Cik ilgs ir zobu nākšanas process?

Cik ilgs ir zobu nākšanas process?

20. Sep 2012, 11:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāpat kā pirmā zobiņa parādīšanās dažādiem bērniem ir dažādā vecumā, tā arī procesa ilgums var būt atšķirīgs. Vieniem bērniem nepatīkamais periods ilgst vien 2-3 dienas pirms katra zobiņa izšķilšanās. Citiem visi simptomi var būt pat mēnešiem ilgi, bet zobi tā arī var neparādīties. 

 


Mierina vien fakts, ka pašas nepatīkamākās sajūtas ir vien laikā, kad parādās pāris pirmie zobi. Vēlāk bērnu nemaz tik ļoti vairs nesatrauc zobu nākšanas process, vismaz līdz gada vecumam, pēc tam jau atkal nāk citi zobiņi, citas raizes, bet jāatzīst, gan Jums, gan mazulim tomēr būs arī iespēja atpūsties un atgūties pēc grūtā zobu nākšanas perioda.

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

princesemince princesemince 09. Jan 2012, 10:34

es gribētu teikt, ka ilgāk par 33 mēnešiem noteikti zobu nākšanas process bērnu nenomocīs 😉
mūsu bērnam pēdējais zobs iznāca 2 gadu un 7 mēnešu vecumā - es neteiktu, ka viņš bija baigā sajūsmā. tāpat sāpēja un naktīs raudāja dēļ tā.