi nav izmantojušas piena sūknīti, jo tādas vajadzības nav bijis. Bet atrodas arī māmiņas, kas izmēģinājušas vairākus modeļus, un viņām tad ir iespēja salīdzināt.

Kad piena sūknītis var noderēt?

Mūsdienās par to, vai pēc bērniņa pabarošanas, pieniņš jāatslauc, strīdās daudzi. Ja agrāk gandrīz kategoriski tika norādīts, ka veiksmīgai krūts barošanai pēc katras bērniņa pabarošanas reizes, jāatslauc pieniņš, tad tagad vairums tikpat kategoriski norāda, ka tas noteikti nav jādara. Un tomēr ir zelta vidusceļš – pieniņš ir jāatslauc, ja ir tāda nepieciešamība. Un gandrīz katrai ar krūti barojošai sievietei laiku pa laikam ir tāda nepieciešamība.

Nepieciešamība var būt gan laktācijas stimulēšana, gan laktācijas uzturēšana, tāpat pieniņa atslaukšana ir noderīga, ja uzticam bērniņu pieskatīt uz dažām stundām kaut vai bērniņa tētim. 

Piena atslaukšana ar roku

Lai arī pieniņa atslaukšana ar roku nav sarežģīta, tā var izrādīties ilga un nogurdinoša, jo process ir lēnāks, kā tad, kad izmantojat piena sūknīti.

PIENA SŪKNĪŠU VEIDI

Ir pieejami daudz un dažādi modeļi – sākot no pašiem vienkāršākajiem un lētākajiem, kas ir darbināmi ar roku, beidzot ar elektriskajiem piena sūknīšiem.

Piena sūknītis ar gumijas baloniņu

Pieniņu atslauc pie katras baloniņa saspiešanas. Piena sūknītis nav dārgs, bet arī nav sevišķi efektīvs un ir grūti mazgājams, kā arī nav īpaši ērti lietojams. Regulāras atslaukšanas gadījumā, sevišķi pirmajās dienās, dēļ sūknīša lietošanas var iedzīvoties plaisiņās krūts galos. Tas tāpēc, ka pamatā šāda veida krūts sūknītis der pārpildītu krūšu atslaukšanai, kā arī situācijās, kad reti gadās kādam citam cilvēkam atstāt bērniņu pieskatīšanai. 

Stikla vakuuma piena sūknītis

 Nav efektīvāks par iepriekš pieminēto piena sūknīti, bet tam ir viena priekšrocība – piena atslaukšanu var veikt ar vienas rokas palīdzību. Bet tā kā šī sūknīša lietošana prasa pietiekoši lielu  spēku, sievietēm ar ne sevišķi spēcīgām rokām šis piena sūknītis neder. 

Šprices piena sūknītis

Sastāv no 2 cilindriem – viens ievietots otrā. Iekšējais cilindrs jāliek pie krūts gala, bet ārējais jābīda uz priekšu un atpakaļ, kā rezultātā rodas vakuums, un pieniņš tiek atslaukts. Šāda veida piena sūknīši ir vieni no populārākajiem, tos ir viegli mazgāt, tie ir portatīvi, un nereti tie der kā barošanas pudelīte, kam jāpievieno vien pudeles uzgalis. Dažiem modeļiem ir iespējams regulēt spiedienu, lai padarītu atslaukšanas procesu līdzīgu bērniņa zīdīšanai. 

Mehāniskais rokas piena sūknītis

Piena sūknītis darbojas ātri, maigi un klusi, nav nepieciešamas baterijas. Atslaukšanas intensitāte ir regulējama, tāpēc jebkura mamma var pati izvēlēties sev piemērotāko ātrumu un spiedienu. Ērta un viegla lietošana. Šī krūts sūknīša noslēpums ir oriģinālā ziedlapveida masējošā starplika (piltuve) un silikona diafragma, kas imitē mazuļa zīšanas procesu. 

Universālais piena sūknītis

Šo ir iespējams, ja vien vēlaties, darbināt ar elektrības palīdzību. Šis modelis ļauj procedūru veikt efektīvi un ātri, ja darbināt sūknīti ar elektrību, bet tāpat to izmantot var arī bez elektrības. Piena sūknītis darbināms ar baterijām. Darbinot sūknīti ar baterijām, tas ir mazāk jaudīgs, ja salīdzina ar tā darbību pie strāvas. Bet, ja salīdzina ar citiem sūknīšu veidiem, šis ir viens no dārgākajiem un nepraktiskākajiem, neskatoties uz tā efektivitāti. Vienīgais pluss – tam var izmantot arī uzlādējamas baterijas, ja vēlaties sūknīti ņemt kaut kur līdzi. 

