Ar ko sākt stomatīta iemeslu meklēšanu un ārstēšanu

Ar ko sākt stomatīta iemeslu meklēšanu un ārstēšanu

14. Apr 2012, 09:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažas dienas atpakaļ Māmiņu Kluba RU portālā tika publicēta pirmās Superbēbītes mammas vēstule, kurā esošo problēmu lūdzām komentēt stomatoloģei Viktorijai Artemenko. Jau otro mēnesi mazajai nekādi nepāriet stomatīts un naktīs viņa ļoti spēcīgi griež zobus. Atbildes nolēmām sadalīt, lai pēc tam ērtāk tās būtu atrast portāla arhīvā. Sākumā parunāsim par stomatītu.

 

Stomatīts ir kā galvas sāpes: iemeslu tam var būt daudz, bet simptoms tikai viens. Tāpēc svarīgi ir ar izslēgšanas metodi aizrakties līdz slimības cēlonim.

 

Stomatīta ārstēšana ir jāsāk ar simptomātisko ārstēšanu:

 

Atsāpināt rētiņas ar speciālu eļļu. Stomatoloģijas institūta aptiekā gatavo speciālu eļļu šim nolūkam -  „Stomatītu eļļa”.

 

Ja stomatīts traucē bērnam ēst(sāpes ēdiena uzņemšanas laikā), tad vajag izmantot kartupeļu cieti. Pirms ēšanas ar to iesmērēt mutīti bērnam.

 

Jāievēro diēta. Nedrīkst neko asu, karstu, aukstu, skābu, marinētu. Visam jābūt maigam un diētiskam.

 

- Bērnam obligāti ir jāēd. Ir jāpārskata ēdienkarte. Ja bērns atsakās no ēdiena, tad jāatrod kaut kas tāds, ko viņš noteikti ēdīs ar baudu.

 

- Vajag izvairīties no miltu ēdieniem un saldumiem.

 

Ar ko sākt stomatīta iemeslu meklēšanu un to novēršanu?

 

Nomainīt zobu birsti.

 

Sekot higiēnai. Nepieļaut, ka bērns grauž nagus, bāž mutē netīrus pirkstus, laiza svešas rotaļlietas.

 

Rūpīgi, katru reizi pirms ēšanas mazgāt rokas.

 

Ja situācija neuzlabojas, vajag vērsties pie pieredzējuša ģimenes ārsta, nodot analīzes, pārbaudīt veselību. Sākt rīkoties vajag nekavējoties.

 

 

Viktorija Artemenko

Tel. 29453957

16. Jun 2011, 13:06

varbut ka kaut kas no alergijas man draudzenei 15 gadus nevareja atklat kas kais kamer nesaka veikt dzilakas analizes un izradijas ka no piena alergijas sakas mutes problemas.