Bēbīša nedēļas. 29.- 30. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 29.- 30. nedēļa

20. Jan 2013, 10:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Plunkšķ, plunkšķ! Vai Tavam bēbītim patīk rotaļāties vannā? Varbūt viņam patīk apšļakstīt Tevi, atstājot sevi neskartu? Un ja viņš nejauši apšļaksta arī sevi, droši vien dzirdēsi raudienu. Šoreiz pastāstīsim tev par mazuļa dzīves 29.-30. nedēļu.

Skaties, kā augu

Ir dzirdēts, ka vannošanās laiks ir pirmās iemaņas rotaļāšanās procesam. Šajā attīstības posmā Tavs bēbītis iespējams pats jau stabili sēž, kas rotaļāšanos padara īpaši jauku, jo ļauj peldināt vannas rotaļlietas, liet trauciņos ūdeni un spēlēties ar sūkli. Īpaši aizraujošām rotaļām, izmanto rotaļu lejkanniņu, ko mazais pats spēj paņemt rokās vai lieto lielāku lejkanniņu un Tu lej ūdeni viņam virsū. Šādi mazulis varēs „ķert” ūdens strūklu.

Ja Tev padomā ir kādas dziesmiņas vai dzejolīši, skaiti arī tos un iesaisti bēbīti darbībā!

Mazuļa aprūpe

Kā Tavs bēbītis guļ naktīs? Vai viņš braši noguļ visu nakti? Varbūt Tu celies ik pēc stundas, lai nomierinātu mazo? Tagad, kad bēbītim ir vairāk kā 6 mēneši, vari nopietnāk pievērsties miega rituāliem un veiksmīga miedziņa radīšanai.

Šobrīd ir īstais laiks mācīt mazajam gulētiešanas rituālus un iemigt pašam. Tomēr jāatceras, ka veselīga miedziņa apgūšana ir veiksmīga vieniem, bet var nedarboties citiem mazuļiem. Galvenais – pacietība un nemest plinti krūmos pēc pirmās neveiksmes, jo, kā zināms, režīma „laušana” ir diezgan sarežģīts process. Ja Tu jau kopš pirmajām mazuļa dzīves dienām esi atbildējusi uz mazuļa raudāšanu, tad droši vien uzskati, ka ir pārāk mokoši klausīties, kā bēbītis raud, un neko nevari darīt. Veiksmīgus padomus miedziņam vari noskatīties Māmiņu Kluba DVD „Viss par miedziņu”, kur uzzināsi atbildes uz māmiņu satraucošākajiem jautājumiem un padomus saldākam miedziņam.

Tu un Tava ģimene

Labi, neviens nav teicis, ka būt vecākiem ir viegli. Bet Tu droši vien arī nenojauti, ka tas prasīs tik daudz darba un pūļu. Pēdējo 7 mēnešu laikā Tu un Tavs partneris droši vien esat noskrējušies un noguruši nemitīgi reaģējot uz mazuļa raudāšanu, barojot naktī, mainot autoņbiksītes, iemidzinot un izklaidējot bēbīti, mazgājot veļu, darot dažādus mājas darbus un galu galā organizējot savu dzīvi! Ja jūs jūtaties iztukšoti, Tev un partnerim ir laiks apsēsties un izvērtēt prioritātes, lai saprastu, kā organizēt savu dzīvi.

Mazuļa uzturs

Vai Tu zināji, ka medus mazuļa ēdienkartē nav ieteicams līdz bēbīša gada vecumam?

Pēc mediķu atziņām medu nav ieteicams dot zīdaiņiem līdz viena gada vecumam, jo medū var atrasties botulismu izraisošo baktēriju sporas, kas, nonākušas maza bērna gremošanas sistēmā, var rast attīstībai labvēlīgu vidi un ražot toksīnus, kas izraisa slimību – botulismu.

Veseliem augt!

Māmiņu Klubs