Elektriskais piena sūknītis

Elektriskie piena sūknīši krietni atšķiras gan efektivitātes ziņā, gan jaudas ziņā, kā arī – tie ir vienkārši izmantojami, darbojas ļoti ātri, un māmiņas rokas, pieniņa atslaukšanas laikā, var atpūsties. Parasti šādi piena sūknīši ir dārgi, bet, ja laiks Jums ir svarīgs faktors, iespējams, ir jēga tērēt naudiņu šādas ierīces iegādei.

Lietojiet piena sūknīšus, rūpīgi izlasot lietošanas pamācību!

Stingri sekojiet instrukcijā esošiem norādījumiem. Lietošanas instrukcija ir komplektācijā ar Jūsu iegādāto piena sūknīti! Esiet pacietīga, nereti vajadzīgs mazliet vairāk laika, kā iecerēts, lai iegūtu sūknīša lietošanai nepieciešamās iemaņas!

Ja vēlaties vienlaikus  atslaukt pieniņu ar rokas pumpīti no vienas krūts un ar otru barot bērniņu, tad vai nu bērniņu atbalstat uz spilventiņa vai arī palūdziet kādam, lai palīdz Jums atslaukt pieniņu, kamēr barojat bērniņu.

Lietojot elektrisko piena sūknīti, Jums nebūs vajadzīga palīdzība, ja vēlēsities vienlaikus barot gan bērniņu, gan pieniņu atslaukt.

Pirmās dažas dienas jāņem vērā, ka process varētu būt grūtāks, jo krūts iztukšošana ar sūknīša palīdzību Jums būs kas jauns, un pirmajās reizēs process varētu aizņemt pat vairāk kā 20 minūtes. Kad sāksit atslaukt pieniņu, neuztraucieties par to, ka rezultāti ir niecīgi, jo pirmajās reizēs atslauktā piena daudzumam tiešām nav jābūt lielam.

Piena atslaukšana nav māksla, kas apgūstama vienas dienas laikā. Ja Jums uzreiz neizdodas, pastimulējiet sevi – kaut vai paskatoties uz bērniņu. Ir māmiņas, kam palīdz tekoša ūdens skaņa vai silta vanna. Atslaukt pieniņu var kaut vai esot vannā. Nav ieteicams atslaukt pieniņu līdz brīdim, kad pieniņš sāk tecēt.

NUK Jolie - Tā ir lieliska izvēle mūsdienīgai māmiņai!


20140106095524-77648.jpg

Ir dažādas dzīves situācijas, kad ir nepieciešams atslaukt pienu un tad NUK Jolie piena pumpis ir īsta izvēle. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai atslaukšanas spēks ir tiešām liels, savukārt, mīkstais silikona masāžas spilventiņš veicina piena plūsmu, tas ideāli piemērots krūts formai un ir patīkams ādai. Rokas atslaucot nepagurst, jo rokturis - svira ir īpaši piemērots sievietes rokai, to ir viegli kustināt un ērti satvert. Pēc  atslaukšanas piens  nonāk piena konteinerā un ar to var uzreiz ēdināt mazuli, uzglabāt pienu īsāku laiku vai sasaldēt to vēlākai lietošanai. NUK Jolie pumpja konteinteris ir ar jauku pieneņu motīvu.

  • Šis pumpis darbojas uz membrānas principa, to ir viegli izjaukt un salikt, papildus stabilitāti nodrošina speciālais paliktnis, visas detaļas ir mazgājamas un sterilizējamas atbilstoši pievienotajai instrukcijai.
  • Jolie pumpis ir savienojams ar NUK First Choice pudelītēm.
  • Šis jaunais pumpis ir ideāli piemērots  sievietēm, kurām ir svarīgi atslaukt pienu maigi, komfortabli  un efektīvi un kurām patīk modernas un izskatīgas lietas, arī, ja tas ir tikai  piena pumpis.
  • Šim pumpis efektīvi veic savu funkciju - atslaukt pienu, tam ir mīksts silkona masāžas spilventiņš un ergonomisks pumpja rokturis-svira, kas ļauj regulēt nepieciešamo atslaukšanas stiprumu.
  • NUK Jolie nesatur bisfenolu A, tas ir ražots Vācijā.

Kur var iegādāties NUK Jolie piena pumpi?

Veikals, aptieka Adrese
ALANTE, SIA ELIZABETES  8,"CENTRA APTIEKA", TUKUMS, LV-3101
ANĪSS VK, SIA ĀBEĻU 17, "LEJAS APTIEKA", GULBENE, Latvija
CĒSU VECPILSĒTAS APTIEKA, SIA RĪGAS 7, CĒSIS, LV-4100, Latvija
LIMBAŽU APTIEKA SIA BURTNIEKU 1, LIMBAŽI, LV-4001
SAULES APTIEKA, SIA BRĪVĪBAS 68, RĪGA, Latvija
TAMRO, SIA BENU APTIEKAS