Bēbīša nedēļas. 33.- 34. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 33.- 34. nedēļa

20. Jan 2013, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tavs mazulis jau gatavojas rāpot? Un cik viņam ir zobiņu mutē? Šoreiz uzzināsi vairāk par mazuļa dzīves 33.-34. nedēļu.

Skaties, kā augu

Nav iespējams paredzēt laiku, kad mazulis sāks rāpot, tomēr lielākā daļa bēbīšu sāk pārvietoties četrrāpus starp 7. un 9. dzīves mēneša. Kā parasti ir arī izņēmumi, kuri palaiž garām rāpošanas stāvokli un uzreiz ceļas kājās, lai staigātu. Kā atzīst fizioterapeiti, tas nebūt nav labākais, jo daba šūpulī katram mazulim ir „ielikusi” spēju rāpot, sēdēt un staigāt. Daudziem pirmos mēģinājumus rāpot ietekmē vēlme aizsniegt kādu kāroto rotaļlietu. Šāda vilināšana pēc rotaļlietām var būt lielisks stimuls un veids, kā palīdzēt apgūt līšanas un rāpošanas prasmi.

Nereti ir mazuļi, kuri rāpo atmuguruski vai sāniski, tomēr, lai kādā virzienā bēbītis nekustētos, tas ir sākums, lai viņš kļūtu vēl kustīgāks, aizsniedzot lampu, kāpnes un citas lietas. Laiks, kad mazulītis sāk ceļojumu pa dzīvokli, ir īstais brīdis, lai pārbaudītu apkārtējo vidi no mazuļa skatupunkta.

Mazuļa aprūpe

Ikdienas zobu tīrīšana no rīta un vakarā palīdz izvairīties no zobārsta apmeklējuma! Lai gan sākumā mazo zobiņu tīrīšana var sagādāt zināmas grūtības, jo bēbītis netaisa vaļā muti, ir svarīgi jau tagad rūpēties par zobiņu higiēnu un regulāri tos pārbaudīt pie zobārsta! Caurumi zobos var radīt ne tikai sāpes, drudzi un infekciju, bet arī var ietekmēt pastāvīgo zobu augšanu.

Tu un Tava ģimene

Lai gan likums pieļauj, ka mājās var atrasties gan tētis, gan māmiņa, visbiežāk bērnu kopšanas atvaļinājumu tieši pirmā gada laikā izmanto māmiņas. Tomēr kā liecina mediju izplatītā informācija, arvien biežāk tēvi labprāt izmanto 10 dienu īpašo atvaļinājumu.

Klausies mūziku kopā ar bēbīti!

Vai Tu zināji, ka bēbīšiem patīk mūzika?

Droši vien Tu būsi pamanījusi, ka Tavam mazulim patīk mūzika un ja Tu dziedi, tas palīdz viņam vieglāk iemigt. Izrādās, dziedāšana palīdz attīstīt arī valodiņu, sevišķi, ja izpildot dziesmiņas, izmanto arī rokas un kājas. Šādi bērns iemācās secību un drīz vien pats bez Tavas palīdzības spēs parādīt jauku priekšnesumu!

Vai tu dziedi savam bērniņam?

Māmiņu Klubs