Bēbīša nedēļas. 31.- 32. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 31.- 32. nedēļa

20. Jan 2013, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulim ir jau 31-32 nedēļas, un tas, ko viņš, pavisam noteikti zina - pasaule ir interesanta! Parādi viņam to!

Skaties, kā augu

Vai Tavs mazais sāk raudāt līdz ko izej no istabas vai dodies prom no mājām? Šajā vecumā tas ir pavisam normāli, jo bēbītis piedzīvo spēcīgas šķiršanās bailes, kas var īpaši palielināties ap gada vecumu, kad liela daļa māmiņu atgriežas darba vietās. No vienas puses, Tu vari būt priecīga, ka zini – jā, bēbītis vēlas būt ar mani kopā un pamana, kad es neesmu blakus. No otras puses, Tu vēlies, lai mazulītis nebūtu tik neatlaidīgs un čīkstīgs. Tomēr lai kā arī nebūtu – tas ir pavisam dabiski, ja bēbītis kļūst nemierīgs un noraizējies, ja Tu viņu atstāj. Lai mazinātu nemieru, Tu vari izmantot „iziešanas stratēģiju”. Piemēram, palūdz, lai auklīte atnāk 15 minūtes pirms Tev ir jāiziet no mājām un lai abi sāktu rotaļāties. Jau laikus – ieteicams pirms auklītes atnākšanas – pastāsti, ka dosies laukā no mājām un viņš paliks ar auklīti. Mēģini izveidot arī atvadīšanās rituālu, kas ietver apkampienus un neskaitāmus apliecinājumus, ka Tu atgriezīsies. Ja izveidosi šādus rituālus, Tu izvairīsies no ikrīta steigas, kad Tu skrien laukā no mājām līdz ko auklīte ir atnākusi, tādējādi radot mazulī trauksmes sajūtu.

Mazuļa aprūpe

Šajā vecumā mazuļi kļūst arvien zinātkārāki, tāpēc, iespējams, Tavs bēbītis nevēlēsies pavadīt daudz laika spēlējoties sētiņā vai manēžā. Viņš zina, ka tur laukā ir lielā pasaule un vēlas to iepazīt. Sētiņa vai manēža Tev noderēs īsos izņēmuma gadījumos, piemēram, kad Tev ir jāiztīra virtuve.

Tu un Tava ģimene

Vecāku loma bez šaubām ir smags izaicinājums. Tu esi vienīgā persona, kas ir pieejama mazulim 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Ja vēl esi uzņēmusies vienīgā vecāka lomu, tas ir īpaši grūti, jo vienai jātiek galā ar abām – tēta un mammas – lomām. Pirmkārt, nenoniecini sevi, pat ja nevari nodrošināt bērnam ideālus apstākļus. Atceries – nav tādas lietas kā ideāli vecāki. Mēģini koncentrēties uz savu spēku un dari to, ko Tu vislabāk māki! Otrkārt, ir ļoti svarīgi izveidot atbalsta tīklu no draugiem un radiem, kas var Tev palīdzēs dažādos gadījumos. Treškārt, kad Tev ir vajadzīga palīdzība, palūdz to! Tātad – pat ja audzini savu bērniņu viena, esi optimiste un jūties laimīga! Mazulim ir vajadzīga ar dzīvi apmierināta mamma!

Krūts barošana

Vai Tu zināji, ka Tu vari turpināt krūts barošanu, kad esi atgriezusies darbā?

Lai gan tas prasa zināmu piepūli, daudzas mammas turpina krūts barošanu, kad viņa ir atgriezusies darbā. Tas palīdz saglabāt pavisam ciešu emocionālu saiti starp bērnu. Likumā ir noteikts, ka ar krūti barojošām mātēm pienākas viens vai vairāki pārtraukumi vai darba stundu samazināšana.

Lai jums viss izdodas!

Māmiņu Klubs