Dodies saulē, sargājot ādu!

Dodies saulē, sargājot ādu!

07. Mar 2012, 13:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasara spēcīgajos saules staros ir viegli gūt apdegumus. Kā pareizi kopt ādu un, kādus krēmus izvēlēties, jautājām dermatoloģei Līgai Jacēvičai.

 

„Pēc ziemas sausā gaisa mūsu ādai ir nepieciešama mitrināšana, tāpēc būtu jāizvēlas vieglākus un mitrinošākus ādas kopšanas līdzekļus nekā ziemā. Tas ir mīts, ka ziemā vajag barojošus un vasarā – mitrinošus kopšanas līdzekļus.

 

Vasarā krēmiem vajadzētu būt vieglākiem tādēļ, ka ārā ir karstāks, mēs vairāk svīstam un mums spēcīgāk darbojas tauku dziedzerīši. Protams, krēmiem, kurus ikdienā lietojam, jāsatur saules aizsargfiltru. Jo jāpiesargās ne tikai no visiem riskiem, par ko tiek runāts, piemēram, no ādas pigmentācijas, ādas vēža, bet arī, protams, no tās novecošanās. Tāpēc, ja par sevi rūpējies, vajadzētu izvēlēties arī ikdienas krēmu, kura sastāvā ir šis aizsargfaktors. Turklāt, visām, sevi cienošām firmām un arī jaunajiem ikdienas ādas kopšanas līdzekļiem, parasti ir šis SPF faktors 13 – 15. Ar to varētu pietikt gadījumā, ja tev jāpārvietojas tikai no mājām līdz mašīnai, vai no automašīnas līdz veikalam. Tomēr, ja saulē plāno uzturēties ilgāku laiku, tad gan nepieciešama nopietnāka aizsardzība – sauļošanās krēmi, kas satur atbilstošu daudzumu aizsargfiltra. To izvēlies, atkarībā no sava ādas tipa, un no tā, ko saulē grasies darīt.

 

Sauļošanās krēmi


Tā kā visi labie, modernie sauļošanās krēmi ir arī pietiekami mitrinoši, dodoties sauļoties, pilnīgi pietiek ar to, un nemaz nav nepieciešams uzklāt dienas krēmu. Dažkārt uz krēma tūbiņām ir norādīts, ka tas ir ūdens noturīgs. Šo funkciju tas nodrošinās tikai tādā gadījumā, ja uzklāsi lielu, lielu daudzumu krēma un nepeldēsies, vai nedušosies. Tomēr, tā kā parasti krēmu uzklājam mazā, plānā kārtiņā, tas visas dienas garumā savu funkciju nepilda, un pēc peldes, vai pēc dušas to tomēr vajadzētu atjaunot.

 

Tātad, tūbiņai vajadzētu būt līdzi, nepietiek tikai ar to, ka krēms uzklāts no rīta, pirms braukšanas uz pludmali. Pēc peldēšanās, krēma kārtu vajadzētu atjaunot.

 

Ja sevi mīli, lutini un cieni savu ādu, tad pēc peldes noteikti vajadzētu noskaloties dušā. Noskalot sāli. Baltijas jūras ūdens varbūt nav tik ļoti sāļš, bet īpaši tas attiecas uz kūrortu jūras ūdeni.

 

Savukārt, tad, ja neesi plānojusi peldēties, bet aizsargkrēms uzziests, dodoties ikdienas gaitās, tādā gadījumā pilnīgi pietiek, ja krēmu esi uzklājusi no rīta. Tad to nav nepieciešams atjaunot.”

 Līva Zaksa

Kā tu pasargā savu ādu pavasarī?

Sanosan bērnu sauļošanās krēms SPF50+ 75 ml       

Droši aizsargā maigo ādu no apdeguma tūlīt pēc uzklāšanas, tādējādi novēršot ilgtermiņa ādas bojājumus. Satur alveju, E vitamīnu un pantenolu. Mitrina, aizkavē ādas izžūšanu. Ļoti augsta aizsardzības pakāpe uzreiz pēc uzklāšanas. Ūdensizturīgs. Augsti sabalansēta aizsardzība no UVA un UVB stariem (saskaņā ar ES ieteikumiem). Nesatur smaržvielas, krāsvielas, konservantus. Klīniski testēts.       

 


       
       
       
       
       
       Sanosan bērnu sauļošanās pieniņš SPF50+ 200 ml       



Droši aizsargā maigo ādu no apdeguma tūlīt pēc uzklāšanas, tādējādi novēršot ilgtermiņa ādas bojājumus. Satur alveju, E vitamīnu un pantenolu. Mitrina, aizkavē ādas izžūšanu. Ļoti augsta aizsardzības pakāpe uzreiz pēc uzklāšanas. Ekstra ūdensizturīgs. Augsti sabalansēta aizsardzība no UVA un UVB stariem (saskaņā ar ES ieteikumiem). Nesatur smaržvielas, krāsvielas, konservantus. Klīniski testēts.