Atcerieties: jebkuras zāles jālieto ir saskaņā ar to lietošanas instrukciju!

Atcerieties: jebkuras zāles jālieto ir saskaņā ar to lietošanas instrukciju!

20. Sep 2012, 10:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gēli, kas paredzēti lietošanai zobu nākšanas laikā, parasti satur antiseptiskas, atsāpinošas vielas, kas mazina sāpes un novērš smaganu pietūkumu. Ja ar pirksta vai vates gabaliņa palīdzību tādu gēlu smērē uz bērna smaganām, tad sāpes pazūd apmēram uz 20 minūtēm. Pie tam, jāatceras, ka gēlu var lietot ne vairāk kā 6 reizes dienā. 



Tā kā bērna mēlīte šāda gēla iedarbības rezultātā uz brīdi zaudē savu jūtīgumu, gēlu nevajadzētu lietot pirms krūts ēdināšanas. Bez tam, arī Jūsu krūts gals un laukums (areola) ap to arī zaudē jūtīgumu, kas apgrūtina krūts ēdināšanas procesu gan Jums, gan bērnam. 



Ir māmiņas, kas iecienījušas homeopātiskās granulas, ko aptiekās var iegādāties. Tādas granulas tiek pārdotas speciālos iepakojumos. Ir arī zāles, kas ir kā pulverītis, tad vēl ir arī tabletes, kas jāšķīdina siltā ūdenī. 

Dažas zobu nākšanas laikā lietošanai paredzētās granulas satur laktozi un citas vielas ar nosaukumiem, kas beidzas ar „..oze”. Ņemiet vērā, ka runa ir par dažādu veidu cukuriem, tāpēc uzmanīgi izlasiet instrukciju.

 

Tāpat vienmēr jāatceras, ka par jebkuru zāļu lietošanu vislabāk ir konsultēties ar sava bērna ārstu!

 

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.